Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ta cholerna druga płeć !!!

ponury63

Recommended Posts

• Odpowiedzi 108
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wojaczek Rafał

Mów - a ja z Twoich słów...

Mów - a ja z Twoich słów kolczyki zrobię

Śnij - z Twoich snów sukienkę ślubną skroję

Myśl - z Twoich myśli los wykroję sobie

Żyj - uprzytomnię śmierć

I bij - od razów rozum we mnie wejdzie

Idź - będą czekać kiedy znów przyjść zechcesz

Jedz gdy podaję bo na łeb wyleję

O przebaczenie proś

I jeszcze coś takiego:

Szymański Damian

[Cóż Ci dać?]

Cóż Ci dać?

By choć chwile było Ci dobrze?

Byś nie musiała robić,

Z wesela - pogrzeb?

Co powiedzieć?

By wywołać uśmiech na twarzy?

Co zrobić?

Byś doszła do spełnienia marzeń?

Byś nigdy nie czuła się sama,

By zagoiła się w Twym sercu rana.

Jak wspierać?

Byś nie czuła się słaba,

Bezbronna, niechciana, niekochana?

Jak mówić by nie zadawać bólu?

Czekamy na odpowiedzi panów :D

Tak, między kobietą i mężczyzną jest maleńka różnica.

Niech żyje ta różnica! :wink: :D

Zgadzam się z Tomkiem.

Ponury, czy sie sądzisz, że życie byłoby beznadziejnie nudne, gdybyśmy się we wszystkim ze sobą zgadzali? Gdybyśmy niczym się od siebie nie różnili? Miałeś kiedyś wątpliwą przyjemnośc przebywać z człowiekim (obojętne jakiej płci), który Ci jeno potakiwał i mówił, że jesteś CUDOWNY, JEDYNY, BOSKI, NIEZASTĄPIONY? Pewnie na początku to miłe, ale z czasem....... Nigdy nie chciałabym być z człowowiekim plasteliną. Różnice między nami są wspaniałe. Czy byśmy w ogóle tu dyskutowali gdyby ich nie było? Jedyną najważniejszą zasadą jest: nie zapominaj, że obok Ciebie żyje drugi człowiek, zainteresuj się jego życiem, pokaż, że Ci na nim zależy (dotyczy wszystkich płci, ile ich by nie było). Kobietkom trzeba jeno częściej kupować kwiatki, prawić czułe słówka, przekonywać o ich niegasnącym pięknie.... a facetom, mówić, że ich brzuszki wcale nie rosną ( :wink: ), drapać czule po główce i pleckach i oczywiście przekonywać nieustannie, że są najwspanialszymi kochankami na świecie...

I to chyba wszystko? Czy mi się tylko tak zdaje...?

Jedyną najważniejszą zasadą jest: nie zapominaj, że obok Ciebie żyje drugi człowiek, zainteresuj się jego życiem, pokaż, że Ci na nim zależy

I co do tego fragmentu jest pełna zgoda...

Ja nie mówię o przytakiwaniu, kadzeniu, gadaniu głupot... nie lubię tego, nie stosuję w życiu, jeszcze się nie daję. Jeszcze. A poruszył mnie tylko taki "wściekły" atak, nawet jeśli w założeniu miało to być dowcipne. Nie załapałem... :oops:

Te wszystkie gadki, nie mające pokrycia w rzeczywistości, są tylko pustymi słowami... sa może miłe, ale nieszczere...

A z wątku powoli się wyłania jakiś tam obraz tego, czego byście od nas chciały, a czego Wam nie dajemy w wystarczającej ilości.

Te wszystkie gadki, nie mające pokrycia w rzeczywistości, są tylko pustymi słowami... sa może miłe, ale nieszczere...

No jeśli jest już nieszczere, to źle.... Mogą być lekko z przymróżeniem oka, na zasadzie "wiem, że tego potrzebujesz, więc zrobię to dla Ciebie, bo mi na Tobie zależy".

A poruszył mnie tylko taki "wściekły" atak, nawet jeśli w założeniu miało to być dowcipne. Nie załapałem...

Wtedy, to przecież miał być dowcip..... Ale może dobrze, że tak się stało, dzięki temu zainicjowałeś tę dyskusję (starą jak świat...)

Zacznę od mojej teorii dobierania się par: uważam, że najważniejsze są podobne poglądy dotyczące codziennosci. Bo cóż z tego, że oboje nie tolerujemy np rasizmu, skoro mężczyznę różni podejście do prac domowych, wychowywania dzieci. Te różnice mogą zwykłe problemy zamienić w piekło. Dalej: nie chcę kwiatów ani sztampowych gestów, wolę te skierowane bezpośrednio do mnie- przyniesienie filmu z wypożyczalni, o którym kiedyś wspominałam, kupienie mi książki, która wydawała mi się interesująca. Czyli- myślimy o sobie i chcemy sprawiać sobie nawzajem radość. A różnice- są zawsze między dwojgiem ludzi, płeć nie ma znaczenia.

Zgadzam się w całej rozciągłości. Ale przyznasz Joskul, że doskonale zdajemy sobie sprawę z faktu , że mężczyźni są , cóż, trochę jak dzieci i trzeba ich czasem traktować .... jak dzieci. Tak naprawdę to oni tylko udają silnych Tarzanów a w rzeczywistości niemal każdy z nich to taki Stuard Malutki....

Napiszę szczerze. Będę generalizować, ale sam tego chciałeś.

Nie cierpię 2 rzeczy:

* Waszej taktyki stosowanej gdy pojawia się poważny problem /przeważnie osobisty/ - chowania głowy w piasek, unikania szczerych rozmów, przeczekiwania aż sprawa się rozmyje, ucichnie

* Waszej /często dobrze ukrytej/ pewności, że to kobieta jest zawsze winna krzywdy której doswiadczyła ze strony mężczyzny - a to że spódnica zbyt krótka, a to że zupa zbyt słona.

I to tyle.

Pozdrawiam

Zaraz zacznie sie prawdziwa wojna..i każdy zabierze swoje zabawki i pójdzie obrażony na swoje podwórko.

Ludziska mili..przecież to wszystko to natura..a my dorabiamy ideologię.Panowie..jak każdy samczyk dba o swój teren...i możliwość przekazywania genów. Panie śliczne w swoim instynkcie ochrony młodego życia, niechcący posunęły się zbyt daleko.I to prawda..jesteśmy jak te lwice..polujemy...nosimy w zębach młode..dajemy cień Panu i Władcy..za chwilę otarcia się o grzywę..za pomruk łaskawy..Nam niewiele potrzeba..naprawdę..to Wy dopisujecie do listy próśb - listę żądań.Jak łatwo nas ugłaskać..dobrym gestem , albo słowem..i znów palą się ogienki w oczach..!!! Tyle..że te płomyki MUSZĄ mieć zasilanie. A to już tylko od Was zależy...na jak długo starczy. :D

Tytułem sprostowania:

żaden z takich tekstów nie padł wobec ponurego ani wobec nikogo w czasie rozmowy,która zainspirowała ponurego do założenia wątku..

A z poprzedniego wpisu coś takiego mogło by wynikać.

opal

Opal,sprostowanie ktore napisalas, wyjelas mi z ust :lol:

Brzoza chyba nie rozumiesz niektorych wypowiedzi.

Wybacz ,ale nie mogę doszukac sie zadnych treści w tym co napisalas.

Zamiast "ignora przyglupowi",w Twoim przypadku to bedzie ignoratio elenchi.

Przepraszam jesli Cie urazilam,ale trwa dyskusja i tez mam prawo do komentarzy. :roll: