Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MAZOWIECKIE - polecani wykonawcy i producenci schodów

Recommended Posts

• 1 year później...
Szanowni Forumowicze

Poszukuję SPRAWDZONEGO wykonawcy schodów wewnętrznych drewnianych samonośnych z jesionu. Dom jest w Hornówku.

Polecam się

BMJ

:o

602 341 420 - Pan Dochnal. Ekipa górali. Robią w Warszawie i okolicach. Robili u mnie samonośne (dąb) u kumpla i kilku forumowiczów. Bardzo polecam. Robią także parapety i inne drewniane cuda.

• 2 years później...
  • 2 weeks później...

Ja ostatnio znalazłam firmę MSG Granit koło Białegostoku, (choć sama mieszkam 70km dalej) bo muszę wymienić podłogę !!! ponieważ mój architekt !!! zaproponował na podłogę płytki - terrakota fakt ładnie wyglądają tak jakby nitki na krośnie tkackim - okazało się jednak, że w dużym pokoju (tzw. salon) sprawdzają się znakomicie, ale w kuchni - porażka.

Jak synowi spadł kubek - to do tej pory wiem, w którym miejscu ;-0( każda następna rzecz, która spadła pozostawiała po sobie ślady w postać ddziurek drobnych w płytce, albo zarysowań

Teraz okazało się że płyty kamienne są dwa, tak tak dwa razy tańsze od moich podłogowych, za które zapłaciłam (jak głupia, bo ładnie wyglądały) po 330zł / m kw

zamierzam też wymienić blaty z płyty w kuchni z płyty na kamienne

widziałam, że schody też robią

Edytowane przez funia123

Schody granitowe robi się na kilka sposobów:

1. wycina się każdy schodek z jednego kawałka granitu. (fotki na stronie, zakładka cennik)

2. wycina się płyty granitowe 3cm grube, płomieniuje antypoślizgowo. Brzeg może być ostry - kąt prosty, lub zaokrąglony w formie wałka. (fotki na stronie, zakładka cennik)

3. na zewnątrz schody tarasowe można zrobić z granitu surowo łupanego. (fotki na stronie, zakładka zdjęcia granitu)

• 2 months później...
  • 1 year później...