troopers 19.05.2009 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Witam wszystkich jestem tu nowy ale mam nadzieje, że będę sporo czasu spędzał na tym forum ... Ostatnio zainspirował mnie program Archicad i wizualizacje jakie można w nim osiągnąć i chciałbym zasięgnąć jakiś informacji/podstaw obsługi Archicada.... posiadam wersje edukacyjną ale prosiłbym o wskazówki i pomoc : w jaki sposób mogę zrobić sufit, a dokładnie np podwieszany w kształcie prostokąta by potem umieścić halogeny w nim ?.. w jaki sposób mogę robić wnęki w ścianach ? półki ? czytałem także, że do renderingu przyzwoity jest Artlantis współpracujący z Archicadem... Będę wdzięczny za każdą pomoc i podpowiedzi z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
troopers 20.05.2009 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 nikt nie miał do czynienia z archicadem ? proszę o jakiekolwiek wskazówki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anja-bo 20.05.2009 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 ja miałam, ale kurcze nie pamiętam... chyba jest jakaś ikonka do robienia "dziur" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
em-7 21.05.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 do sufitu należy użyć "płyty" z palety narzędziotwory w ścianach - paleta narzędzi/okna/otworywnęki w ścianach - paleta narzędzi/okna/dodatki do ścian/wnęka półki tez z plyty Wprawdzie do renderingów używam wbudowanego w archicada silnika do renderingu, ale co do artlantisa to zgadzam się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
troopers 21.05.2009 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 dziękuje za wskazówki w weekend przysiądę do programu na dłużej .... a jeszcze powiedzcie proszę skąd bierzecie biblioteki/obiekty ? i jeszcze jedno pytanie gdy np. chcę na ścianie załóżmy by na ścianie był wzór z dwóch tapet to w jaki sposób właśnie na ścianie bazowej to rozdzielić ? i tak samo ewentualnie płytki na podłodze ... jeszcze raz dziękuje za odp. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drea 24.01.2010 00:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 hmm, nie wiem czy jeszcze ktos tu zagląda, ale mam problem podobnego rodzaju chciałabym wstawć w ścianę otwory o niestandardowym kształcie, np. trójkąta, a za pomocą narzędzia/okno/pusty otwór, da sie wstawic tylko prostokąty ;/ Moze ktoś mogłby mi coś doradzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts