markonos 22.11.2003 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2003 W październiku zakończyłem budowę na etapie fundamentów oraz stropu nad piwnicą.Budynek ma być częściowo podpiwniczony dlatego też niektóre pomieszczenia zostały zasypane piachem na głębokości 2 m. Na wiosnę chciałbym kontynuować budowę ścian lecz nie wiem jak utwardzić ziemię w tych pomieszczeniach w których będą ścianki działowe.Bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komisariusz 12.12.2003 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2003 hm u mnie majstry wylewja małe fundamenty nie wiem czy to rozsądne ale robią to fachowcy do scianek 12 cm ma fundamenty na 15 cm szrokie i głebokie na jakies 25-30 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość bud-bet 12.12.2003 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2003 ścianki działowe można wykonać na wylewce ,trzeba tylko ułożyć pod nimi w wylewce 2 pręty fi10,12.to wystarczy.pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr 09.02.2004 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2004 Wg mnie wystarczy również siatka która chroni przed skurczem betonufi 4.5 co 10do 15 cm. Możesz dorzucić tam dwa pręty fi10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts