Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Brodzik z marmuru ?

GosiaIAdam

Recommended Posts

Hej,

wertuję forum, wertuję i niewiele znalazłem. Intryguje mnie niski brodzik marmurowy - np taki jak Ravak Elipso Pro. Interesują mnie opinie ludzi używających brodziki z marmuru. Główną dla nas zagwostką jest to, czy taki kamień nie jest za zimny na brodzik... Bo jak dla nas, wygląda ślicznie :D Chcemy położyć go bezpośrednio na wylewce, bez nóżek.

Czekam na opinie, pozdrawiam :-)

Adam

Tak się akurat składa, że użytkujemy dokładnie ten brodzik :) Po kilku miesiącach codziennej eksploatacji muszę sie przyznać, że zupełnie zapomniałam, że jest on marmurowy... :roll: Absolutnie nie ma poczucia zimnej powiechni pod stopami, a przy użytkowaniu baterii termostatycznej za chwilkę robi się zupełnie przyjemnie. Antypoślizgowa powierzchnia jest dodatkowym plusem.

Jak widać w naszym przypadku brodzik jest umocowany na nóżkach i wyłożony szklaną mozaiką, kabina również Ravak.

Dla uzupełnienia fotka:

http://images45.fotosik.pl/128/b856d7722f6e1d69med.jpg

Gosiu i Adamie ja osobiście jestem bardzo zadowolona z takiego wyboru :) Też mieliśmy na uwadze Ravak a ostatecznie zakupiliśmy Ronal w http://www.megalazienki.pl (brodzik odbieraliśmy we Wrocławiu i 90-ka weszła do auta bez problemu).

Prezentuje się podobnie jak na zdjęciu powyżej, ale u nas jest położony bezpośrednio na wylewce (bez nóżek) :wink:

Wieczorkiem postaram się wysłać Wam zdjęcia :)

Dzięki za odpowiedzi - szala przechyla się na korzyść takich właśnie :-)

Godin - no popatrz, a mogłem spytać, znowu wiesz więcej i prędzej :D Czy gdzieś we Wrocławiu można obejrzeć te brodziki (Ravak, Ronal) ? Bo jednak co dotyk to dotyk :D Też chcemy tak jak Ty, na wylewce (PS - jak tam parkiet? my już mamy położony :D)