maysee 26.05.2009 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Wy od razu o calym spoleczenstwie o jego miarach i teoriach. Ja uwazam, ze to sa bardziej personalne roznice miedzy ludzmi wynikajace z wychowania i wzorcow nabytych w dziecinstwie/mlodosci. Odpowiedzcie sobie na pytanie czy Wy zachowalibyscie sie podobnie w w/w sytuacjach. Smiem twierdzic, ze nie. Mozna by zacytowac Munka Staszczyka "To wychowanie" albo jego brak... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 26.05.2009 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Wychowanie nie odbywa sie w prozni - jednostka funkcjonuje w jakims tam spoleczenstwie majacym takie czy inne normy chociazby prawne . Powiedzialabym, ze pobicie na smierc chlopaka po koncercie to nie tylko brak wychowania....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 26.05.2009 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Prawo prawem ale sumienie kazdy ma swoje. Powiedzialbym, ze urzednik okradajacy podatnikow nie powinien sie tlumaczyc w stylu: "Przeciez wszyscy tak robia wiec miesci sie to w normach przyjetych przez spoleczenstwo"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 26.05.2009 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Ryba psuje sie od glowy.......tak mnie babcia uczyla . Jesli prawo nie karze takiego urzednika, albo karze malych a grube ryby - nie - to efekt jest czytelny i oczywisty. Zreszta jest tak zwany white collar crime i blue collar crime - te drugie sa karane znacznie bardziej surowo bo biedniejszy nie ma srodkow na swoja obrone plus prawo zawsze jest laskawsze dla zamoznego i wplywowego bo w jego interesie jest tworzone . Jakis tam balans wprowadzala klasa srednia, ze swoja moze i drobnomieszczanska moralnoscia , ale przy zniszczeniu rynkow lokalnych na rzecz rynku globalnego - jest na wymarciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 26.05.2009 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Uważam, że wychowanie nie ma tu nic do rzeczy. Inaczej będzie wychowywany dzieciak urodzony na melinie (ma być cwany, dbać tylko o siebie i swoja rodzinę, w razie czego kłamać policji), a inaczej dziieciak - potomek ginącego rodu arystokratów (kształcić się, mieć dużo dzieci, dbac o tradycję). Dwoje dzieci wychowanych w tym samym kraju.Chodzi o normy (moralne, obyczajowe, kulturowe), które z czasem stają się normami prawnymi dotyczącymi obywateli tego samego kraju i chociaż wychowanego w rózny sposób, to z mocy prawa przestrzegającego tegoż prawa. Prawa, które swiadczy o tym, na którym szczeblu drabiny cywilizacyjnej jesteśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 26.05.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Tak mi sie cos wydaje, ze na jakims dosc niskim szczeblu......... A niektorzy to nawet przypominaja to brakujace ogniwo w teorii Darwina ( i to bez wzgledu na ich status majatkowy ) Ale moze sie myle ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teco 02.06.2009 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Stosunek do zwierząt jest miarą człowieczeństwa A właściciela tego psa przywiązałabym na parę godzin do tego słupa w pełnym słońcu żeby mógł poczuć co zrobił. I jeszcze. Gołego-żeby sobie słabiznę opalił nie wiem, kto wymyślił to pierwsze hasło, ale zawsze jak je widzę, to przypominają mi się ekoterroryści, którzy wrzeszczą, jak zwierzątkom dzieje się krzywda, a w dupie mają to, że krzywda się dzieje człowiekowi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 02.06.2009 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Problem polega na tym , ze ludzi vcoraz wiecej a zwierzat coraz mniej ....... A poprawia ci sie humor jak jesz jajka of kur, ktorym na farmacvh odpilowuja dzioby.......jesz kurczaki, ktore jedza to co wy.....ly i sa szpikowane hormonami. i antybiotykami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hocki_klocki 02.06.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Problem polega na tym , ze ludzi vcoraz wiecej a zwierzat coraz mniej ....... A poprawia ci sie humor jak jesz jajka of kur, ktorym na farmacvh odpilowuja dzioby.......jesz kurczaki, ktore jedza to co wy.....ly i sa szpikowane hormonami. i antybiotykami ? Wegetarianizm , eutanazja , aborcja to jedyne wyjscie zeby biednym kurom na farmach ulżyła się dola. Zaraz chyba wyslę stówkę na jakąs fundacje niosącą pomoc nioskom ..... taki ze mnie dobry człowiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 03.06.2009 02:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Tylko stowke ? ? Nie dosc, ze jestes ekologiczna tabula to jeszcze do tego skapiec..phe, co za paskudna kombinacja A ptasia grypa lub swinska , wyhodowana na tych fermach z horomonami i antybiotykami to bardzo przyjemna jest ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hocki_klocki 03.06.2009 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Masz umysł przeorany przez mass media. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 03.06.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Wymien moze z nazwy jakie to mass media ? To niezwykle cenne, ze mieszkasz na bezludnej wyspie, nie uzywasz internetu, zachowujac tym niezaleznosc myslenia......sensacja taka niewatpliwie nadaje do prasy....ooops ! nie no, oczywiscie, YouTube , opisza cie i przeorze to czyjs mozg ......oooops ! ach, te mass media, wszedzie ich pelno a jakby nikogo nie bylo....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hocki_klocki 04.06.2009 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Uwazam , że sposób informowania o ptasiej czy swinskiej grypie przez mass media przeorał wielu ludziom mózgi i zasiał w nich strach. Sledząc Twoje wypowiedzi na forum odnoszę wrazenie , że ktos Ci implantował w mózgu jakies czipy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 04.06.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Nie jesteś odosobniony w tym wrażeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 04.06.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Stosunek do zwierząt jest miarą człowieczeństwa A właściciela tego psa przywiązałabym na parę godzin do tego słupa w pełnym słońcu żeby mógł poczuć co zrobił. I jeszcze. Gołego-żeby sobie słabiznę opalił nie wiem, kto wymyślił to pierwsze hasło, ale zawsze jak je widzę, to przypominają mi się ekoterroryści, którzy wrzeszczą, jak zwierzątkom dzieje się krzywda, a w dupie mają to, że krzywda się dzieje człowiekowi... Odniosłam się do tego fragmentu wypowiedzi ,który dotyczył zwierząt ,nie ma to nic wspólnego z obojętnością na krzywdę drugiego człowieka.Problem istnieje od zawsze i nie wyjeżdzaj mi tu z jakimiś ekoterrorystami,chyba że tak nazywasz kogoś ,kto zagrozi gospodarzowi ,że na niego doniesie bo jego pies leży na swoich odchodach ,z ranami na szyi od łańcucha i bez kropli wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 04.06.2009 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Uwazam , że sposób informowania o ptasiej czy swinskiej grypie przez mass media przeorał wielu ludziom mózgi i zasiał w nich strach. Sledząc Twoje wypowiedzi na forum odnoszę wrazenie , że ktos Ci implantował w mózgu jakies czipy. A kto ci powiedzial , ze ktos tu sie boi swinskiej grypy ? To t y l k o twoje w r a z e n i e Tak, wszczepili mi czipy w zeszlym tygodniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 04.06.2009 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Tak, wszczepili mi czipy w zeszlym tygodniu . W zeszłym tygodniu,to nie wszczepiali ci czipy tylko esperal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 04.06.2009 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Wyrwalam sobie zaraz nastepnego dnia. Mialam bardzo napiety plan rozpracowania nowego wina marki " wino" produkcji posla Palikota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 04.06.2009 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Wyrwalam sobie zaraz nastepnego dnia. Mialam bardzo napiety plan rozpracowania nowego wina marki " wino" produkcji posla Palikota. To bardzo dobre wino, z samego Gabonu,testowane już na melexach przez posła Karskiego, czy "coś tam, coś tam". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 04.06.2009 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Miedzy Lumpem a Pepegiem iskrzy coś. Ja tam nie będę diagnozy stawiał - ale wydaje mi się że jakieś uczucie to powolutku zawiązuje kiełki ...................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts