AWIk 25.05.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 A jaki macie patent żeby tak ładnie te bale okorować? Ja też zrobiłem kilka "budowli" (piaskownica, dwie huśtawki, zjeżdżalnię) ale z bali nie okorowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 25.05.2009 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 właśnie nie dawno ktoś mi powiedział że najlepiej się to robi taki strugiem dwurecznym , czy jak to się nazywa , będę za jakiś czas testował bo zrobiłe w zesłży roku chuśtawkę ale też nieokorowane i brzydko wygląda teraz ją oskubę i pomaluje zobacze jak wyjdzie , jak się uda to będę robił jeszcze podest pod slizgawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość coolibeer 25.05.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 właśnie nie dawno ktoś mi powiedział że najlepiej się to robi taki strugiem dwurecznym Nic dodać nic ująć Też mi tak mówiono. Ja od znajomego pożyczyłem i zajeło mi to troszkę czasu i cierpliwości ale warto było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnika 26.05.2009 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 My też zrobimy dzieciom huśtawkę ze stempli, może jeszcze jakiś "małpi gaj" do wspianania się. Mam pytanie, czym rozdrobnić taką zdarta korę z tych stempli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gtca 26.05.2009 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 A jaki macie patent żeby tak ładnie te bale okorować? Ja też zrobiłem kilka "budowli" (piaskownica, dwie huśtawki, zjeżdżalnię) ale z bali nie okorowanych. szpadlem, siekierką - dość szybko - ale jakoś specjalnie ładnie okorowane to nie są. U mnie stemple odleżały trochę - zanim zostały wykorzystane - więc stosunkowo mało roboty - świeżutkie trudniej chyba idą z korowaniem. Plac zabaw też planowałem ze stempli - ale udało mi się kupić gładziutko szlifowane okrąglaki - cena wg mnie akceptowalna była (coś ok.5 - 6 pln/szt. - ) - więc dylematów nie miałem. pozdr M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gtca 26.05.2009 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Jak możesz cyknij jakieś fotki bo zawsze może ktoś wykorzystać twoje pomysły do swojego ogrodu. Ja czekam już na finał budowy tej huśtawko - zjeżdżalni i jak już będzie to walne końcowy efekt. eeee - no wiesz - stempel jaki jest każdy widzi - to nie jest jakaś wymyślna zabudowa. Ale oczywiście postaram się coś wkleić jak już robię zdjątko i nauczę się je wklejać pozdr M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 26.05.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Jak możesz cyknij jakieś fotki bo zawsze może ktoś wykorzystać twoje pomysły do swojego ogrodu. Ja czekam już na finał budowy tej huśtawko - zjeżdżalni i jak już będzie to walne końcowy efekt. eeee - no wiesz - stempel jaki jest każdy widzi - to nie jest jakaś wymyślna zabudowa. Ale oczywiście postaram się coś wkleić jak już robię zdjątko i nauczę się je wklejać pozdr M. stempel tak ale konstrukcje chętnie podejrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melanrz 26.05.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Co mozna zrobic ze stempli... tak naprawde moim zdaniem ogranicza nas jedynie wyobraznia. Stemple duzo ladniej wedlug mnie wygladaja zamiast rollercośtam;) Chodzi o kupowane w marketach nienalezace do najtanszych takie rozwijane palisady. Niekiedy znalezc mozna stemple po 3.5... wystarczy podocinac je na odpowiednie dlugosci a nastepnie siekiera i mlotkiem rozbic na pol i wychodzi cos takiego co sam robie na dzialce. Zdjecia mozna znalezc na moim dzienniku, ale zamieszczam je tutaj takze: http://img9.imageshack.us/img9/1364/cimg3958.jpg http://img9.imageshack.us/img9/8751/cimg3960u.jpg Zaleta tego rozwiazania jest to, ze praktycznie nie ograniczamy sie do kupowania roll.. o wysokosci np. 20cm, 40 itd, a jesli mamy wzniesienie 50cm, to docinamy odpowiedni kawalek stempla, zarowno przy wysokosci 50 jak i 10cm... Mozna wykonac hustawke jak wczensije napisano. Ja planuje w przyszlosci zrobienie ogrodka warzywnego, ktorego wlasnie chce ogrodzic stemplami ogrodowymi w taki sposob: http://img43.imageshack.us/img43/3980/ogrodzonkonawarzywa.png sorka za jakosc ale jak widac rysowalem w paincie;)[/img][/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość coolibeer 26.05.2009 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 rollercośtam;) RollBordery czy jakoś tak mi w sklepie krzyknęli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melanrz 26.05.2009 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 no... o to chodzi... to teraz wyobraz sobie... ja liczylem srednio 25 centymetrowy kawalek stempla o szerokosci srednio 10cm... wiec zalozmy ze za stempel 3 metrowy placimy 5zl... To mamy prosty rachunek. 0,25 cm razy 12 mamy 3 metry... razy dwa mamy 24 kawalki polowki stepmla o dlugosci 25cm i szerokosci 10cm, czyli 2 mety i 40cm... za 5zl... rollerbodera, ktory moim skromnym zdaniem wyglada bardziej natualnie, oraz ladniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts