ebula 16.01.2011 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Wczoraj odczułam na własnej skórze co to znaczy ugrzęznąć autem w błocie: Zawoziliśmy z mężem i dziećmi na budowę foszty i deski. Wszystko pięknie zamontowane na dachu. W połowie drogi do naszego domku auto stanęło i anie w te ani wewte. Była godzina 21 z okładem więc ja zabrałam dzieci do domu i (wyrodna matka) poprosiłam starszego 9 lat żeby pomógł młodszemu - 5lat i żeby poszli spać a sama poleciałam ratować męża. Pozanosiliśmy ręcznie dechy - parę kursów po 150m w jedną stronę. Po czy okazało się że znajomy który ma Witarę (czy jakoś tak) z napędem na 4 koła właśnie wraca z pracy i nas wyciągnie. No i dzięki Bogu udało się. A na budowie panowie skończyli montować skrzynki z prądem (jest ich kilka) i po raz pierwszy na niektórych sufitach zaświeciły się żarówki :D. Prąd jeszcze nie nasz - sąsiada, ale jakoś tak przytulniej się zrobiło... Ech... byle do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebula 19.01.2011 00:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 No i kolejny zakup poczyniony. Wymarzone mebelki do łazienki zapłacone i jutro zostaną przywiezione. A an budowie nadal cisza... ale za to jak ślicznie:http://lh3.ggpht.com/_ybl0k7K0toc/TTSHWFnC2RI/AAAAAAAAB3I/gHD7tKl6KNk/s400/img%20124.jpg http://lh3.ggpht.com/_ybl0k7K0toc/TTSHGJoSTqI/AAAAAAAAB2A/Jim8k7ivK4A/s400/img%20107.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebula 25.01.2011 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Na budowie znowu cisz, ale poza dużo się dzieje 1. Kupiliśmy klamkę do drzwi wejściowych i garażowych. Nie przypuszczałam, ze jest taki problem, żeby kupić klamkę przeznaczoną na zewnątrz. Po przejechaniu Bielska i Żywca znaleźliśmy jeden sklep gdzie były ale i tak nie udało się kupić takich samych, bo wszystkie były w pojedynczych sztukach. Na zamówienie nie było szans czekać bo panowie kończą robić nasze drzwi i potrzebowali już mieć klamki. Klameczka taka: http://lh4.ggpht.com/_ybl0k7K0toc/TT6c2zMyVrI/AAAAAAAAB4s/nnnu9fMkEgk/s288/KCR_412_CEZAR.jpg a drzwi mniej więcej takie ale dużo ładniejsze http://lh6.ggpht.com/_ybl0k7K0toc/TT6c3hq97VI/AAAAAAAAB4w/pLPey_XAbbQ/s288/drzwi.jpg 2. Zmieniła się koncepcja górnej łazienki a to skutkiem zakupu kolejnych przecenionych mebelków łazienkowych .Tym razem przeceniają prawie wszystko w Bielskim leroyu. No i kupiliśmy sobie mebelki i płytki do piwnicy i do wiatrołapu. Mebelki: szafka pod umywalkę, umywalka, niski słupek i wysoki słupek drewniany - 1250 zł. Płytki ścienne do piwnicy do części gdzie będzie pralnia i podłogowe do wiatrołapu po 20zł/mkw 3. Decyzja co do wkładu kominkowego zapadła: kominek Waligóry z zamkniętą komorą spalania. Ale za to mamy problem z wyborem obudowy. Koncepcje zmieniają się jak w kalejdoskopie... Teraz rozważamy pomysł na kominek portalowy. Taki znalazłam w necie: http://lh6.ggpht.com/_ybl0k7K0toc/TT6fbGezI2I/AAAAAAAAB44/mgNZeNn1NMo/s288/kominek.jpg. Na allegro można znaleźć tanie portale drewniane, więc koszt byłby głównie za wypełnienie jakimś kamieniem między drzwiczkami a portalem. 4. No a dzisiaj ma dojechać w końcu komplet wypoczynkowy. Więc niby nic a jednak cały czas coś się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebula 28.01.2011 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Drzwi dojechały!!! i właz na stryszek dojechał więc zaczyna się wszystko kompletować Drzwi na razie leżą i czekają na montaż a prezentują się rewelacyjnie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebula 08.03.2011 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Troszku się zaniedbałam a na budowie się dzieje 1. Panowie od wykończeniówki skończyli obwieszać poddasze regipsami i już są po pierwszych gładziach. Mają schodzić na parter a my znowu z ręką w nocniku, bo nie wiemy co będzie na jakiej ścianie - chcieliśmy jakiś tynk strukturalny albo kamienie... Może ktoś ma pomysł na nasz korytarz - jest tragiczny: Na tym zdjęciu widać schody na poddasze, potem dziurę na drzwi do piwnicy i kolejne drzwi do łazienki. A tutaj już widok z salonu. Na końcu korytarzyka drzwi do wiatrołapu. Po lewej stronie ściana z uskokiem... No i teraz myślałam o tym, żeby na tej ścianie właśnie jakieś kamienie ale mój mąż jest bardziej za tynkiem strukturalnym. Fajnie było by tam jakieś duże lustro w drewnianej ramie powiesić, albo stworzyć galerię zdjęć... Właśnie nie wiem co tam pokombinować... Chyba dawanie jakiejś struktury z obu stron to nie za dobry pomysł... POMOCY!!! Czekam na Wasze propozycje. Na podłodze będzie woodentic brown, drzwi będą drewniane brązowe ale bardziej w okolicy dębu - nie bardzo ciemne. Oświetlenie jest przewidziane na suficie i tez można by pociągnąć na tą ścianę po lewej.... Salon na razie będzie albo w pomarańczowym ale takim ceglastym albo w beżach... Natchnijcie mnie ludzie bo się wykończę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebula 10.03.2011 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 No i kicha.....Pan od kafelek stwierdził, że mamy cholernie krzywe ściany i koncepcja łazienki z małymi płytkami legła w gruzach.... Oczywiście można by nakleić regipsy, ale nasza łązienka jest i tak malutka więc walczę o każdy centymetr....No i jakie teraz płytki do tej mojej łazieneczki....Wyruszam na internetowe poszukiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebula 16.03.2011 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Koncepcja z płytkami wróciła.. Damy regips tylko na ścianę pod prysznicem i powinno być dobrze. A właściwie to musi być dobrze bo wczoraj kupiliśmy płytki . Na budowie się zabieliło, Panowie skończyli kłaść gładzie i będą szlifować. Zawaliłam troszku bo przez moment chciałam jakiś ciekawy sufit zrobić tynkami strukturalnymi i się panowie powstrzymali przed gładziami... teraz to chcę odkręcić.. mam nadzieję, że mnie nie zjedzą . A taki widoczek miałam wczoraj z okna salonu: Widok sielski, tylko nici z sadzenia drzewek i krzewów bo mi wszystko zjedzą zanim płot postawię...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebula 05.04.2011 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Kolejny zakup poczyniony Przyszły płytki do salonu i dolnej łazienki: zdjęcie zrobione telefonem więc sorki za jakość Ściany się bieleją a ja kombinuję z kolorami i nadal nie wiem co wybrać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebula 02.08.2011 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 No i minęło dużo czasu a u nas wszystko jakoś po ślimaczemu... Od półtora miesiąca ociepla się dom - pogoda paskudna i rzeczywistej pracy to może było 1,5 tygodnia. Troszkę to trwa bo mój małżonek zaplanował dwie warstwy ocieplenia; 12+15 styropianu. A ja dalej kombinuję z kolorami. Największy problem mam z obudową rur po sufitem. Pomysły na salon: - ściany i sufit - rzymski poranek - obudowa rur - cynamonowy deser i tym samym kolorem ściany obok kominka Albo - bordowa tapeta z beżowymi kwiatami na ścianie z kominkiem a reszta w beżu pasującym do kwiatów - obudowa wtedy bordowa Był też pomysł na pomarańczowe ściany: - soczysty melon z dekorala + na kominku meksykańskie chili Ech...... Może macie jakieś pomysły co by tu pasowało. Będę baaardzo wdzięczna za porady. Dla przypomnienia - na podłodze będzie woodentic brown a meble w salonie i aneksie kuchenny będą meble dębowe w stylu "babcinym" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebula 15.11.2011 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Bardzo dawno mnie nie było a w domku troszkę się podziało. Na początek zostałam głównym malarzem i koloruje po kolei wszystkie pokoje. Gotowe są już: pokój starszego synka: ta zieleń jest porażająca, ale synek sam wybierał i jest zachwycony... ok, najwyżej się przemaluje pokój młodszego: między kolorami będzie przyklejony pasek z bajki "Cars" mój gabinet: i pokój "medialny": wyszedł ciemny ale ciepły i taki ma być Gotowa jest już tez komunikacja na poddaszu: Sen z oczu nadal spędza mi salon... W tym tygodniu przyszedł tez pan który układa płytki. Idzie mu ekspresowo. Wczoraj ułożył mój gabinet dzisiaj leci kolejny pokój. Jak tylko zrobię zdjecia to się pochwalę moim woodenticiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebula 15.11.2011 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Aaaa zapomniałam jeszcze o sypialni No i mam już kuchnię, na razie naszkicowaną A tak powinna wyglądać już w połowie grudnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebula 27.12.2011 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Znowu dawno mnie nie było, a domek już prawie prawie na wykończeniu... tak samo zresztą jak i my. Salon z kuchnią nabiera powoli wyglądu Troszkę martwi mnie kolor ścian - miał być delikatniejszy, ale zobaczymy jak pomieszkamy najwyżej na wiosnę sie przemaluje. Mężowi się podoba Kuchnia podoba mi się baaardzo. Stwierdziłam nawet, że się nie godzi w niej gotować. Do tej pory w starym domku miałam stare meble z lat 70-tych O tą szafkę było troszkę sporów z moją lepszą połową, ale w końcu mnie przekonał i zobaczymy, czy będzie taka praktyczna. Płytki to trawertyn, który dostałam jako ścinki od kuzyna. Został pocięty na kwadraty, ułożony, zafugowany i zagruntowany. Kuzyn odradzał ale zobaczymy, może nie będzie aż tak źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebula 13.02.2012 00:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 No i znowu po długiej niebytności troszkę zdjeć... Salon Jeszcze nie mieszkamy więc wszelkie dziwne widoki (reklamówki, kartony) proszę omijać wzrokiem I górna łazienka - tu może ktoś doradzi jakieś dodatki? No i lustra jeszcze brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts