imak 19.05.2009 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Zostało nam trochę drewnianych stempli z budowy. Pomyślałam, że można by je wykorzystać w ogrodzie. Zbudować z nich jakieś elementy architektury ogrodowej. Np. można je "oskrobać z kory" pomalować drewnochronem czy czymś takim i obudować nimi beczkę na deszczówkę. A może ktoś podsunie inny pomysł? Zdjęcia mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majar69 19.05.2009 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Mnie też zostało jeszcze trochę (większość odsprzedałam) Moje pomysły jeszcze nie zrealizowane to : domek i huśtawka dla dzieci, piaskownica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 19.05.2009 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 U nas właśnie się robi huśtawka i piaskownica. Miał byc jeszcze bruk drewniany, ale na to to juz raczej nie starczy stempli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziemniaki.grillowe 19.05.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 huśtawka to chyba najlepszy pomysł, stemple oczyszczone z kory, ładnie pomalowane, huśtawkę troszkę wzmocnić i zrobić taką bardzo solidną dla dwóch osób będzie bardzo ładna dekoracja ogrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imak 20.05.2009 05:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Też myśleliśmy o huśtawce. Trochę się jednak obawiam o jej wytrzymałość. Jak należy dobrze umocnić huśtawkę? Jak głęboko wkopać drewniane słupki? I co, zalać je betonem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomi80 20.05.2009 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Witam, ja planuje umocnić stempalmi (ułożone poziomo) skalniaki i skarpy - widzilem tak zrobione skarpy i wygląda to całkiem symaptycznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość coolibeer 20.05.2009 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Ze stempli można wykonać Altankę oraz zestaw dla dzieci zjeżdżalnia wraz z huśtawką. Jak wrócę z pracy umieszczę zdjęcia Wujaszka który stemple z budowy w taki sposób wykorzystał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 20.05.2009 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 czekamy na zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość coolibeer 20.05.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Proszę o to zdjęcia. Huśtawka + Lina do huśtania w trakcie produkcji. Stopnie jeszcze będą do zjeżdżalni którą widać na drugim zdjęciu. W ciągu tygodnia huśtawka będzie zamontowana w docelowym miejscu więc pokaże zdjęcia wraz z bacówką czyli altanką wybudowaną ze stempli. http://img35.imageshack.us/img35/224/img8497m.th.jpg http://img20.imageshack.us/img20/9301/img8508.th.jpg Plastik od zjeżdżalni będzie zamocowany na 2 śruby do całej konstrukcji Co Wy na to? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P_eggy 22.05.2009 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Stemple oskórowaliśmy - kora bardzo przydała się do ogródka pod iglaki.Później je pocięliśmy na paliki ok. 60 cm (lub 70 cm, dokładnie nie pamiętam) i moczyliśmy w bezbarwnym, przeciwgrzybowym impregnatem do drewna. Potem była tylko zabawa: robiliśmy z nich koła o średnicy 3 m. Oczywiście usypaliśmy skarpę z ziemi i wokół wkopaliśmy paliki. A na koniec w te koła wsadzaliśmy rośliny. Wiem, że nie jest to rozwiązanie na długie lata, bo drzewo w końcu zgnije w ziemi. Ale na dzień dzisiejszy (budowa pochłania wszystkie pieniądze), urozmaiciliśmy trochę monotonny ogród. Stempli zostało jeszcze sporo, może przydadzą się do budowy altanki czy piaskownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 22.05.2009 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 coolibeer Sssuuupeer:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imak 22.05.2009 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Piękna huśtawka!!! Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 22.05.2009 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 ja stemple wykorzystałem jako małe "murki oporowe" na skarpie by kora koło krzaków się utrzymywała:-) Oskrobałem je z kory ipomalowałem drewnochronem (zdjęcia są sprzed malowania;-)) http://pictureposter.allbrand.nu/pictures/uttecht/budowa/118+sierpien+2008.jpg http://pictureposter.allbrand.nu/pictures/uttecht/budowa/117+sierpien+2008.jpg a część poszła na hustawkę ogrodową (niestety też nie mam aktualnego zdjęcia): http://pictureposter.allbrand.nu/pictures/uttecht/budowa/127+luty+2009.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imak 22.05.2009 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Uciu, pięknie u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość coolibeer 22.05.2009 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 ja stemple wykorzystałem jako małe "murki oporowe" na skarpie by kora koło krzaków się utrzymywała:-) Oskrobałem je z kory ipomalowałem drewnochronem (zdjęcia są sprzed malowania;-)) http://pictureposter.allbrand.nu/pictures/uttecht/budowa/118+sierpien+2008.jpg http://pictureposter.allbrand.nu/pictures/uttecht/budowa/117+sierpien+2008.jpg a część poszła na hustawkę ogrodową (niestety też nie mam aktualnego zdjęcia): http://pictureposter.allbrand.nu/pictures/uttecht/budowa/127+luty+2009.jpg Też super pomysł Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P_eggy 23.05.2009 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 uciu pierwszy raz widzę takie schodki Super to mało powiedziane. Rewelacja cały taras. Pozdrawiam i gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 23.05.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 uciu pierwszy raz widzę takie schodki Super to mało powiedziane. Rewelacja cały taras. Pozdrawiam i gratuluję dzieki:-) schodki trzeba nieco poprawić i je podnieść by górny był na równi z kostkami na tarasie ale po prostu nie ma kiedy. Były robione wtedy, jak jeszcze kostki nie było poukładanej. Ogolnie prezentują się super i nic nie kosztowały bo to kostka granitowa z odzysku tylko powybierane w roznych kolorach:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gtca 25.05.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 witamNam zostały po budowie tylko krótkie stemple (max 2,2m) - nienadające sie na dalsze budowy. Długie pojechały na kolejna budowęZ tych "krótkich" zrobiliśmy - drewutnię (stemple jako konstrukcja - obita oflisami)- krawężniki do różnych nasadzeń (my to kładliśmy poziomo - a nie w pionie jak na wyżej załączonych zdjęciach)- palisadki (jak ktoś już opisał)- ogrodzenie gospodarcze na warzywnik (zabezpieczenie przed psami)- podpory pod wingrona i inne pnące - (stemple jako słupy - pomiędzy nimi rozciągnięty drut) My mieszkamy na wsi i działka jest spora - więc takie "ozdoby" ze stempli nie rażą - czy do zastosowania byłoby to na mniejszym bardziej i wypieszczonym ogródku to nie wiem.Tak czy owak - stemple się "rozeszły"pozdr Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość coolibeer 25.05.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 witam Nam zostały po budowie tylko krótkie stemple (max 2,2m) - nienadające sie na dalsze budowy. Długie pojechały na kolejna budowę Z tych "krótkich" zrobiliśmy - drewutnię (stemple jako konstrukcja - obita oflisami) - krawężniki do różnych nasadzeń (my to kładliśmy poziomo - a nie w pionie jak na wyżej załączonych zdjęciach) - palisadki (jak ktoś już opisał) - ogrodzenie gospodarcze na warzywnik (zabezpieczenie przed psami) - podpory pod wingrona i inne pnące - (stemple jako słupy - pomiędzy nimi rozciągnięty drut) My mieszkamy na wsi i działka jest spora - więc takie "ozdoby" ze stempli nie rażą - czy do zastosowania byłoby to na mniejszym bardziej i wypieszczonym ogródku to nie wiem. Tak czy owak - stemple się "rozeszły" pozdr Mariusz Jak możesz cyknij jakieś fotki bo zawsze może ktoś wykorzystać twoje pomysły do swojego ogrodu. Ja czekam już na finał budowy tej huśtawko - zjeżdżalni i jak już będzie to walne końcowy efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 25.05.2009 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 witam Nam zostały po budowie tylko krótkie stemple (max 2,2m) - nienadające sie na dalsze budowy. Długie pojechały na kolejna budowę Z tych "krótkich" zrobiliśmy - drewutnię (stemple jako konstrukcja - obita oflisami) - krawężniki do różnych nasadzeń (my to kładliśmy poziomo - a nie w pionie jak na wyżej załączonych zdjęciach) - palisadki (jak ktoś już opisał) - ogrodzenie gospodarcze na warzywnik (zabezpieczenie przed psami) - podpory pod wingrona i inne pnące - (stemple jako słupy - pomiędzy nimi rozciągnięty drut) My mieszkamy na wsi i działka jest spora - więc takie "ozdoby" ze stempli nie rażą - czy do zastosowania byłoby to na mniejszym bardziej i wypieszczonym ogródku to nie wiem. Tak czy owak - stemple się "rozeszły" pozdr Mariusz Jak możesz cyknij jakieś fotki bo zawsze może ktoś wykorzystać twoje pomysły do swojego ogrodu. Ja czekam już na finał budowy tej huśtawko - zjeżdżalni i jak już będzie to walne końcowy efekt. też się przyłaczam z prośbą o fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts