Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowa domu Amaltea 1

Recommended Posts

Cześć Kasiu i Jowitko!

Po pierwsze chciałbym pogratulować wybudowania Amaltei. Od pierwszych dni wraz z żoną obserwujemy Wasze poczynania. My niestety z przyczyn prywatnych mamy małe opóźnienie ale po ostatnich mrozach ruszamy pełną parą.

Aktualnie przygotowuje wycenę stanu wykończeniowego (od stanu surowego zamkniętego do stanu typowo developerskiego). Czy jesteś w stanie podać mi szacunkowe ilości/koszty materiałów w etapach? Z góry będę bardzo wdzięczny

P.S.

głownie interesuje mnie:

- energia elektryczna - ilości/długości przewodów (zabezpieczenia, skrzynki, puszki etc. to łatwo policzyć)

• Odpowiedzi 135
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam wszystkich miłośników Amaltei.

my również zdecydowaliśmy się na ten projekt i po małych zmianach dokonanych w trakcie budowy jesteśmy już szczęśliwymi posiadaczami stanu surowego otwartego z dachem. jak tylko skończą się mrozy zaczynamy następny etap budowy tzn: okna, wszystkie instalacje, tynki, podłogi, kafle, panele i cała reszta.

jak się nauczę dodawać zdjęcia to wkleję kilka z naszej kroniki budowy. :lol:

z pozdrowieniami

wielo76

piękne

pytanko : czy wstawialiscie Panstwo drzwi w holu w miejscu gdzie przechodzi sie z salonu do lazienki ? zaraz za schodami, bo w projekcie wyglada to troche inaczej a wydaje mi sie ze Panstwo wprowadzili tam przejscie z drzwiami?

prosze napisac jesli nie stanowi to problemu , ille wyniosl Panstwa koszt tego stanu który widac na zdjeciach?

dziekuje z góry

my ruszami pod koniec marca

pozdrawiam

Kasia

WITAM WSZYSTKICH .MIŁO MI ,ZE PAŃSTWO DZIELICIE SIĘ INFORMACJAMI NA TEMAT BUDOWY DOMU ,,AMALTEA 1" ALE SZKODA,ŻE PAŃSTWO NIE ZAUWAZYLI IŻ JEST TO MÓJ DZIENNIK BUDOWY .EWENTUALNE KOMENTARZE MOŻNA PISAĆ W KOMENTARZACH DO DZIENNIKA BUDOWY.A MOZE WSZYSCY NIE WIEDZĄ ,ŻE KAŻDY KTO CHCE PROWADZIĆ ( OPISYWAĆ I WSTAWIAĆ ZDJĘCIA) POWINIEN ZAŁOŻYĆ SWÓJ DZIENNIK BUDOWY .NIE UKRYWAM ,ŻE MIŁO MI CZYTAĆ I OGLĄDAĆ WSZYSTKO TO CO PAŃSTWO PISZECIE NA ŁĄCZĄCY NAS TEMAT ALE ZROBIŁ SIĘ BAŁAGAN W MOIM DZIENNIKU .POZDRAWIAM

ZAPRASZAM NA OGÓLNO-DOSTĘPNY DZIENNIK BUDOWY:

http://forum.muratordom.pl/domy-amaltea-w-calym-kraju,t179824.htm

WITAM WSZYSTKICH .MIŁO MI ,ZE PAŃSTWO DZIELICIE SIĘ INFORMACJAMI NA TEMAT BUDOWY DOMU ,,AMALTEA 1" ALE SZKODA,ŻE PAŃSTWO NIE ZAUWAZYLI IŻ JEST TO MÓJ DZIENNIK BUDOWY .EWENTUALNE KOMENTARZE MOŻNA PISAĆ W KOMENTARZACH DO DZIENNIKA BUDOWY.A MOZE WSZYSCY NIE WIEDZĄ ,ŻE KAŻDY KTO CHCE PROWADZIĆ ( OPISYWAĆ I WSTAWIAĆ ZDJĘCIA) POWINIEN ZAŁOŻYĆ SWÓJ DZIENNIK BUDOWY .NIE UKRYWAM ,ŻE MIŁO MI CZYTAĆ I OGLĄDAĆ WSZYSTKO TO CO PAŃSTWO PISZECIE NA ŁĄCZĄCY NAS TEMAT ALE ZROBIŁ SIĘ BAŁAGAN W MOIM DZIENNIKU .POZDRAWIAM

• 3 weeks później...

Witamy serdecznie,

Gratulujemy pięknie wybudowanego domu. Jak inni prosimy o kolejne zdjęcia.

Mamy też inną prośbę. Poszukujemy kosztorysu domu amaltea dla potrzeb kredytowych.

Zamierzamy budować na Lubelszczyźnie. Jeśli posiadają Państwo taki kosztorys, to będziemy wdzięczni za przesłanie na adres [email protected]

Z góry dziękujemy.

Renata i Józef

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...

witam,

właśnie jestem na etapie poszukiwań projektu naszego domu i spodobała mi się Amaltea. Bardzo bym chciała zobaczyć ją na żywo dlatego mam taką prośbę, jeżeli ktoś z pomorskiego buduje ten śliczny domek i zgodziłby się na jego pokazanie to proszę dać znać to się umówimy. Pozdrawiam.

• 1 month później...
  • 1 month później...
  • 2 months później...

Witaj Kasiu :)

Ja też niedługo zamierzam rozpocząć budowanie ale ciut innego modelu - Hermes II (różni się tylko dachem) ;p

i dlatego chciałbym Cię prosić o info jak to wszystko zaczęłaś, tzn. pozwolenie na budowę, zakup projektu i inne formalności itp itd w jakiej kolejności to wszystko załatwiałaś.

I najważniejsze: czy jesteś zadowolona z firmy budowlanej? bo jestem z Kołobrzegu (rzut beretem do Ciebie) i może ta firma mogła by również budować u mnie :D

• 1 month później...