mi-sioo 20.05.2009 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Zapraszam do komentowania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
APM 20.05.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 faktycznie, działeczka ciasna - w 500 metrów nie da się poszaleć gratulacje założenia dziennika no i czekamy na postępy, na razie u nas zaczyna się papierkologia umawianie ekip itd ruszamy w przyszłym roku zatem mam nadzieję wiele się od Was nauczyć - powodzenia i życzę częstych aktualizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapi01 06.02.2010 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 witam! a co się stalo z tak ładnie rozpoczętym dziennikiem? czyżby zabrakło zapału a może w zimowe wieczory kolega by coś uzupełnił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapi01 23.07.2010 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 witam! ogólnie jest fajnie gratuluje, jednak wprowadziłeś kilka zmian w stosunku di projektu a mianowice podniosleś wysokość ściany kolankowej i w ślad za tym nie wydłużyleś okapów jak na moje oko wpłynęło to troszkę na zachwianie pproporcji na elewacji - mozesz jeszcze spróbować podratować to przy elewacji - pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi-sioo 24.07.2010 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 I tu nie masz racji - wszystko jest jak w projekcie - nic nie zmieniałem. Może perspektywa zdjęcia? Dom będzie jeszcze obsypany ziemią - jest wyniesiony ponad poziom terenu o ponad 50cm i dlatego tak też może to wyglądać.Ty też zmieniałeś dach - widać u Ciebie z przodu domu - zmienione proporcje facjatki z oknami łukowymi - za duża w stosunku do frontu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapi01 24.07.2010 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 tak ja przeprojektowałem troszkę Rubina ponieważ 2 strop nad poddaszem robiłem żelbetowy stąd zmieniło się trochę rzeczy w dachu. ale licząc pustaki u Ciebie to jednak wydaje mi się ze podniosłeś trochę jednak ściankę kolankową a napewno skróciłeś długość okapów - przy 15 cm docieplenia beda jeszcze o tyle krótsze - to są detale większość ludzi tego nie zauważa w sumie u Ciebie jest wygląd OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi-sioo 24.07.2010 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 ściana kolankowa - aż sprawdzę jutro z miarką, ale z tego co mi się wydaje powinno być jak wg projektu. Dołem pójdzie okładzina klinkierowa, która optycznie obniży dom, bo faktycznie - nasze Rubinki są co najmniej "monumentalne" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi-sioo 24.07.2010 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Zwróć jeszcze uwagę na to, że ja nie mam podbitki prostopadle do ściany kolankowej (co w wielu przypadkach powoduje optyczne obniżenie domu), tylko podbitka jest nad krokwiami. Stąd złudzenie optyczne. Okapy są wydłużone o 20cm w stosunku do projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts