Izabela Wawrzeń 19.05.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 witam tak przeglądam ten wątek i mam wielki mętlik w głowie u mnie w salonie będzie połozony parkiet przemysłowy jatoba i teraz mam dylemat czym powinnam go wykonczyć olej czy lakier ,a jeżeli tak to jaki dodam że mam małe dziecko i wyjście z salonu na taras gdzie jest duzo ziemi i piasku co mi możecie doradzić wiem, że olej wydobyłby kolor ale może lakier -konkretnej firmy też nie byłby zły POMOCY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabela Wawrzeń 19.05.2009 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 troche namieszałam z tymi wątkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 19.05.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 ja bym zastosowal jedna z dwoch rozwiazan..albo olej..2skl 2x impact oil loba wakol, badz lakier podkladowy 2skl poliuretan..exotic fondo plus ktorys z lakierow nawierchniowych wodnych ze spartana..ale raczej pierwsza opcje bym wybral na twym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabela Wawrzeń 21.05.2009 06:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 ghost34dziekuje bardzo za odpowiedża czy olej można położyć samemu, t.z mój mąż chce nie jest fachowcem ale chce się podjąć tego zadania, a tak przy okazji mogę prosic o jakieś wskazówkitak ogólnie odnosnie tego parkietu ponieważ generalnie mąż chce sam połozyć i wykończyć ten parkiet ale nie mamy kogo zapytać o to jak i co przy tym parkiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 21.05.2009 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 ghost34 dziekuje bardzo za odpowiedż a czy olej można położyć samemu, t.z mój mąż chce nie jest fachowcem ale chce się podjąć tego zadania, a tak przy okazji mogę prosic o jakieś wskazówki tak ogólnie odnosnie tego parkietu ponieważ generalnie mąż chce sam połozyć i wykończyć ten parkiet ale nie mamy kogo zapytać o to jak i co przy tym parkiecie Może na kolanach miękka szmatka do ręki (szmatek więcej pod ręką) i kawałek po kawałku wcierac solidnie w parkiet. Olej na jatobie schnie długo. Olej z utwardzaczem jak proponuje ghost schnie szybciej i bardzo ciężko się wciera. Należałoby to robic w trójkę na powierzchni 50m2. Oleju impact 2K mieszac w małych ilościach (dośc szybko tężeke). Harówka straszna ale do zrobienia. Jak kocha to zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 25.05.2009 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 on sie bardzo pieknie i lekko zaciera daje ładny aksamit na posadzkach drewnianych..ale jedna za drugim raze polecałbym ci wyporzyczyc polerke..i nakladac blacha badz weluurem ale nie po calosci:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 26.05.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 on sie bardzo pieknie i lekko zaciera daje ładny aksamit na posadzkach drewnianych..ale jedna za drugim raze polecałbym ci wyporzyczyc polerke..i nakladac blacha badz weluurem ale nie po calosci:) ja obawiam się zawsze, że przy użyciu maszyn, blachy, wałków, welurów itp naniosą takie ilości oleju, że sobie z tym nie poradzą i zostana zaschniete kałuże i ślady po narzędziach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 26.05.2009 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 przy impact oil hmm sa male mozliwosci..przesadzenia Świetnie sie go poleruje ..nadmiar zawsze mozna sciereczka sciagnac zacierac mokry nie suchy po nie wiecej niz 10 minutach po naciagnięciu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 26.05.2009 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 przy impact oil hmm sa male mozliwosci..przesadzenie swietnie sie go poleruje ..nadmiar zawsze mozna sciereczka sciagnac zacierac mokry nie suchy po nie wiecej niz 10 minutach po naciagnięciu.. Właśnie to wszystko jest zbyt trudne i szybkie dla amatorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts