Sad Ripper 18.05.2009 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Będę robił ogrodzenie i mam do wyboru dwa materiału - oba rozbiórkowe, ale zupełnie czyste. Jednym jest pełna czerwona cegła (jakieś 100 lat, ale super stan), drugim silka (chyba tak się nazywa - taka biała cegła duża z sześcioma/ośmioma dziurami). Robotnicy pewnie będą woleli z silki, bo większa, więc mniej machania kielnią, ja jakoś myślę, że cegła czerwona pełna jest tak trochę szlachetniejsza (tylko czy to ma znaczenie:) Płot potem ma być zaciągnięty jakąś zaprawą czy klejem z siatką i oklejony płytkami, tudzież otynkowany - to się okaże. Z czego lepiej go wymurować, żeby stał długo, nie kruszył się i nie odpadały z niego płytki (marzy mi się czarny łupek:)) sad r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_p 18.05.2009 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Część z silki i otynkować. Część z surowej cegły, bez tynku. Jak dobrze zestawić może wyjść piękne ogrodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 18.05.2009 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Będę robił ogrodzenie i mam do wyboru dwa materiału - oba rozbiórkowe, ale zupełnie czyste. Jednym jest pełna czerwona cegła (jakieś 100 lat, ale super stan), drugim silka (chyba tak się nazywa - taka biała cegła duża z sześcioma/ośmioma dziurami). Robotnicy pewnie będą woleli z silki, bo większa, więc mniej machania kielnią, ja jakoś myślę, że cegła czerwona pełna jest tak trochę szlachetniejsza (tylko czy to ma znaczenie:) Płot potem ma być zaciągnięty jakąś zaprawą czy klejem z siatką i oklejony płytkami, tudzież otynkowany - to się okaże. Z czego lepiej go wymurować, żeby stał długo, nie kruszył się i nie odpadały z niego płytki (marzy mi się czarny łupek:)) sad r. ad czerwone. Odlać z betonu /z betoniarni jak najmocniejszego/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts