tony-bosswp.pl 19.05.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Witam, mieszkam poza granicami kraju i ostatnio kupilem sobie mieszkanko - remont wycenili mi na ok 9000€! (w tym 1000€ materialy i 8000€robocizna)a bazuje sie on na: - plytki podlogowe 28m2- lazienka w plytkach - 20m2 no i w zasadzie to wszystko. Dodam ze trzeba zerwac stare plytki z podlogi ktore nawiasem mowiac same odchodza (kladzione 20 lat temu na zaprawe cementowa) no i w lazience z polowy sciany. Z kasa sie u mnie nie przelewa a remont chcialbym zrobic... no i wlasnie zaswitala u mnie mysl, ze moze sam cos zdzialam majac na uwadze 1,5 mies wolnego od pracy. Co o tym myslicie? Jeszcze nigdy nie kladlem terakoty ani glazury ale nie mam 2 lewych rak... dajcie jakies porady albo doswiadczenia, czy moge temu podolac? bo emont powinien sie zaczac za miesiac - z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 20.05.2009 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 spytaj się o wycenę prac samego kładzenia kafelek. Wtedy stare kafle będziesz mógł sam zbić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tony-bosswp.pl 20.05.2009 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 zbicie kafelek to cena 1000€ zostaje pozostale 7 na prawde wolalbym to samemu zrobic, ale nei wiem czy nie wpakuje sie w robote ktora bedzie trawa miesiacami. On powiedzial ze trzeba wyrownac podloge - ale przeciez plytki same odchodza bo byly kladzione jak wspomnialem 20 lat temu na zaprawie cementowej i ponadto ona sama ja piach sie zachowuje. Mieszkanie jest w bloku, wiec mam nadzieje, ze po odkryciu tej zaprawy bedzie widoczny beton podlogi, ktory moim zdaniem nie trzeba rownac. Co o tymmyslicie? ponadto zrobilem juz kilka wycen i wszystkie prosza o pomste.... wiec nie zostaje mi nic innego jak zrob to sam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 20.05.2009 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 może na zachodzie takie ceny mają Kładzenie płytek na zwykłej grubości kleju to raczej nic trudnego. Spytaj się też ile liczył za poziomowanie podłogi - to też możesz zrobić sam. Gruntowanie również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tony-bosswp.pl 20.05.2009 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 zagruntowanie ok 350€ i wylewka ok 950€ - boje sie jedynie ta wylewke samemu zrobic (bo sadzilem ze po zbiciu kafelek jest to nie potrzebne)- ale skoro mowisz ze to proste... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Judka 20.05.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Witam, mieszkam poza granicami kraju i ostatnio kupilem sobie mieszkanko - remont wycenili mi na ok 9000€! (w tym 1000€ materialy i 8000€robocizna)a bazuje sie on na: - plytki podlogowe 28m2 - lazienka w plytkach - 20m2 Ło matko! 8000 (słownie OSIEM TYSIĘCY) ojro za robotę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tony-bosswp.pl 20.05.2009 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 no tak - mieszkanie jest male a im sie nie oplaca klasc kafli na malych powierzchniach i dobijaja swoje na cenniku... do tego co opisalem wyzej w koszta wchodzi rownierz obudowa wanny no i kilka metrow na balkonie - ale to nie wiele no i cennik wyglada jak wyglada. Wszyscy tutaj mowia zebym sie za to nie bral i zlecil to komu innemu (dodam, ze w zyciu swoje wymalowalem, wytapetowalem) - ale tu wszyscy jednakowo drodzy ci kurde fachowcy a ja im na to - powiedz Polakowi ze nie potrafi i przyjdz jutro i bedzie zrobine! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 20.05.2009 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 za taką kasę możesz sobie ekipę z kraju importować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tony-bosswp.pl 20.05.2009 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 hehe spoko - ale co z poradami? dajcie znac czy nie poeywam sie z motyka na slonce...? jak wy zaczynaliscie, bo wielu z was wlasnie tak znalazlo sie tutaj na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 20.05.2009 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 hehe spoko - ale co z poradami? dajcie znac czy nie poeywam sie z motyka na slonce...? jak wy zaczynaliscie, bo wielu z was wlasnie tak znalazlo sie tutaj na forum co z poradami?? przejrzyj archiwum i zobacz, że kładzenie kafelek to nic trudnego. Piszesz że również balkon masz do roboty - to od niego zacznij i tam się naucz. Nic nie będzie Ciebie kosztować, a te 8000Euro to na wakacje jeszcze pojedziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tony-bosswp.pl 20.05.2009 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 hehe dzieki, skorzystam z prawa glosu i zapytam jeszcze jak w moim wypadku nalezy postepowac i czy dobze mysle: 1. zerwac terakote i cement na ktorej ziostala poozona, 2. wyrownac podloze (jak to jest w blokach ?- po zerwaniu i dokopaniu sie do betonu trzeba koniecznie wylewke? czy wystarczy nierownosci zaszpachlowac?) 3. zagruntowac (jak wylewka to zagruntowac to przed wylewka oczywiscie) 4. no i klade terakote za 24€ a nie za 150/m2 Dodajcie prosze jesli cos pominalem. Zgory dzieki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts