Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

łazienka pomarańcz z szarością

irlaaa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziewczyny, nie znalazlyscie jeszcze jakis zdjec?

A gdzie moge kupic grafitowa umywalke i wc? Nigdzie nie moge znalezc, a namieszalyscie mi przeokrutnie z tymi dwoma kolorami :)

Jak nic skuje plytki, ktore mam i pomaluje na pomaranczowo, a podloga szara. Moze tylko plytki wzdluz umywalki, nigdzie wiecej, bo to mala lazienka na dole, z prysznicem.

można tez jak pisałam wczesniej - dać scianę pomalowaną na pomarańcz i gdzieniegdzie ułożyć jakiś fajny wzór z szarej mozaiki

a czym malujecie ściany w łazienkach?

polecono mi benjamin moore z technologią ceramiczną.

stosował z Was ktoś wspomnianą farbę?

Ja ceramicznego BM mam w kuchni

Fajne, niektóre aranżacje.

Iness650, dzięki za zrozumienie. Dokładnie o to chodzi - unikanie niepotrzebnych spięć.

Po przejrzeniu różnych projektów wiem czego nie chce:

białej podłogi

glazury po sufit

białych fug - tez postawiła bym na szare lub pomarańczowe

przeładowania

Chcę:

lekkości

energetyzującego koloru

spokoju jak wchodze do wnętrza

i nutki oryginalności

Dlatego wyszukałam ręcznie robione kafle ala piecowe - taki element mam zamiar wpleść miedzy umywalkę i ogromne lustro, kilka sztuk (8-10) - aby było z charakterem i nie-sklepowo.

Powoli mi się klaruje wizja. Dzięki za wszystkie sugestie. Jasne, że wkleje efekt końcowy. Mam nadzieję - za miesiąc-dwa ;)

No to ja mam:niewielkie plyteczki,jasne-cos pomiedzy szaroscia,bezykiem a biela.Takie wlasnie nierowne(Majolika).Szara fuga.Plytki nie do samego sufitu.Pod prysznicem na okolo 2 metry,reszta okolo 1,30 .I sciana energetyzujaco pomaranczowa :D .Plytki przy tej scianie nabieraja odcienia sciany ciut.Biala ceramika.Fajne to:nie za cieple,nie za zimne,tylko mi akurat ta szara fuga nie gra.Lepsze bylo by cos w odcieniu sciany.Tylko sciane bedzie mozna razie czego przemalowac a fuge raczej nie.do tego planuje ciemny mebel i pomaranczowe dodatki.

No to ja mam:niewielkie plyteczki,jasne-cos pomiedzy szaroscia,bezykiem a biela.Takie wlasnie nierowne(Majolika).Szara fuga.Plytki nie do samego sufitu.Pod prysznicem na okolo 2 metry,reszta okolo 1,30 .I sciana energetyzujaco pomaranczowa :D .Plytki przy tej scianie nabieraja odcienia sciany ciut.Biala ceramika.Fajne to:nie za cieple,nie za zimne,tylko mi akurat ta szara fuga nie gra.Lepsze bylo by cos w odcieniu sciany.Tylko sciane bedzie mozna razie czego przemalowac a fuge raczej nie.do tego planuje ciemny mebel i pomaranczowe dodatki.

A możesz pokazać nam zdjęcia?

No to ja mam.....................

A możesz pokazać nam zdjęcia?

No nie narazie :( .Jak tylko dam rade to wstawie.Tylko moja lazienka nie jest taka ,powiedzmy, trendi.Ma byc w klimacie wiejsko-swojsko-toskansko- meksykanska :wink: .Wiekszosc lazienek, ktore teraz widze na forum, jest taka nowoczesna i surowawa :) .Zobaczymy jak to wyjdzie u mnie :wink: .

Acha.I jeszcze wszystko zalezy od oswietlenia!! Jesli swiatlo jest slabe to wiadomo-calosc jest bardziej zgaszona,szarawa.Jesli mocne,to o matko!Ten pomarancz nadaje ciepla calemu parterowi(lazienka ma 2 male okienka na inne pomieszczenia) :D .

Pozdrawiam.

• 2 months później...
u nas jednak staneło na samym pomarańczu z ciemnym drewnem.

efekty w październiku :)

Jakie będziesz mieć kafelki? Czy te o których pisałać wyżej (ręcznie robione)?

Możesz podać jakiś namiar na nie? Może masz jakąć wizualizację?

Ja wczoraj byłam oglądać płytki i chcę do jednej łazienki dodać coś z pomarańczu. Tylko nie wiem do której :-? Cały czas miałam wizję dolnej (małej) łazienki, a szukałam czegoś do dużej. Teraz spodobały mi się raczej drogie płytki (jak dla mnie) i nie wiem czy małej nie zrobić z pomarańczem...

ufff... wykończeniówka :roll:

Pozdrawiam!

z kafli ręcznie robionych musiałam zrezygnować, bo nie pasowały kolorystycznie do całości.

namiary zaraz poszukam - trzeba czekac ok. 2 tygodni

wkońcu będzie majolika tubądzina na podłodze i ścianach, a stylizacja całości w stylu kolonialno-meksykańskim

EDIT - znalazłam - http://www.allegro.pl/item711002115_kafel_dekor_plytki_kafelki_glazura_dekory_kafle.html

• 4 weeks później...
  • 6 months później...
a u mnie Polcolorit seria Ecco - dwa odcienie pomarańczu plus biały :) jak dla mnie pięknie, uwielbiam pomarańczowy, w obecnym mieszkaniu mam pomarańczowy z grafitem też fajnie, ale szary troszkę mi się opatrzył, natomiast pomarańcz cały czas jest dla mie faworytem

Wybrałam te same płytki, te same 3 kolory, przeszukałam masę aranżacji, ale w tych kolorach prawie nic nie ma. Proszę o wsparcie kilkoma zdjęciami !!!

AMAOA,

zdjęcia masz na początku tego wątku właśnie :) Szary wymieniasz na popiel, grafit, czerń i masz swoją łazienkę... Trudniejsze - bo trudno tu szaleć - jest znalezienie ciekawej inspiracji z pomarańczowymi płytkami, niż łazienki w interesujących Cię 3 kolorach. Bo gdyby baza była grafitowa, a tylko dodatki pomarańczowe, to hulaj dusza...

Dorzucam nowe, choć pomarańczowe jest wszystko, tylko nie płytki:

http://www.femaleways.com/wp-content/uploads/2009/11/Glossy-Orange-Bathroom-Vanity-Design-by-Paolo-Vincenzetti-550x594.jpg

http://www.digsdigs.com/photos/orange-bathroom-vanities-regia-2-258x193.jpg

http://4.bp.blogspot.com/_kYSAna1RDvU/SvBpq3b--ZI/AAAAAAAAAFU/901MmuoAy-4/s400/colorful-bathroom-vanity-orange-2.jpg

W tej wymieniasz turkus na pomarańcz i jest pięknie:

http://www.interior-design-it-yourself.com/images/gallery_bath_grey_aqua.jpg