Gość 11.05.2005 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Właściwie nie są to moi bezpośredni sąsiedzi. Decyzje dostali wszyscy zainteresowani i w moim przypadku są to osoby przez których wenętrzną drogę przebiegają media do których muszę się włączyć. Nie wiem dokładnie jak to jest z powiadamianiem sasiadów ale moi byli wzywani do wypowiedzenia się w czasie rozpatrywania wniosku i potem wysłano do nich decyzję, do której mogli wnieść uwagi w terminie 14 dni od otrzymania. Dopiero wtedy można było wydać dziennik budowy. Może procedura była tak rozbudowana, bo istniał jakiś (potencjalny) spór... Mam nadzieję, że u nas nie wystąpi Czyli rozumiem, że w przyszłym tygodniu ruszacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 11.05.2005 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Ja myślę o graficie na dachu ale mam dylematy. Chciałabym elewację w odcieniach ecru, okna pewnie też w odcieniach brązu, oczywiście jak kasa pozwoli. Tylko nie wiem jaką podbitkę wtedy zrobić czy ciemną zbliżoną do koloru dachu czy jaśniejszą w kolorze przybliżonym do okien Przyznam się szczerze że gryzę się z tym tematem od jakiegoś czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.05.2005 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Ja myślę o graficie na dachu ale mam dylematy. Chciałabym elewację w odcieniach ecru, okna pewnie też w odcieniach brązu, oczywiście jak kasa pozwoli. Tylko nie wiem jaką podbitkę wtedy zrobić czy ciemną zbliżoną do koloru dachu czy jaśniejszą w kolorze przybliżonym do okien Przyznam się szczerze że gryzę się z tym tematem od jakiegoś czasu Ciekawe, jak by wyszedł taki ciemny dach Podobno domy z taką kolorystyką wydają się masywniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 11.05.2005 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 hmmm....nie pocieszyłaś mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.05.2005 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 hmmm....nie pocieszyłaś mnie To zależy od efektu, jak chcesz osiągnąć, okolicy itp. Nie wiem, czy masz ostatniego Muratora, jest tam kilka wariacji kolorystycznych akurat dla domu bardzo zbliżonego kształtem i proporcjami do Konwalii. Warto pooglądać My chcemy zrobić coś a'la wersja 1 z tego artykułu (ale bez oblicówki z desek) I zobacz jeszcze http://www.muratordom.pl/6648_10086.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 11.05.2005 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 W okolicy mam właśnie domy z ciemnymi dachami i chciałabym żeby to jakoś ze sobą współgrało Podoba mi się coś takiego jak na zdjęciu, tylko podbitkę chciałabym w kolorze jasno brązowym tak jak drzwi, okna i brama garażowa, no i zrobiłabym jeszcze te białe obramówki wokół okien tak jak jest w projekcie. No i co o tym sądzicie???? http://www.bartyla.pl/grafika/wykona/duze/Roben-sf-czarna.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.05.2005 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 W okolicy mam właśnie domy z ciemnymi dachami i chciałabym żeby to jakoś ze sobą współgrało Podoba mi się coś takiego jak na zdjęciu, tylko podbitkę chciałabym w kolorze jasno brązowym tak jak drzwi, okna i brama garażowa, no i zrobiłabym jeszcze te białe obramówki wokół okien tak jak jest w projekcie. No i co o tym sądzicie???? http://www.bartyla.pl/grafika/wykona/duze/Roben-sf-czarna.jpg Mi bardziej podobają się daszki w kolorze naturalnej dachówki, mężowi - takie jak Tobie. Na dachu będzie kompromis zadawalający obie strony w kolorze ceglastym (coś pomiędzy naturalną dachówą a brązem) Dla naszego Pięciolatka dach im czerwieńszy tym ładniejszy i ostro lobbuje za czerwienią Tylko na zdjęciu jest chyba brąz, a nie antracyt?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 12.05.2005 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Kurcze ja na zdjęciu widzę czarny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.05.2005 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Kurcze ja na zdjęciu widzę czarny.... A ja ciemny brąz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 12.05.2005 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 A to wymyślone przez mnie zestawienie kolorystyczne jest do przyjęcia?? Nie będzie się to gryzło? Bo u mnie z wyobraźnią krucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioma 12.05.2005 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 ja planuje dach albo brazowy , albo czerwony, ale taki wpadajacy w bordo, elewacja chyba piaskowa- wiec tez nic odkrywczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.05.2005 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Szczerze mówiąc ja zdecydowanie wolę planować wnętrza niż elewacje Jak tu się coś nie zgra, cały dom będzie jakby mniej śliczny Ile Wam wyszła wycena ocieplenia z elewacją? U nas jakieś 50 K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioma 14.05.2005 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2005 Witam,byłam zobaczyc jak tam postepy na budowie i prosze oto efekty. Wszystko wykopane , połozone zbrojenie i w poniedziałek maja zalewac betonem , a tak wygląda z góry (humusu)http://wm261czy324ska.photosite.com/~photos/tn/40_348.ts1116084073650.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.05.2005 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Mam Pozwolenie !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.05.2005 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Witam, byłam zobaczyc jak tam postepy na budowie i prosze oto efekty. Wszystko wykopane , połozone zbrojenie i w poniedziałek maja zalewac betonem , a tak wygląda z góry (humusu) http://wm261czy324ska.photosite.com/~photos/tn/40_348.ts1116084073650.jpg Fundamenty wcale nie wyglądają bardzo rozlegle, a wszyscy mówią, że to duży dom Już im uwierzyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioma 17.05.2005 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Mam Pozwolenie !!!! GRATULACJE!!! A fundamenty rzeczywiscie wydaja sie małe , ale ponoc jeszcze mniejsze wydaje sie jak juz beda bloczki fundamentowe. u mnie juz zalali betonem , teraz schnie(tak ok. 2 tyg).Czy taka pogoda (tzn deszcz) ma jakis wpływ na ten proces? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 17.05.2005 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Mam Pozwolenie !!!! Gratulacje no to teraz jeszcze trochę czekania i do dzieła ps. a ja od dzisiaj jestem szczęśliwą posiadaczką góry humusu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.05.2005 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Mam Pozwolenie !!!! Gratulacje no to teraz jeszcze trochę czekania i do dzieła ps. a ja od dzisiaj jestem szczęśliwą posiadaczką góry humusu Monka - gratuluję własnej góry Wiorna - podobno woda jest dobra dla świeżego betonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 17.05.2005 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Góra cieszy, szczególnie naszą córkę oczywiście nie odpuściła i musiała po niej pobiegać, poskakać itp. no ale przy okazji dokonała znaleziska...mamy własną podkowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 19.05.2005 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Witam po długiej nieobecności. Gratuluję wszystkim PNB no i rozpoczęcia prac budowlanych Teraz dopiero zobaczycie jak to fajnie budować. U mnie postępy widoczne na zdjęciach. Kończą dzisiaj układanie stropu, a jutro ma być wylewany. wioma ja jak patrzyłem na same fundamenty to też myślałem że dom nie jest duży...Dopiero teraz jak już stoją ściany to stwierdzam że jednak mały nie jest. Ja sie sugerowałem powierzchnią użytkową. Ale jak podliczyłem po podłodze to wyszło 240m kwadr A to już sporo. Dlaczego masz czekać 2 tygodnie na schnięcie fundamentów? Coś przydługo. Wystarczy 4, 5 dni. Deszcz nic fundamentom nie zrobi, gorsze są upały bo beton może popękać. Jeśli chodzi o dach. Od samego początku byliśmy zdecydowani na blachodachówkę. Wybraliśmy brąz w połysku. Juz prawie zdecydowalismy się na firmę Budmat, ale w ostatniej chwili kupiliśmy Plannje. Akurat była promocja i wyszło tylko parę złoty drożej od Budmatu. Elewacja pewnie będzie jasna, ale co do koloru to nie podjęliśmy jeszcze decyzji. Na to mamy trochę czasu. Jakie będziecie robiły schody? Wylewane betonem jak w projekcie czy drewniane samonośne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts