Gość 22.09.2001 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2001 Na mojej dzialce dobiega konca wykonywanie fundamentu zelbetonowego, przystosowanego do warunkow gorniczych (ok 140 cm w ziemi). Mam prosbe do doswiadczonych budowlancow lub tych, ktorzy juz ten temat przerobili: czy nalezy fundament ocieplic np. styropianem, jakie na ten temat sa opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.10.2001 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2001 Ja w swoim domu ociepliłem fundamenty styropianem 4cm pomimo że nie mam piwnic a ławy lane na głębokości 180 cm. Na żelbetową ścianę położyłem styropian i na to izolację z grubej folii izolacyjnej (tej z "cyckami") bez żadnych mazideł typu Izolbet. Koszt (styropianu) niewielki a napewno nie zaszkodzi. Ściana jest bardzo sucha, sprawdziłem podczas wykuwania otworu na rurę kanalizacyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.10.2001 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2001 Dzieki za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robak131 07.02.2003 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2003 Mario czym przyklejales styropian i jakiej on jest gestosci?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zak 07.02.2003 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2003 Nie bardzo rozumiem dlaczego styropian na beton a potem folie tloczona. Ja mam stary (>60 lat) dom, ktorego fundamenty chce izolowac pionowo a przy okazji ocieplic. Mysle, ze lepiej dac folie tloczona bezposrednio na fundament a potem styropian. Pozwoli to wydostac sie ewentualnej wilgoci (i tej juz istniejacej w moim przypadku) miedzy tloczeniami a fundamentom oddychac. Nie wiem czy jest to sluszne podejscie, chetnie wyslucham kazdej porady. Pozdr. jz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tcic 08.02.2003 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2003 na moim terenie w takim ukladzie moglbys miec problemy z gryzoniami.Ja (po doswiadczeniach sasiada) - przykleilem styropian na sciane fundamentu i zainwestowalem w siatke i klej na wierzch.Balem sie, ze nornice zrobia sobie gniazda w nieoslonietym styropianie. Sasiad musial poprawiac ocieplenie po 3 sezonach, bo plyty styropianowe staly sie ulubionym siedliskiem nornic (mimo, ze byly przysypane ziemia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zak 08.02.2003 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2003 To jest argument! Choc pewnie skonczy sie na tym, ze dam tak jak mowilem i dodatkowo odizoluje czyms styropian przed gryzionami bo boje sie, ze sciany fundamentowe mi nie wyschna! Dzieki! Pozdr. jz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts