bryza 22.06.2004 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 Witam. Ja mam taki domek, ale w stanie surowym otwartym na razie Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marynka 19.08.2004 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 Poszukuję kogoś, kto buduje domek Konwalia pracowni Horyzont. Projekt bardzo mi odpowiada i poważnie myślę o jego budowie w przyszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marynka 20.08.2004 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Witaj Bryza!Daj znać, że otrzymałaś wiadomość na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 20.09.2004 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 Też jestem zainteresowana tym projektem. Bryza jestem ciekawa jakie zmiany wprowadziłeś w projekcie. Gratuluje stanu surowego, też bym tak chciała ale na razie papierologia przed nami. Ciekawi mnie jak przebiegala współpraca z horyzontem w zakresie zmian i czy nie było jakiś błędów w projekcie. Będę wdzięczna za odpowiedź.Pozdrawiam budowniczych Konwali ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marynka 20.09.2004 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 Witam miłośników Konwalii. Też chcemy ją budować w przyszłym roku. Mamy tzw. południową działkę ( tzn z wjazdem od południa) Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.09.2004 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 Witam, też nam się bardzo ten projekt podoba Kupilismy jednak "dom na polanie" z archonu, załączam link http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m3f01904325f9f&intra=890ccbf0596e36ad2baf5fe0f8a54ce8&crc=7d3f337aad195f0c85a84e5f8a4bcad5&lang=pl Jest do konwalijki bardzo podobny - jeden pokój mniej na parterze, troszeczkę mniejszy powierzchniowo, chyba bardziej ustawny salon i kuchnia (chcemy częściowo otworzyć kuchnię na jadalnię) nieźle rozwiązane poddasze (w naszym przypadku pokoje na poddaszu muszą być zdecydowanie użytkowe - mamy trójkę dzieciaków) Kosztowo takze wydaje się w podobnych do konwalii granicach (zaczynamy w przyszłym roku, pozyjemy-zobaczymy) Takze mamy działkę "południową" Pozdrawiam i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marynka 20.09.2004 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 Obejrzałam Dom na polanie i muszę przyznać, że bardzo ładny domek. Muszę pokazać go mężowi..... My jesteśmy na etapie wybierania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 20.09.2004 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 Marynka planujesz jakieś zmiany w projekcie? Napisz coś na ten temat może podsuniesz jakiś pomysł. My tez jestesmy na etapie wyboru projektu, na razie stanęło na Konwalii lustrzanym odbiciu wersja C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marynka 20.09.2004 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 Jeśli ostatecznie zdecydujemy się na wybór Konwalii to będzie to wersja C. Jeśli natomiast chodzi o zmiany to powiększylabym pomieszczenie co (parter nr 5)kosztem garderoby 7 (zostałaby tylko wnęka do zabudowy),zlikwidowałabym wyjście z 8 na rzecz okna od zachodu, zlikwidowałabym ( no jeszcze nie wiem...) wyjście północne z garażu. To narazie chyba tyle ( z grubsza). Wydaje mi się, że trzeba również podnieść ściankę kolankową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 20.09.2004 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 Dzięki za informacje, nasza lista zmian jest zdecydowanie dłuższa. Nie wiem od czego zacząć. Tak jak mowiłam będzie to wersja c lustrzane odbicie bez przenoszenia kuchni czyli będzie od strony wejścia z wejściem z korytarza, liwidacja wykuszu i balkonu na piętrze, pomieszczenie gospod. w 9 z wejściem do garażu, koło pokoju na parterze zamiast 5 i 6 będzie łazienka. Jesli chodzi o ścianke kolankową to planujemy jej obnizenie i zminiejszenie kąta nachylenia dachu do 40 stopni. Ale to na razie tylko plany, nie wiem jeszcze co na to projektant. Generalnie zależy nam na zmniejszeniu powierzchni na piętrze bo w chwili obecnej jest ona dla nas za duża. Czekam na opinie, negatywne też mogą być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marynka 23.09.2004 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2004 Monka, ja chętnie zobaczyłabym "na żywo" wybudowaną Konwalię, napisałam do Horyzontu ale nie chcą podać (nawet w przybliżeniu ) gdzie mogę obejrzeć domek w realu ( przynajmniej w promieniu 200 km) . Bryza buduje na Śląsku a to trochę daleko ze Szczecina jak na jednodniowy wypad. Domek jest śliczny (widziałam zdjęcia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sergey 23.09.2004 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2004 Czekam na opinie, negatywne też mogą być Możesz podać szkic zmian? Nie bardzo rozumiem lustrzane odbicie bez kuchni. obniżenie ścianki kolankowej i zmniejszenie kąta nachylenia dachu do 40 stopni - kiepski pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 23.09.2004 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2004 Sergey, może cos pokręciłam Postaram się wyjaśnić, chodzi o to że salon musimy miec z tej strony jak w rzucie projektu przedstwaionym poniżej, tak nam pasuje do stron świata, w związku z tym kuchnia będzie przy wejściu. Czyli lustrzane odbicie ale kuchnia pozostaje tak jak teraz widzisz w rzucie nizej. Nie wiem jak mam to inaczej wytłumaczyc a rozrysowanego nie mam. Jeśli chodzi o ściankę kolankową to pozostanie raczej bez zmian. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marynka 24.09.2004 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2004 Witam miłosników Konwalii...Szukam i szukam, i w dalszym ciągu jest to najlepszy projekt na naszą działkę. Horyzont twierdzi,że jest bardzo popularny..., może odezwie się ktoś, kto zrealizował już stan surowy zamknięty? Może buduje ktoś z Pomorza Zachodniego, woj. lubuskiego, pomorskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 24.09.2004 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2004 Po wielu poszukiwaniach projektu myślę że też wybierzemy Konwalię wariant C. Wprowadzimy jednak parę zmian. Kuchnie przerzucimy na prawą strone. Co za tym idzie będą zmiany w usytuowaniu okien. Zrezygnujemy z 7 i zrobimy z tych trzech pomieszczeń tylko dwa: łazienkę i kotłownię. Jeżeli chodzi o górę to z 2 chcemy zrobić pralnie z suszarnią. To na razie tyle zmian. Czy ktoś może w okolicach Wawy buduje taki domek? Pozdrawiam wszystkich miłośników Konwali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 29.09.2004 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 Marynka Tak mnie to męczy od pewnego czasu.Skąd wytrzasnełaś zdjęcia Konwalii? Może mogłabyś ukazać je wszystkim sypatykom tego projektu(oczywiście za zgodą autora). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marynka 29.09.2004 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 Monka Nie mogę zamieścić zdjęć na forum bo są nie moje i nie mam upoważnienia...Myślę jednak, że osoba, która mi je udostępniła zagląda na forum i jeśli taka będzie jej wola to wklei zdjęcia albo prześle Ci na priv. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryza 11.10.2004 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 Witam wszystkich. Bardzo dawno nie zaglądałam na forum - wstyd. Ale zrozumcie - jesteśmy pochłonięci budowaniem Konwalii. Nie uda mi się zamieścić zdjęć rzutów parteru i pięrta ze zmianami -są ogromniaste. (Chyba, że Marynka lepiej się posługuje forum i umieści te zdjęcia - pozwalam.) Jeśli ktoś chce takie zdjęcia + zdjęcia stanu surowego to dajcie znać - napiszcie - chętnie podeślę. Pozdrawiam.Bryza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioma 21.11.2004 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2004 Witam, jestem tu po raz pierwszy.Na wiosne zamierzam zacząc budowe.Jestem zainteresowana projektem domu Konwalia z pracowni Horyzont z Wrocławia. Czy jest ktos ,kto go ma? czekam na wiesci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 21.11.2004 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2004 Jest taki wątek w dziale projekty. Użyj opcji szukaj a znajdziesz na pewno. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts