Gość 20.09.2005 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Hej, jak tam Wasze postępy budowlane? U mnie dach juz jest , zdjęcia - jak tylko złapię cyfrówkę. Co zamierzacie jeszcze zrobić w tym roku? A może ktoś się już wprowadza??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioma 20.09.2005 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 u mnie dach skonczony, na poczatku miesiaca maja byc okna i drzwi i zacznie sie .... na poczatek instalacje mielismy zamiar wprowadzic sie na wiosne, wystawilam mieszkanie na sprzedaz (tak zeby sie zorientowac), ale okazało ze jest duze zainteresowanie i chyba bedzie kupiec i bedziemy sie wyprowadzac... na razie do babci ale wtedy do naszej konwalii jeszcze w tym roku( z babcia długo nie wytrzymamy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.09.2005 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 u mnie dach skonczony, na poczatku miesiaca maja byc okna i drzwi i zacznie sie .... na poczatek instalacje mielismy zamiar wprowadzic sie na wiosne, wystawilam mieszkanie na sprzedaz (tak zeby sie zorientowac), ale okazało ze jest duze zainteresowanie i chyba bedzie kupiec i bedziemy sie wyprowadzac... na razie do babci ale wtedy do naszej konwalii jeszcze w tym roku( z babcia długo nie wytrzymamy) Rewelacja My też już niedługo przystępujemy do akcji "mieszkanie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JSZ 33 23.09.2005 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Hej, jak tam Wasze postępy budowlane? U mnie dach juz jest , zdjęcia - jak tylko złapię cyfrówkę. Co zamierzacie jeszcze zrobić w tym roku? A może ktoś się już wprowadza??? Witaj baba_budowniczy , witajcie sympatycy Konwalii !!! U mnie okna już wstawione, drzwi i brama garażowa jeszcze nie , ale to ze względu na to aby się nie uszkodziły przypadkiem podczas dalszych robót typu wylewanie posadzek. Tzn drzwi są ale na razie prowizoryczne ( płyta OSB ) podobnie jak brama garażowa ( zbite palety ). Teraz robię ocieplenie wewnątrz ( poddasze ) czyli jest już położona wełna oraz folia ( zostały tylko skrajne pasy do położenia i wełna na suficie , ale to będzie krótka robota , bo mam już rozciągnięty drut wiązałkowy i położoną folię , tak więc tylko położyć trzeba wełnę od góry). Następnie zostanie położenie na strychu płyt OSB , aby można było po nim chodzić. Wewnątrz zaczęte są również prace elektryczne , położone są puszki i jutro zaczną rozkładać kable. Natomiast na zewnątrz rozpoczęte są prace związane z ociepleniem budynku. Jedna ściana jest już zrobiona na gotowo , czyli styropian 12 , kołki , siatka i pokryte klejem. I tak może postać aż będzie kaska na pomalowanie lub strukturkę. Lada moment też powinny się zacząć prace związane z podłączeniem do kanalizacji i wody. Pozdrawiam Wszystkich JSZ 33 P.S. tr33 do zobaczenia w niedzielę , czekamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tr33 23.09.2005 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Z radoscia otworze drzwi z plyty osb i wskocze do Waszego krolestwa, ktore zaczynacie przystrajac. Nie tak dawno (w maju) stalem na chudziaku waszego domku. Nie minello duzo czasu i az wiezyc sie nie chce. Ale to dodaje i nam wiary i otuchy, ze jednak mozna Pozdrawiam serdecznie! Ps. JSZ33 do zobaczenia w sobote na hali! Nie zapominaj, ze w sobote gramy wazny mecz!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.09.2005 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 A u nas kilka zmian funkcjonalnych... Na wszelki wypadek przypomnę rzut parteru http://www.domnahoryzoncie.pl/plik/rz/rzut%20parteru_55.jpg Co robimy? 1. Przenosimy kuchnię do "9" 2. Z części wnęki garażowej powstanie spiżarnia 3. Salon zostaje dużą przestrzenią, z tym, że w części przeznaczonej w projekcie na wypoczynek stanie stół jadalniany, część wypoczynkowa będzie "w kuchni" na przeciwko kominka 4. Zamurowujemy drzwi do kotłowni 5. Łączymy kotłownię z łazienką i garderobą 6. Między kuchnią a jadalnią będzie dodatkowe wejście do salonu (na przeciwko drzwi kuchennych (u nas do "9" wchodzi się z korytarza, nie od strony schodów - zostały przedłużone aby wyszły dwubiegowe). Hall będzie bardziej otwarty, a jednocześnie zmieści się narożna szafa na ubrania Co myślicie o takiej małej kosmetyce? Jak u Was postępy postępują??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 28.09.2005 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 No baba_budowniczy troche poszaleliście ze zmianami A gdzie u was będzie kotłownia? My też mamy trochę zmieniony parter: 1. salon zamieniony z kuchnią która ma wejście od korytarza 2.pomieszczenia 5,6,7 połączone 3. 9 zamieniona na pomieszczenie gospodarcze z wejściem do garażu To chyba tyle. No ale baba ty tutaj piszesz o zmianach w projekcie a ja wyczytałam że masz już dach. Mogłabyś się nim pochwalić i jakąś fotkę pokazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.09.2005 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 No baba_budowniczy troche poszaleliście ze zmianami A gdzie u was będzie kotłownia? My też mamy trochę zmieniony parter: 1. salon zamieniony z kuchnią która ma wejście od korytarza 2.pomieszczenia 5,6,7 połączone 3. 9 zamieniona na pomieszczenie gospodarcze z wejściem do garażu To chyba tyle. No ale baba ty tutaj piszesz o zmianach w projekcie a ja wyczytałam że masz już dach. Mogłabyś się nim pochwalić i jakąś fotkę pokazać Mam dach i nie-cyfrowy aparat, z telefonu zdjecia wychodzą kiepskie . Dorwę brata z aparatem i się pochwalę - dach wyszedł suuper Kotłownia będzie w 5-6-7 - czyli będzie większa łazienka z lekko wydzieloną kotłownią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 28.09.2005 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 U nas tak samo robimy łazienkę z kotłownią. Masz jakiś pomysł na wydzielenie kotłowni? A zdjęcie zrób nawet telefonem, please bo nie mogę się doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.09.2005 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 U nas tak samo robimy łazienkę z kotłownią. Masz jakiś pomysł na wydzielenie kotłowni? A zdjęcie zrób nawet telefonem, please bo nie mogę się doczekać U nas komin wyszedł troszkę większy, po dostawieniu szafki kotłownia sama się bardzo ładnie wydzieli. Postaram się zdjęcie jak najszybciej zamieścić. Telefonem nie ma sensu - przekłamuje kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 28.09.2005 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 No to czekam z niecierpliwością na zdjęcie dachu Trochę nie kumam jak wydzieli się kotłownia będzie zrobiona od strony okna czy od strony drzwi?może jakaś fotka z budowy objaśniająca szczegóły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioma 29.09.2005 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Witam Dziweczyny i Chłopakijak juz piszecie o zmianch to i ja sie dołącze- drzwi wejsciowe równolegle z brama garazowa ( pokój nad garazem zyskał ładny kształt bez zwężeń)-w związku z tym ze bedziemy mieli piec na paliwo stałe wejscie do kotłowni z korytarza , przez co troche mniejsza łazienka (ale tam ma byc kabina wiec powinno sie wszystko zmiescic) dach tez skończony , ale wymaga kilku poprawek, w przyszłym tygodniu beda okna , drzwi i brama garazowa i zacznie szalec elektryk ( a moze ktos wie ile moze kosztowac elektryka?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tr33 29.09.2005 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Czesc dziewczeta i chlopcy! Z wielka uwaga wczytalismy sie w Wasze zmiany. Musze przyznac, ze twoje zmiany Monka sa zbiezne niemal w 100% ze zmianami, ktore my chcemy wdrozyc w czyn. W zwiazku ztym mam pytanie do ciebie monka- czy moglabys w jakis sposob pokazac mi, jak wygladaja te zmiany na papierze? czy udalo sie Wam wygospodarowac w tym ukladzie 9zamieniony salon z kuchnia) kawalek miejsca na spizarnie? Pozdr. TR Ps. W ciagu miesiaca zacznie obowiazywac plan zagospodarowania terenu naszej miejscowosci, co wiaze sie z tym, iz w koncu mozemy ruszac .... Na razie z "papierologia" , ale mam nadzieje ze na wiosne prawdziwy start! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JSZ 33 29.09.2005 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Witam Dziweczyny i Chłopaki jak juz piszecie o zmianch to i ja sie dołącze - drzwi wejsciowe równolegle z brama garazowa ( pokój nad garazem zyskał ładny kształt bez zwężeń) -w związku z tym ze bedziemy mieli piec na paliwo stałe wejscie do kotłowni z korytarza , przez co troche mniejsza łazienka (ale tam ma byc kabina wiec powinno sie wszystko zmiescic) dach tez skończony , ale wymaga kilku poprawek, w przyszłym tygodniu beda okna , drzwi i brama garazowa i zacznie szalec elektryk ( a moze ktos wie ile moze kosztowac elektryka?) Witaj wioma ! Ja akurat jestem na etapie elektryki , więc jak będziesz chciala coś więcej się dowiedzieć , to napisz a ja spróbuję Ci pomóc. Napisz tylko co byś chciała wiedzieć. Piszesz , że dach wymaga kilku poprawek , jakie to poprawki jeśli można wiedzieć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 29.09.2005 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Witam Konwaliowców wioma u mnie do elektryki jeszcze daleko więc nie moge pomóc. tr33 niestety nie posiadam rzutów domu po zmianach. To co mamy to zmiany naniesione przez architekta na projekt gotowy. Niestety jest to trochę nieczytelne Jeśli chodzi twoje pytanie o spiżarnię to nie mamy takiej typowej spiżarni. W pom. nr 9 (u nas gospodarczym) będzie we wnęce za drzwiami miejsce na regał na produkty spożywcze. Myślę że to nam wystarczy. W naszej Konwalii po zmianach (nie ma drugiego okna kuchennego na ścianie frontowej)znalazłoby się miejsce na spiżarkę na końcu kuchni, która musiałaby być skrócona. Myślę że z tą spiżarka można pokombinować i coś sensownego wymyśleć. Z tego co pamiętam to Broncio w swojej Konwalii ma spiżarkę i w Konwalii p. Sławka o której pisałam gdzieś w tym wątku jest to tak rozwiązane że wejście do salonu jest bliżej wejścia do domu a w miejsce wejścia do salonu jest właśnie śpiżarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioma 03.10.2005 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Witam,czy zastanawialiscie sie juz jaki bedziecie mieli kominek tzn jak ustawiony.W projekcie w zasadzie wychodzi na jadalne , a wolałabym zeby skierowany był bardziej na salon.Czy ustawic normalny wkład pod kątem czy pomyslec o jakims z szyba z boku i przodu?Jak myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JSZ 33 03.10.2005 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Witam, czy zastanawialiscie sie juz jaki bedziecie mieli kominek tzn jak ustawiony.W projekcie w zasadzie wychodzi na jadalne , a wolałabym zeby skierowany był bardziej na salon.Czy ustawic normalny wkład pod kątem czy pomyslec o jakims z szyba z boku i przodu? Jak myslicie? Witaj wioma , witajcie Konwaliowcy ! Ja będę ustawiał kominek pod kątem , tak aby był widoczny z salonu ( części wypoczynkowej ), wydaje mi się , że tak będzie ładniej. A tak wogóle , to jaki zamierzasz mieć kominek ( wkład ) zwykły czy z plaszczem wodnym ? Jeśli chodzi o elektrykę , to zapytaj swojego elektryka ile weźmie od Ciebie kasy , i daj mi proszę znać , jeśli będzie chcial za dużo to polecę Ci mojego. Zresztą jak będziesz chciala , to podjedziesz do mnie na budowę i zobaczysz jak wygląda jego robocizna. Tylko to w miarę szybko , bo w przyszłym tygodniu zaczynają " chlapać " tynki. Pozdrawiam serdecznie Ciebie wioma i wszystkich Konwaliowców . JSZ 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.10.2005 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Witam, czy zastanawialiscie sie juz jaki bedziecie mieli kominek tzn jak ustawiony.W projekcie w zasadzie wychodzi na jadalne , a wolałabym zeby skierowany był bardziej na salon.Czy ustawic normalny wkład pod kątem czy pomyslec o jakims z szyba z boku i przodu? Jak myslicie? Hej, ja jak napisałam już wcześniej "wyprowadziłam" kuchnię z salonu, co między innymi pozwoli wygodnie zlokalizować kominek naprzeciwko kompletu wypoczynkowego. Też planujemy wkład częściowo narożny, żeby ogieniek był widoczny z jadalni, która będzie na miejscu przeznaczonym w projekcie pod wypoczynek. Elektyka (całość z alarmem) - szacujemy na +- 12 000. Made by mój brat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 03.10.2005 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Mam prośbę do Konwaliowców którzy robili strop teriva. Od jakiego producenta macie strop i ile pustaków stropowych zamawialiście? Bo mam różne wyliczenia z hurtowni i już zgłupiałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioma 07.10.2005 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Witam,juz w poniedziałek bede miała okna , drzwi i bramę garazowa.Na górze sa scianki działowe i wyglada to super.W kazdym domu góra jest fajniejsza niz dół( tak wynika z moich obserwacji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts