Karollinka 20.05.2009 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 chcemy sprzedać domek który należał do dziadków mojego męża, dziadek zmarł, została babcia która ma w papierach zapisane dożywotnie użytkowanie domu. Babcia od pól roku mieszka z teściami bo jest osobą wymagającą całodobowej opieki i wiadomo że nigdy tam nie będzie mieszkać. Wiadomo też że wiele osób boi się kupić domu z obciążoną hipoteką, i w związku z tym pytanie? co da się zrobić? czy notarialnie można pozbawić babcie dożywocia w tamtym domu zapewniając jej mieszkanie u teściów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar_ma 21.05.2009 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Babcia może się zrzec służebności składając oświadczenie przed notariuszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 22.05.2009 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 też tak myslałam, ciekawe czy notariusz może przyjechać do domu bo babcia nie jest w stanie pojechać i załatwiać takie sprawy ze względu na jej chorobę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar_ma 24.05.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Notariusz jak najbardziej może przyjechać do Babci - oczywiście za dodatkową odpowiednią opłatą. Sama kupowałam działkę przywożąc notariusza do domu właścicielki działki - staruszki 82 letniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar_ma 24.05.2009 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Istotne jest czy babcia jest w pełni sprawna umysłowo i będzie świadoma co podpisuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts