Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grzejnik łazienkowy-jakiej firmy?

iwett27

Recommended Posts

Polecam Enix: kupiłem sobie model Quatro w kolorze stalowo-szarym. Estetyka wykonania na wysokim poziomie, grzejnik zamontowany i działa bez zarzutu. Aha! Dokupiłem też grzałkę elektryczną - co ważne korpus/pokrętło w idealnie tym samym kolorze co grzejnik, więc wygląda b.korzystnie.

Grzejnik łazienkowy oznacza dla mnie drabinke na reczniki:) Enix sa ok ale zaden moca cieplna i rozstawem przyłączy nie pasuje do mojej łazienki niestety. Z casto tez chciałam wziac ale tez nie mieli takigo rozstawu do takiej mocy...moc grzewcza musze miec pomiedzy 700-800w a rozstaw przyłaczy min 47 do 57 cm. Szukam dalej i czekam na firmy godne polecenia.

fajne te kermi a jak cenowo wygladają???

Nie wiem jak teraz (kupowalam ponad rok temu), musisz pytac, ale z tego co pamietam tani nie byl, ale i gabarytowo duzy, no i zalezy od tego jaki typ, bo moj okazal sie byc jednym z drozszych, za to jest piekny i w wygladzie i w wykonaniu. Jako nieliczni mieli takie wymiary jakie mi odpowiadaly, dlugie a waskie i co wazne z przylaczem z jednej strony.

Najkorzystniej gdzie udalo mi sie wtedy znalezc, to w tym sklepie http://www.lazienkaplus.pl , zapytac nic nie kosztuje :wink:.

• 1 year później...
Grzejnik łazienkowy oznacza dla mnie drabinke na reczniki:) Enix sa ok ale zaden moca cieplna i rozstawem przyłączy nie pasuje do mojej łazienki niestety. Z casto tez chciałam wziac ale tez nie mieli takigo rozstawu do takiej mocy...moc grzewcza musze miec pomiedzy 700-800w a rozstaw przyłaczy min 47 do 57 cm. Szukam dalej i czekam na firmy godne polecenia.

Witam,

Nie wiem czy jeszcze potrzebne ale...

Prosto z katalogu ENIXa:

Hiacynt H-617 rozstaw 515mm i moc 876 (75/65/20)

Quatro Q-617 rozstaw 499mm i moc 905 (75/65/20)

jak poszukasz na Allegro tożesz znaleźć w niezłej cenie.

• 11 months później...

Witam,

Ja od 2 lat mam w jednej łazience grzejnik ze stali Nierdzewnej Sunerzha Elegy dokładnie nie pamiętam nazw modeli a drugi Enix Pini troche załuje ze nie kupiłem dwóch grzejników ze stali nierdzewnej po dwóch latach grzejnik biały wpada w krem to jedyna wada po za tym działa i nie cieknie. Grzejnik Sunerzhy o tyle fajny ze wygląda tak samo teraz jak go kupowałem. Chciałem kupić grzejnik chromowany natomiast sprzedawca wytłumaczył mi różnice między wypolerowaniem materiału a powłoką dlatego wybrałem stal nierdzewną polerowaną i polecam natomiast co do Enixa mam mieszane uczucia.

• 1 year później...
  • 10 months później...
  • 4 months później...