PeZet 24.05.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Podziel na kwadraty lub prostokąty i wszystko do sumy plus naddatek Dokładnie tak + 1m3 i gotowe miejsce na ewentualne wykorzystanie: fundament pod słupek, schodek... U mnie nie było takiego miejsca, zlałem więc na parter cienką warstą, a potem skułem i traktowałem jak gruz. Siła wyższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaiwojtek 24.05.2009 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 We wtorek będę dokładnie wiedział ile betonu poszło. Do zalania strop Teriva I i Teriva Ibis, chody 16 stopniowe zabiegowe, wykusz, ławy pod taras i ława pod schody przed domem. Policzyłem wszystko dokładnie (tak mi się wydaje) i wyszło 15,65 m3 betonu. Zamówię 16. Zobaczymy. O wynikach poinformuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaiwojtek 26.05.2009 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 No i juz po bólu. strop, schody i ławy schną. poszło 18m3 na to wszystko. DUŻO. najwięcej pochłonęly schody, płyty zbrojone i wience. pogoda kiepska, za bardzo grzało. Betoniarania z drugą gruszką czekała na sygnał ile jeszcze trzeba. Teraz to tylko polewanie H2O. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinor 27.05.2009 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 No to GRATULACJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.05.2009 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 No to GRATULACJE gratulacje ? przeciez nie udało sie dokładnie obliczyć, więc raczej wyrazy wspołczucia były by na miejscu ... /wyszło prawie dwa i poł kubika róznicy .../ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 27.05.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Gratulacje, bo jak by słuchał co niektórych to by wyszło 8m3 różnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.05.2009 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 patrząc od tej strony - to tak ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinor 27.05.2009 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Gratulacje, bo jak by słuchał co niektórych to by wyszło 8m3 różnicy A mówiłem, że najprościej to dogadać się z betoniarnią I widać tak zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 27.05.2009 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Gratulacje, bo jak by słuchał co niektórych to by wyszło 8m3 różnicy A mówiłem, że najprościej to dogadać się z betoniarnią I widać tak zrobił Moze i najprościej ale napewno nie najtaniej Jak czekał na drugą gruszke to pompa też czekała, u mnie to koszt 250 zł netto/godz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinor 27.05.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Gratulacje, bo jak by słuchał co niektórych to by wyszło 8m3 różnicy A mówiłem, że najprościej to dogadać się z betoniarnią I widać tak zrobił Moze i najprościej ale napewno nie najtaniej Jak czekał na drugą gruszke to pompa też czekała, u mnie to koszt 250 zł netto/godz. A u mnie koszt pompy doliczany jest do metra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaiwojtek 27.05.2009 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Moze i najprościej ale napewno nie najtaniej Jak czekał na drugą gruszke to pompa też czekała, u mnie to koszt 250 zł netto/godz. za godzinę ale pracy. a w ogóle to zerknijcie na zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinor 27.05.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Moze i najprościej ale napewno nie najtaniej Jak czekał na drugą gruszke to pompa też czekała, u mnie to koszt 250 zł netto/godz. za godzinę ale pracy. a w ogóle to zerknijcie na zdjęcia. Bardzo ładnie wygląda. Ale małą burzę wywołaliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts