psulek 19.05.2009 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Witam Chciałbym się dowiedzieć o taką jedną rzecz - i le warstw powinien mieć tynk cementowo wapienny z agregatu? Tzn. czy ma to być obrzutka, tynk cementowo-wapienny, tynk wapienno-cementowy, czy też może wystarczy obrzutka i tynk cementowo-wapienny? Niestety na forum nie mogę tego znaleźć. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 19.05.2009 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Witam Chciałbym się dowiedzieć o taką jedną rzecz - i le warstw powinien mieć tynk cementowo wapienny z agregatu? Tzn. czy ma to być obrzutka, tynk cementowo-wapienny, tynk wapienno-cementowy, czy też może wystarczy obrzutka i tynk cementowo-wapienny? Niestety na forum nie mogę tego znaleźć. Pozdrawiam Paweł Wystarczy obrzutka (tzw "szpryc") i na to tynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 24.05.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Witam Chciałbym się dowiedzieć o taką jedną rzecz - i le warstw powinien mieć tynk cementowo wapienny z agregatu? Tzn. czy ma to być obrzutka, tynk cementowo-wapienny, tynk wapienno-cementowy, czy też może wystarczy obrzutka i tynk cementowo-wapienny? Niestety na forum nie mogę tego znaleźć. Pozdrawiam Paweł Wystarczy obrzutka (tzw "szpryc") i na to tynk. A czy "obrzutka" jest zawsze konieczna przy tynku mineralnym? Jedna z ekip z ktora rozmawiałem, ze przy prostych scianach ceramicznych nie robia "obrzutki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 24.05.2009 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Witam Chciałbym się dowiedzieć o taką jedną rzecz - i le warstw powinien mieć tynk cementowo wapienny z agregatu? Tzn. czy ma to być obrzutka, tynk cementowo-wapienny, tynk wapienno-cementowy, czy też może wystarczy obrzutka i tynk cementowo-wapienny? Niestety na forum nie mogę tego znaleźć. Pozdrawiam Paweł Wystarczy obrzutka (tzw "szpryc") i na to tynk. A czy "obrzutka" jest zawsze konieczna przy tynku mineralnym? Jedna z ekip z ktora rozmawiałem, ze przy prostych scianach ceramicznych nie robia "obrzutki". Dla nich na pewno mniej roboty a kasa ta sama. Czy to zgodne ze sztuką nie wiem. Ja na bk robiłem szpryc. Na ceramice na pewno nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deamos 24.05.2009 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 U mnie teraz robia tynki C-w a zgregatu i obrzytke zrobili zadszym towarem by beton komorkowy sie napil ile potrzebuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poker 24.05.2009 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Pierwsza warstwa tzw szpryc (gdzie dodaje się więcej cementu) ,i na to po wyschnięciu tynk jeden raz-tak robili u mnie.Czytałem gdzieś,nie pamietam gdzie dokładnie iz powinno sie robic"szpryc i dwa razy tynk cementowo wapienny,gdyz moze tynk odpadac",u mnie jak narazie nic nie odpada.Jak to jest w praktyce,tego nie potrafie powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts