Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wycena dachu

Recommended Posts

Witam, od dłuższego czasu czytam wasza wymianę info i doświadczeń ateraz postanowiłam dołączyć...Proszę Was o ocenę mojego przypadku . Ekipa remontowo-budowlana wyceniła wymiane mojego dachu na 10 tys na "oko", na oko bo jak sie okazało z dachy 205 m2 zrobiło sie 144 ale cena sie nie zmieniła, bo doliczono umocowanie rynien, wyprostowanie dachu?, położenie łat, podbitkę, pomalowanie elementów podbitki itp, za kawałek komina 800zł. niecały metr bo chcielismy kinkier w kolorze dachówki. I jak to wygląda waszym zdaniem na oko?

Witam, od dłuższego czasu czytam wasza wymianę info i doświadczeń ateraz postanowiłam dołączyć...Proszę Was o ocenę mojego przypadku . Ekipa remontowo-budowlana wyceniła wymiane mojego dachu na 10 tys na "oko", na oko bo jak sie okazało z dachy 205 m2 zrobiło sie 144 ale cena sie nie zmieniła, bo doliczono umocowanie rynien, wyprostowanie dachu?, położenie łat, podbitkę, pomalowanie elementów podbitki itp, za kawałek komina 800zł. niecały metr bo chcielismy kinkier w kolorze dachówki. I jak to wygląda waszym zdaniem na oko?

Na oko to nie zrozumiałem o co chodzi. :o

Po prostu nie wiem czy mnie ekipa zrobiła z ta wyceną czy dobrze mnie podliczyli. Bo reklamują sie , że biorą 40 zł za m2 dachu. Moja powierzchnia to 144m2, prosta matematyka, ale zapytali mnie na poczatku czy mi pasuje zrobienie za 10 tyś. Tylko przeliczyłam powierzchnię dachu i ich wycena za 10 dotyczyła powierzchni 205 m2 a teraz jak zapytałam za co w takim razie ta 10 zaczęli mi wyliczać dodatkowe koszty: zdjęcie starej dachówki, łaty, jakieś wyprostowania, pociagnięcie komina (podobno 1000zł za metr?) . Nie wiem juz co mam sadzić. Dodatkowo za 7 okien dachowych -300 zł za sztukę/

Po prostu nie wiem czy mnie ekipa zrobiła z ta wyceną czy dobrze mnie podliczyli. Bo reklamują sie , że biorą 40 zł za m2 dachu. Moja powierzchnia to 144m2, prosta matematyka, ale zapytali mnie na poczatku czy mi pasuje zrobienie za 10 tyś. Tylko przeliczyłam powierzchnię dachu i ich wycena za 10 dotyczyła powierzchni 205 m2 a teraz jak zapytałam za co w takim razie ta 10 zaczęli mi wyliczać dodatkowe koszty: zdjęcie starej dachówki, łaty, jakieś wyprostowania, pociagnięcie komina (podobno 1000zł za metr?) . Nie wiem juz co mam sadzić. Dodatkowo za 7 okien dachowych -300 zł za sztukę/

Trudno orzec. Nie piszesz nadal za co 40zł/m2, ale wycena 300zł/szt okna dachowego to chyba za montaż tylko? Jeśli tak to w miarę normalna cena, choć przy całości prac ogłoby być taniej. Dobre zamontowanie nie jest jednak takie proste.

Własnie wczoraj dostałam wycenę na specjalne zyczenie na kolanie pisaną.... Normalnie biorą 400zł za obsadzenie okna ale teraz wezmą 300, wcześniej powiedzieli mi 200:). Dodatkowo muszę zapłacić 600 zl za rynny itp, 700zł za przestawienie 2 słupków, 300zł za pomalowanie 4 części do podpitki, za podbitke 500zł, 800 zł za wykończenie komina ok 60cm, czarną kinkierówką. 400zł za wyprostowanie dachu, a podobno reklamowali sie że za 40zł m2 to dobra cena, tylko ode mnie chcą 10 tyś.

juz pisalem ale powtorze w tym watku

robie remont i u mnie wyszło 35 zl/metr (w tej cenie zrobili dołożenie jednego odpływu do rynny czyli caly dzien kopania, przedluzenie dachu i werandy, zdjecie starej blachy i rynien, zalozenie nowych rynien, łaty, blachodachowka, w stryszku podloga z plyty osb 30 m2 nad poddaszem, 1 wyłaz dachowy, 1 stopien kominiarski)

1,5 zł za cegle wymurowanie komina (rozbiorka starego w cenie)

nawet sie nie targowalem specjalnie

tyle ze to podkarpacie

• 2 weeks później...
A ile płaciliście w okolicach Warszawy za zrobienie dachu? Hurtownia poleciła mi dekarzy, którzy chcą 55 zł: dachówka, folia, rynny i obróbki (więźbę robi ekipa od stanu surowego). Natomiast jeden często polecany na forum 60 zł (od razu zaproponował aby dachówki brać z innej hurtowni...)