Aguss 20.05.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Witam, Ja mam pytanie ,czy ściana przed tapetowaniem musi być zmyta? Ja mam pomalowaną farbą emulsyjna i chcę wytapetować odcinek ok 60 cm na 2,5 m ściany. Wpadłam na ten pomysł po remoncie i chcę położyć nad blatem roboczym tapetę winylową przy pomocy kleju Metylan Special. Ściana jest nowo pomalowana a wiem ,że podczas moich odkryć kulinarnych może nieco ucierpieć , dlatego też chciałam ją jakoś zabezpieczyć.Czy będzie się trzymać ten winylek z nie wymytą ścianą?Czy lepiej zostawić ją "gołą"? Chyba ,że istnieje jakaś okleina samoprzylepna na ścianę? Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguss 21.05.2009 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 A to się doczekałam odpowiedzi.. chyba nie ma tu specjalistów;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturromarr 21.05.2009 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Farbę trzeba lekko poskrobać szpachelką, żeby poodpadały słabiej trzymające fragmenty i zagruntować wcześniej rozcieńczonym klejem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facet27 14.07.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 ja byłbym za zdarciem wszystkiego i dopiero na to tapeta po co dawać okazję do odłażenia oczywiście ścianę trzeba odtłuścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts