Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szarak na Krzywej

Recommended Posts

• Odpowiedzi 52
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 months później...

Oliwka, struktura na kominku - bez zmian...

Mieszkamy już 5 miesięcy i wiele rzeczy jest wciąż odkładane na bliżej nieokreślone "później" i "potem".

Ale myślę, że na wiosnę zbierzemy się do galopu, tzn. ja zbiorę męża i te wszystkie niedociągnięcia dociągniemy...

Ta.... takie postanowienie noworoczne....

• 4 weeks później...
  • 1 month później...
  • 3 months później...

Wpadliśmy się przywitać - jesteśmy tu nowi :)

Obejrzeliśmy cały dziennik rozbudowy i jesteście już po wszystkim w przeciwieństwie do nas. My jesteśmy na początku tej trudnej drogi, ale jakoś to będzie.

Oglądając wasz domek nasunęło mi się pytanie co do tarasu, pod którym znajduje się bodajże salon - u nas też ma tak być. Nasz wykonawca bardzo kręcił nosem na ten taras, a raczej na ten salon pod nim - że będzie przemarzanie, że będą wychodziły jakieś syfy na suficie w salonie itd. W końcu nie daliśmy się przekonać na żadne inne rozwiązanie proponowane przez niego i postawiliśmy na swoim. Teraz zmienił zdanie no i jednak stwierdził że da się to zrobić tylko to musi dobrze wyschnąć bo coś tam się znowu zrobi....

Konsultowaliśmy nasz projekt z drugą firmą budowlaną - Ci stwierdzili że nie ma z tym najmniejszego problemu tylko trzeba tam położyć jakąś płynną folię i coś tam jeszcze o czym nie mam bladego pojęcia.

Napiszcie jeśli macie jakieś rady, doświadczenia z tym związane, będą dla nas na wagę złota.

• 2 weeks później...
  • 8 months później...
  • 4 weeks później...
  • 2 months później...
co do łazienki, mam mieszane uczucia, naliczyłam 6 rodzajów płytek/dekorów. Chyba nie mogłaś się zdecydować które wybrać?;)

Nawet 7...

No ale cóż czasu nie cofnę, teraz wiele rzeczy zrobiłabym zupełnie inaczej, w zupełnie innym stylu.

Na stare lata gust mi się zmienia :)