Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MIEJSCE NA OGNISKO

Recommended Posts

hej, szukam inspiracji na zrobienie miejsca na ognisko, kiedyś na forum znalazłam zdjęcie ogniska które bardzo mi się podobało ale niestety nie zapisałam i gdzieś mi umknęło. Było to ognisko zrobione w lekkiej dziurze wykładane kamieniami z lekkim spadkiem. może ktoś widział

Jak macie pomysły poszę o podzielenie się nimi.

Pozdrawiam

• 3 months później...

duzo dobrych rad w sprawie ogniska

http://tygodnik.e-ogrody.com/ognisko_w_ogrodzie,186,420.html

Z własnych dorzuciłabym jeszcze pomyslenie zawczasu o doprowadzniu jakiegos śoswietlenia w pobliżu, bo mimo ze ognisko jakies tam światło daje to czasem przydałoby się mocniej poświecić gdy np nakładamy pyszności z kociołka :wink: albo pieczemy ziemniaczki w żarze

• 2 months później...

witam serdecznie wszystko zostało zrobione łącznie z kołowrotkiem

Koło to stary pierścień do obijania kół drewnianych do wozu ruszt to pręt kwadratowy 10x10

więcej zdjęć w tym wątku

http://forum.muratordom.pl/post3384292.htm?highlight=#3384292

• 1 month później...
hej, szukam inspiracji na zrobienie miejsca na ognisko, kiedyś na forum znalazłam zdjęcie ogniska które bardzo mi się podobało ale niestety nie zapisałam i gdzieś mi umknęło. Było to ognisko zrobione w lekkiej dziurze wykładane kamieniami z lekkim spadkiem. może ktoś widział

Jak macie pomysły poszę o podzielenie się nimi

Poszukaj w dzienniku człowieka o nicku Rydzu, dziennnik nazywał sie z "motyką na słońce- czyli koszyczek rydzów ". Może o to Ci chodzi.

• 3 months później...
A gdzie można nabyć takie koło do grilla? Robiliście go sami czy kupiliście gotowy osprzęt (koło, łańcuch, "żuraw").

mamy bardzo podobne koło. Takie ładne, jak na zdjęciu zwykle się kupuje za ciężką kasę. moje jest konstrukcją, którą sąsiad nam zespawał. Obręcz z resztki bednarki, szczebelki z resztek drutu fi 10. Wysięgnik z trzech ładnie oskrobanych stempli budowlanych. Jedyny koszt to bloczek i łańcuch z Castoramy. Nasz gril jest przenośny, ogień palimy w takiej metalowej skrzyni zakupionej za 10 zł na złomowisku :). Można go przenieść, gdzie się chce a jak podłożysz pod spód trochę styropianu, to nawet trawka się nie niszczy pod spodem (skrzynia stoi na nóżkach)... Patent podpatrzony w górach :)

• 1 month później...