Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Montaż okien

Recommended Posts

...na swojej stronie nie zamiescies ani jednego okna z klinami....
jakze milo ze odwiedzasz moja strone i sie uczysz - wypada uczyc sie od najlepszych :)

A te blachy, to widzisz, zadam ci kolejne pytanie - jak montujesz okno kiedy ma zostać spozycjonowane w warstwie ocieplenia? :lol: skoro tego szczegółu sie nie dopatrzyłeś

Rob jak chcesz - twoja firma, twoje późniejsze reklamacje, twój ból i wydana później kasa zamiast od razu zrobić dobrze

A najlepiej poczytaj sobie co i jak powinno być robione - moja wiedza jest nikła przy Twojej ale każdy twój montaż można od razu podważyć - ktoś ci już tu podpowiedział gdzie masz szukać - ITB jak i wiele artykułów w sieci mówiących o prawidlowym montażu

masz kilka artykułów tutaj http://jareko.pl/39484.html

później chętnie podejmę się dyskusji - jak się douczysz

Wiec jesli zamawiam dla klienta okna z jezierskiego,i ekipa montarzowa nie pozostawi klinów moge zondac czego,wstawienia klinów ?(z tego co tu piszesz wynika ze jest bład montarzowy i niezgodny z zaleceniami ITB).Z Lekomina mi przywiezli okna i zamiontowali po 2 dniach wyjeli kliny(wszystkie) i zapiankowali otwory po klinach.

Jak sie ma teoria do praktyki i odwrotnie.

Wiec jesli zamawiam dla klienta okna z jezierskiego,i ekipa montarzowa nie pozostawi klinów moge zondac czego,wstawienia klinów ?(z tego co tu piszesz wynika ze jest bład montarzowy i niezgodny z zaleceniami ITB).Z Lekomina mi przywiezli okna i zamiontowali po 2 dniach wyjeli kliny(wszystkie) i zapiankowali otwory po klinach.

Jak sie ma teoria do praktyki i odwrotnie.

tak właśnie, masz prawo zgłosić to jako błąd montażowy ale u montażysty a nie producenta okien - on nie jest niczemu winny, no chyba, że to ich ekipa fabryczna montowała, w co wątpie

Zgłaszasz reklamacje tam gdzie zakupiłeś okna i tyle

Idac dalej twym tokiem rozumowania po jaka cholerę daje się kotwy skoro piana jest taka genialna i wszystkie naprężenia przeniesie i utrzyma ciężkie okno w pozycji? A jest to ciągle występujący podstawowy błąd - montaż tylko na piane

Moge to zgłoscic u montażysty,jest pewien problem bo to producent okien firma Jezierski montowała mi okna i montuje.Kupuje bezpośrednio od producenta.

Idac dalej twym tokiem rozumowania po jaka cholerę daje się kotwy skoro piana jest taka genialna i wszystkie naprężenia przeniesie i utrzyma ciężkie okno w pozycji? A jest to ciągle występujący podstawowy błąd - montaż tylko na piane

Po co sie daje kotwy?,aby okna były bardziej stabilne.

Najlepiej bedzie jak znajdze czas i przesle zdjecia jak to montuja u mnie .

• 3 weeks później...