Gość 24.07.2005 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 Witamy nowych budowniczych My też budujemy wersję C z kilkoma przeróbkami Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.07.2005 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 Baba dzięki, odpisałam:D A ty jaki będziesz miała komin? i wogóle jaki wam wyszedł koszt? Robiąc wycenę nie dostałam ofery na komin bo w hurtowni mi powiedziano że mają się ceny zmienić tak więc nie wiem ile ta przyjemność kosztuje Sorry - nie zauwazyłam tego o kominie. Chyba zdecydujemy się na Schiedla, wycena wyszła 5500 za komplet. Murowany majster wyliczył nam na jakieś 3500-4000. Jednak praktycznie wszyscy radzą nam zainwestować w systemowy - ponoć nic się z takimi nie dzieje, z "murowańcami" bywa różnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 24.07.2005 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 Baba dzięki za info Możesz napisać coś więcej o tym kominie, ile przewodów spalinowych a ile wentylacyjnych i o jakim przekroju? Chyba że nie zmienialiście nic i jest taki jak w projekcie. Acha jeszcze jedno czy robicie komin w garażu? Tr33 witaj w klubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.07.2005 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 Baba dzięki za info Możesz napisać coś więcej o tym kominie, ile przewodów spalinowych a ile wentylacyjnych i o jakim przekroju? Chyba że nie zmienialiście nic i jest taki jak w projekcie. Acha jeszcze jedno czy robicie komin w garażu? Tr33 witaj w klubie Komin w garażu ? szczerze mówiąc takie rozwiązanie nie było nawet brane pod uwagę. Napisz coś więcej, po co go ewentualnie robić. Co do "klocków" komina systemowego, robimy tak: - dymowy dwudziestka + wentylacyjny (kominek) - spalinowy 16 + wentylacyjny - dwa podwójne ciągi wentylacyjne. Zorientujemy się, czy do gazu może pójść 18-tka (wtedy komin będzie miał kształt pełnego prostokąta, jesli nie - trzeba będzie kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 24.07.2005 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 Hmm...napisałam komin w garażu chodziło mi o przewód wentylacyjny bo taki jest w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.07.2005 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 Hmm...napisałam komin w garażu chodziło mi o przewód wentylacyjny bo taki jest w projekcie. Aha To pewnie robimy. Specjalnie nie roztrząsałam tego tematu. A co ewentualnie przemawia za nie-robieniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioma 25.07.2005 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 tr33witam, widze ze bede miala sasiada konwaliowca, gdzie dokladnie budujecie (widze rejon Obornik Sl) my w Paniowicach wiec bardzo blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioma 25.07.2005 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Dzis przyjedzdza wieźba i zaczynaja ukladac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.07.2005 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Dzis przyjedzdza wieźba i zaczynaja ukladac Prosimy o duużo zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioma 25.07.2005 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Prosimy o duużo zdjęć beda na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 25.07.2005 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Gratulacje wioma Ile więźby wyszło na Konwalię, no i jaki to koszt??? Akurat stoję przed dylematem czy zostawić na zimę dom z wylanym stropem Nie wiem czy mu to nie zaszkodzi ale niestety chyba na dach nam nie wystarczy w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioma 25.07.2005 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 z tego co mowi moj "zaopatrzeniowiec" to wieźba ma kosztowac ok. 6000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 25.07.2005 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Heja dziewczyny! U mnie kończą krycie dachu W tym tygodniu kończą ścianki na górze. Potem wchodzi hydraulik i elektryk. A od połowy sierpnia zaczyna sie wykończeniówka. Ja mam dwa kominy . Jeden od kominka tak jak w projekcie, a drugi wychodzi z pokoju na górze obok łazienki. Tam będzie u nas piec. No i obydwa kominy wychodzą bezpośrednio w kalenicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 25.07.2005 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Broncio gratuluję tempa a gdzie aktualne zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioma 25.07.2005 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 tak , tak Broncio czekamy na zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 25.07.2005 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 z tego co mowi moj "zaopatrzeniowiec" to wieźba ma kosztowac ok. 6000zł dzięki wioma a dachówkę masz już wybraną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioma 25.07.2005 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 cóz dachówka .Miałam ochote na ceramiczną ale niestety kaska nie ta i stanelo na brazowej Prodach Primo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 25.07.2005 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 No tak kaska to problem Rozmawiałam ze swoimi sąsiadami, którzy już kończą swoje domki i ci co zagolopowali się z drewnianyymi oknami, dachówką ceramiczną itp. bardzo narzekają że przeinwestowali trochę i teraz brak kaski na wykończeniówkę. Natomiast inni sąsiedzi co skromniej budowali swój domek już dawno w nim mieszkają i są zadowoleni. No ale to wszystko zależy właśnie od zasobów tej kaski Wioma mi się podoba twoja dachówka wybrałaś esówkę czy rzymską? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioma 25.07.2005 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 z tej półki cenowej to tez mi sie podoba- np. euronit czy IBF wyglada troche gorzej (wg mnie) Wybralismy podwójna rzymską(ponoc na takich prostych dachch jak nasza konwalia rzymska wyglada bardziej efektownie- tak przekonywał mnie facet który specjalizuje sie w sprzedazy dachówek- ale od niego nie kupilismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 25.07.2005 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Ja z kolei myślę o euronicie bo IBF jakoś mi nie podchodzi. Natomiast dachówkę Prodach prowadzą u nas tylko dwa sklepy z tego co widziałam na stronie. Jakoś do tej pory nie wpadła mi w oko ale będe musiała sie jej przyjrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts