dasi 21.05.2009 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Jakie montujecie drzwi:a) wejściowe pełne czy z szybkami dekoracyjnymi - czy te szyby nie osłabiają i nie oziębiają drzwi?b) wewnętrzne (pokoje, łazienki) - pełne czy z matowym szkłem? Widzę plusy pełnych: większa intymność, cichsze, tańsze? Plusy przeszklonych: jaśniej, ładniejsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poker 24.05.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Wejsciowe posiadam z szybka.Trudno mi powiedziec czy szybka osłabia drzwi,napewno nie powoduje przenikania zimna do srodka( przewaznie sa to pakiety 2 szyb wypewłnione w środku jakims gazem)Wewnetrznych nie pisadam jeszcze,jesli chodzi o drzwi do pokoi to niekoniecznie musza byc one całe zabudowane(na rynku dostepne sa drzwi z szybami matowymi przez które niewiele widac lub prawie nic).Do łazienki-sam nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 25.05.2009 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Zewnętrzne z szybą, wewnętrzne również z szybami do samego dołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vilemo 25.05.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 ja jestem fanka prostoty - drzwi zewnetrzne i wew. bez szyby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 26.05.2009 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 u mnie wewnętrzne bez szyb, zewnętrzne drzwi pełne i wąska część stała przeszklona- nie mam okna w wiatrołapie, gdyby nie ten fakt zewnętrzne też byłyby pełne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 26.05.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Wszystkie pełne. Tak nam bardziej pasowało do koncepcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 26.05.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 My mamy drzwi zewnetrzne, jak i wewnetrzne pelne. Z ta tylko roznica,ze przy tych pierwszych z boku z jednej strony jest swietlik szerokosci 30cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 27.05.2009 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Zewnętrzne z szybką na górze aby było jaśniej w środku (gdyby było okno to pewnie bym odpuścił sobie w drzwiach). Sama szybka pewnie jest cieplejsza od reszty moich drzwi, a na pewno nie zimniejsza od innych okien. Z okien chyba nie zamierza nikt rezygnować bo są zimniejsze od ściany?W środku mam też z szybkami powyżej pewnej wysokości. Dodatkowy plus to podgląd, czy po drugiej stronie nie zostało przypadkiem zapalone światło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 30.05.2009 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Szyba w drzwiach musi być minimum bezpieczna (by nie pękła przy trząśnięciu drzawiami), jeśli nie antywałamaniowa - to zalezy od poczucia bezpieczeństwa domowników. Niestety - jest tak, że znaczna część szyb w tańszych drzwiach jest "zimna", tzn jest np. antywałamaniowa P2 ale bez powłoki niskoemisyjnej i gazu. Warto o to zapytać. Ale gdy już jest OK, to.. dobra, niskoemisyjna szyba daje wg mnie lepszy współczynnik niż panel ze sklejki wypełnionej pianką. Na ogół drzwi o grubości ram ok 6-7cm , bez przeszkleń, z uszczelkami mają współczynnik U ok 1,6. Jeśli włożym tam szybę 1,1 - poprawimy współczynnik. O ile? to zależy ile będzie tej szyby, ale nie przywiązywałbym do tego wagi, bo nie to jest w drzwiach nawjażniejsze. Pytanie dotyczyło sprawy osłabienia drzwi. Technicznie - szyba może raczej wzmocnić całą konstrukcję niż osłabić. Ale jak wszędzie - są wyjątki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts