PAOLOZJO 20.05.2009 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 (edytowane) S Edytowane 26 Lutego 2021 przez PAOLOZJO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 20.05.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 A co podał projektant?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 20.05.2009 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Ja mam cyklinę- tynk cementowo wapienny na bazie białego cementu z dodatkiem kruszywa (lastryko- jakoś tak to się nazywa) Jeśli cienkowarstwowy to najpierw warstwa wyrównująca z zaprawy cementowo wapiennej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAOLOZJO 21.05.2009 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 A co podał projektant?? Obawiam się że Projektant nie przewidywał postępu w technologiach ("Buduję" od prawie 10 lat.) no i oczywiście zapodał cementowo wapienny. Zastanawiam się nad sensem malowania tynku tradycyjnego, zwłaszcza kiedy widzę u ludzi odłażące płatami warstwy czegoś tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 22.05.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Malowac mozna ta sama farba silikonowa, silikatowa, akrylowa..... jaka jest uzywana do malowania tynku cienkowarstwowego. Koszt materialu nie jest oszalamiajacy, ale robocizna stosunkowo droga. w okolicach Gdyni tylko 2 ekipy z Zakopanego podejmuja sie tego, moze w Zakopanem jest zaglebie wykonawcow tej metody a moze to przypadek. Generalnie jest to bardzo jasny tynk, ale niektorzy zycza sobie jakies paseczki dla odzielenia monotonnosci koloru. Trudno to wytlumaczyc, a fotek nie moge wkleic, bo jestem na obczyznie obecnie. Gusta sa rozne, ale rzuca sie w oczy, ze jest to cos nietypowego. Jest wyrabiany w betoniarce, jednowarstwowy,z bialym kruszywem (wczesniej pisalem o nim), tzw drapany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nom 23.05.2009 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Jak Cię stać to kup tynk silikonowy dobrej firmy, wiaderko 25kg z I grupy jakieś 200-230zł, ceresit ma tańszy tynk silikonowy i kupisz już za 180zł. Akryl masz z tej samej grupy za jakieś 120zł. Ja mam rok czasu tynk silikonowy Relius i jak na razie OK, sąsiadka ma ceresita akrylowy i też OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 28.05.2009 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 dać cementowo wapiennyna to farbę lub dodatkowo powłokę z tynku cienkowarstwowego (akryl, silikat, silicon) dobrze jest jak tynk cem-wap poleży na ścianie 1 sezon - zwłaszcza jak jest to nowy budynek w wersji droższej i niestety dużo lepszej, na warstwę tynku cem-wap daje się siatkę + klej+tynk cienkowarstwowy, unika się pęknięć na powłoce końcowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 01.03.2015 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 klej + siatka + tynk ? To może lepiej wcale nie dawać tynku cementowo wapiennego tylko mur wyrównać klejem + siatka a na to tynk cieńkowarstwowy jak myślicie dawać tynk cementowo -wapienny czy nie Jak masz proste ściany to śmiało rób sitka + klej. Jak jest krzywo - tynk cem. wap. i dalej jw, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 01.03.2015 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 klej + siatka + tynk ? To może lepiej wcale nie dawać tynku cementowo wapiennego tylko mur wyrównać klejem + siatka a na to tynk cieńkowarstwowy jak myślicie dawać tynk cementowo -wapienny czy nie czy ja dobrze widzę czy Ty od 2009 roku nie podjąłeś decyzji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAOLOZJO 02.03.2015 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 zeszło na obczyźnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 02.03.2015 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 czy ja dobrze widzę czy Ty od 2009 roku nie podjąłeś decyzji?? Mocno zgłębia temat i trochę zeszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blitzkrieg 19.06.2020 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2020 Jestem ciekawy efektu finalnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 19.06.2020 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2020 Fachowcy umówieni na 2023. Na czwartek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts