Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowa domu Amaltea 1

Recommended Posts

W ODPOWIEDZI DLA KATII:

W PIERWSZEJ WERSJI NA GARAŻEM MIAŁA BYĆ GARDEROBA ALE NIESTETY CÓRKA PRZEJEŁA TO POMIESZCZENIE BO PO PRZEDŁUŻENIU GARAŻU WYSZEDŁ DOSYĆ SPORY I ŁADNY POKOIK. UWAŻAM, ŻE ZROBIENIE TAM GARDEROBY JEST NAJLEPSZYM ROZWIĄZANIEM. CO DO ZLIKWIDOWANIA PODCIENIA TO JEST TO FAJNY POMYSŁ ALE STRACICIE WYKUSZ KTÓRY DAJE DOBRE WRAŻENIE WEWNĄTRZ DOMU JAK I NA ZEWNĄTRZ. SALON NA SAM WYPOCZYNEK, KOMINEK I TELEWIZOR NA ŚCIANIE JEST WYSTARCZAJĄCY.

JA NIE ZEOBIŁAM POKOJU NA DOLE BO DOSZŁAM DO WNIOSKU, ŻE ZA DUŻO BĘDZIE POMIESZCZEŃ NA TRZY OSOBOWĄ RODZINĘ. A TAK WOGÓLE TO PRZYJEDŻCIE I ZOBACZCIE, JAK MIESZKACIE BLISKO. POZDRAWIAM.

• Odpowiedzi 135
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

PO DOKŁADNYM ZMIERZENIU ŚCIANKI KOLANKOWEJ MUSZĘ WNIEŚĆ POPRAWKI I TAK: NAD GARAŻEM Z JEDNEJ STRONY JEST 105 CM. A Z DRUGIEJ 30 CM. A TO JEST WYNIKIEM WYDŁUŻENIA GARAŻU http://img51.imageshack.us/img51/8679/dscf1237.jpg

A W POZOSTAŁYCH POKOJACH JEST 100 CM.

http://img297.imageshack.us/img297/3076/dscf1242.jpg

http://img51.imageshack.us/img51/8982/dscf1241m.jpg

dziekuje za zaproszenie

a gdzie Państwo wybudowali? my jestesmy z Gorzowa wlkp.

kolejne moje pytanie - ile Panstwa wyszedl koszt budowy tego domu bez wykonczenia, tzn do momentu samych golych scian, tzw stan pod klucz? prosze udzielic mi tej informacji w miare mozliwosci bo nikogo nie moge sie dopytac ile w koncu wyniosly totalne koszty :) co wykonawca to wiadomo inna cena ...

co do wykusza - nie zniknie, poprostu bedzie mniejszy od srodka ( bo salon bedzie przesuniety a z zewnatrz bedzie to samo. W srodku w oryginalnej amaltei natomiast wykusz dzieki podcieniowi oddziela widocznie salon od kuchni, nie jest to tak w jednym ciągu , a my przez likwidacje podcienia bedziemy mieli raczej salon, wykusz i kuchnie w jednym duzym pomieszczeniu,a tak wlasnie chcemy, miec duzo przestrzeni na dole.wyjscie na taras robimy od tyłu domu, tak jak pisalam wczesniej.

fajne te pokoiki ...

DO EWAIJACEK. W POMIESZCZENIU ZA ŁAZIENKĄ PO PRAWEJ STRONIE BĘDZIE PRALNIA A PO LEWEJ JESZCZE NIE WIEM COŚ POUSTAWIA SIĘ A TAK WOGÓLE TO JEST BARDZO MAŁE .JEŻELI CHODZI O TO ZA GARAŻEM TO GARAŻ JEST WYDŁUŻONY NA RÓWNO Z DOMEM I W ŚRODKU POSTAWIONA JEST ŚCIANKA KTÓRA ODGRADZA GARAŻ OD KOTŁOWNI .POMIESZCZENIE TO MA 2 M A GARAŻ 5.TAM MAMY KOTŁOWNIĘ .

Budujemy Amaltea 1 w okolicy Krakowa. Mamy już dach i pozostała cała reszta.Miło zobaczyć jak domek będzie wygląda za jakiś czas. U nas było trochę zmian projektu.Myślę ze na korzyść.Dziwi mnie tylko ta Scianka na której wisi telewizor u Kasi :o

Do ewyijacka

Mieszkamy w Krakowie,budujemy sie 12 km.od Krakowa.Na razie nie byłoby to mozliwe ze względów czasowych. Jesteśmy zbyt zajęci na zorganizowanie spotkania,ale odpowiem na wszystkie pytania .

Dodam,że projek po kilku poprawkach jest super i spełnia wszystkie nasze oczekiwania.Bardzo zgrabny domek.

witam !

my rownież kupiliśmy projekt domu amaltea 1, jesteśmy w trakcie załatwiania pozwolenia na budowę, myślimy, że marcu uda nam się zacząć budować. Czy może mi Pani podać koszt wybudownia domu-stan pod klucz. Bardzo gustownie urządzona kuchnia, szkoda,że mieszkamy tak daleko bo byśmy też skorzystali z uslug tego stolarza. Pozdrawiam Jasiu

Do ewyijacka

Mieszkamy w Krakowie,budujemy sie 12 km.od Krakowa.Na razie nie byłoby to mozliwe ze względów czasowych. Jesteśmy zbyt zajęci na zorganizowanie spotkania,ale odpowiem na wszystkie pytania .

Dodam,że projek po kilku poprawkach jest super i spełnia wszystkie nasze oczekiwania.Bardzo zgrabny domek.

Jakie "poprawki" wprowadziliście w Waszym domku podzielcie się z nami:d

witam !

my rownież kupiliśmy projekt domu amaltea 1, jesteśmy w trakcie załatwiania pozwolenia na budowę, myślimy, że marcu uda nam się zacząć budować. Czy może mi Pani podać koszt wybudownia domu-stan pod klucz. Bardzo gustownie urządzona kuchnia, szkoda,że mieszkamy tak daleko bo byśmy też skorzystali z uslug tego stolarza. Pozdrawiam Jasiu

a gdzie budujecie?

witam !

a gdzie budujecie?

Chcemy wybudować w Toruniu ! Tylko martwimy się się czy wydołamy finansowo . Pozdrawiam

my tez mamy dylematy finansowe... kto ich nie ma... ale widze ze coniektorzy idą jak burza nie zwarzając na koszty, w koncu dom jest na cale zycie

moj narzeczony upiera sie abysmy wybudowali amaltee bez garazu, a pozniej kiedys z czasem dobudowali oddzielnie garaz... a mi szkoda utraty tego pokoju nad garazem :) zrobilabym tam garderobe, albo kolejny pokoj :) no ale on chce ciąć koszty i wybudowac bez garazu, poki co auta stałyby za domem ( mamy 26 arow działki ). albo wzglednie stawia się taki blaszany garaz malym kosztem na jakis czas. Niby bez garazu wykonawca wyliczyl nam 45 tys mniej.

nic, dzis bede jeszcze negocjowac z moim lubym, bo projekt kupujemy na dniach ... :)

Do Kasia Jowita

Czy mogłabyś zamieścić zdjęcia z łazienki dolnej i górnej :lol: Jesteśmy bardzo ciekawi jak one wyglądają.

Oglądaliśmy już kiedyś inny projekt i łazienki według niego były rewelacyjne, a w rzeczywistości okazały się zupełnie nie funkcjonalne.

Pozdrawiamy :D