Gość Deef 23.11.2003 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2003 Kupiłem działkę...... media są w ulicy ...i co dalej..... Od czego zacząć? Chciałbym w przyszłym roku wybudować stan surowy zamknięty! Proszę o porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość znajomy 23.11.2003 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2003 sam jestem w takim polozeniu stary! jestem na razie szczesliwy ze mam to co mam! zaczynam w przyszlym roku, chce wykonac prace ziemne jeszcze teraz,chyba tez powinienes od tego zaczac, no wiesz rownanie terenu przygotowanie terenu do dzialan bojowych. potem projekt i jakos pojdzie. projekt to jeszczce gorsza sprawa niz wybor dzialki! powodzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 23.11.2003 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2003 deff zdecydowanie musisz zakupic projekt i miec wszystkie papiery..... potrzebne do budowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
az1719499295 24.11.2003 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2003 chce wykonac prace ziemne jeszcze teraz Niech cię ręka boska broni przed kopaniem teraz. Kupiłem działkę 30 września z gotowym wykopem, zanim się rozejrzałem i załatwiłem wszystkie kwity i przeniesienie pozwolenia zrobiła się połowa listopada. Po konsultacjach z geotechnikiem, konstruktorem, grupą i przeczytaniu poprzedniego numeru Muratora musiałem wykop częściowo przysypać. Dlatego , że: - na skutek mrozu zniszczyłaby się struktura dna wykopu i na wiosnę będziesz musiał kopać głębiej - mam działkę w zabudowie szeregowej, sąsiedzi już są pobudowani. Działka o podłożu gliniastym czyli podłoże wysadzinowe. Groziło to wysadzeniem fundamentów sąsiadów. Załatw do wiosny wszystkie formalności (projekt pozwolenia, kosztorys,) znajdź dobrego inspektora nadzoru, negocjuj z hurtowniami zakup materiałów na stan surowy przed 1.05.2004 a odbiór w kolejnych 6 miesiącach. Jednym słowem dobrze przygotuj się na wojnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts