gagatek_rr 20.05.2009 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 W dzisiejszych czasach trudno złapać termin u dobrej ekipy. Żeby wszystko dobrze mi się poukładało w kalendarzu musiałbym kolejne etapy wykończenia domu ustawić tak:elektrykhydraulik (CO, CWU)wylewki (a w nich ogrzewanie podłogowe)tynki wewnętrzne (cementowo-wapienne)Czy mogę tak zrobić?Może jest jakaś żelazna zasada, że wylewki mają być na końcu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 20.05.2009 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Najpierw tynki potem wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 20.05.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 najpierw wylewki, potem tynki tak na serio, robiłam pierwsze wylewki, bo miałam już rury na podłodze i bałam się, że tynkarze je zadepczą. A wylewki zabezpieczyli folią, można jeszcze piaseczek posypać, nic im się nie stało. JAk masz duuużo czasu to zrób hydraulikę w ścianach, potem tynki, potem cd hydraulika, potem wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 20.05.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 W dzisiejszych czasach trudno złapać termin u dobrej ekipy. Żeby wszystko dobrze mi się poukładało w kalendarzu musiałbym kolejne etapy wykończenia domu ustawić tak: elektryk hydraulik (CO, CWU) wylewki (a w nich ogrzewanie podłogowe) tynki wewnętrzne (cementowo-wapienne) Czy mogę tak zrobić? Może jest jakaś żelazna zasada, że wylewki mają być na końcu? Możesz tak zrobic, nie ma problemu. Zabezpiecz tylko rozdzielacze itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 20.05.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Możesz tak zrobić ale napisz jak zrobisz dylatacje na podłogówce i jak będzie wyglądał styk ściana-podłoga Jestem bardzo ciekawy tego rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 20.05.2009 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Możesz tak zrobić ale napisz jak zrobisz dylatacje na podłogówce i jak będzie wyglądał styk ściana-podłoga Jestem bardzo ciekawy tego rozwiązania. Dobre pytanie Może w ten sposób: Dylatacje wywijamy normalnie na surową scianę a tynki wykonujemy do wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 20.05.2009 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 "Dylatacje wywijamy normalnie na surową scianę a tynki wykonujemy do wylewki Rozumię: wylana posadzka, obcinamy dylatacje równo z posadzką, potem tynki do wylewki. Ciekawe czy na styku sciana -podłoga nie będzie pękać A może znowu dylatacje po poziomie na styku podłogi ze ścianą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 20.05.2009 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 " Ciekawe czy na styku sciana -podłoga nie będzie pękać Żeby pękały, to wylewka musiałby lewitować, a zazwyczaj opada niżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 20.05.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 "Ciekawe czy na styku sciana -podłoga nie będzie pękać nie wiem, jak ma dylatecje, wiem, ze robili i NIC nie pęka. Jak pisałam, wylewki były pierwsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdaCIESZYN 20.05.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 elektrycy, hydraulicy wylewki i później tynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazhyl 20.05.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Tynki powinny być przed wylewkami, aczkolwiek robiłem podobnie do Ciebie z podobnych przyczyn. Miałem wylewki, a dopiero później tynkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mattdl 20.05.2009 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Elektryk kończy, wchodzą tynkarze, po nich hydralik na końcu wylewki.Przynajmniej tynkarze nie poniszczą mi rur od hydrauliki i podłogówki, dla hydraulika obojetne czy wchodzi przed tynkarzami czy po, wszak prawie wszystkie rury bedą w posadzce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gagatek_rr 21.05.2009 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Możesz tak zrobić ale napisz jak zrobisz dylatacje na podłogówce i jak będzie wyglądał styk ściana-podłoga Jestem bardzo ciekawy tego rozwiązania. Myślałem o poziomej dylatacji między posadzką a tynkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gagatek_rr 21.05.2009 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Może między ścianą a dylatacją pionową wylewki dać dwie warstwy czarnej folii i wywinąć je na posadzkę przed tynkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysweetbabys 25.06.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 u nas pierw byly wylewki potem tynki i co sie okzauje na jedej ze scian na styku z podloga pojawiły się pęknięcia, i już mnie cholera bierze, bo tak wszystko ładnie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 25.06.2009 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 U mnie też najpierw były wylewki po tym tynki (gipsowe). Jak narazie nie widać zadnych peknięć. Jedyny minus takiego rozwiązania to to że wylewkę mam teraz w białe wzorki. Oczywiscie po wykonaniu tynków tynkarze dokładnie obskrobali wylewkę więc nierówności nie ma żadnych. Bardzo mozliwe że będzie sie kurzyć http://lh5.ggpht.com/_kKJMOZbHZgw/SkMefPEhhgI/AAAAAAAADfI/0x98zHE_ebc/s512/P6240044.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts