Gość 10.04.2002 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2002 W jaki sposób mogę usunąć farbę olejną ze ścian (lamperie)? Odpada skuwanie warstwy farby. Czy istnieje może jakiś środek chemiczny zmiękczający farbę olejną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.04.2002 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2002 do lakierów istnieje zmiękczacz chemiczny nie wiem czy tyczy to też farb - prościej opalarką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rchmielewski 13.04.2002 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2002 Jest coś takiego. Widziałem w Praktikerze. Środek chemiczny, który powoduje łuszczenie i "bąbelkowanie" farby olejnej. Nakłada się go pędzlem a potem zeskrobuje farbę szpachelką. Tyle widziałem na rysunkowej instrukcji obsługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.04.2002 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2002 Stosowałem ten środek. Drogi i niezbyt skuteczny. A dlaczego chcesz się pozbyć olejnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 13.04.2002 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2002 zgadzam się z poprzednikiem- mało skuteczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 24.04.2002 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2002 Chyba nie ma idealnego sposobu. Jakieś dwa lata temu kupiłem mieszkanie w bloku : w kuchni poprzedni właściciel pomalował beton na podłodze farbą olejną Porażka bo : opalanie opalarką odpada ( ciepła tak sie rozchodzi, ze farba się nie łuszczy), śrdoki chemiczne sa do..., szlifowanie odpada ( szczotka druciana na wiertarce, papier ścierny na tarczy, kamienie polerskie nic nie dały), została metoda ręczna : szpachelką centymetr po centymetrze wraz z żoną przez tydzien po kilka godzin dziennie zeskrobaliśmy to g... Zuzyliśmy 5 szpachelek ale mieliśmy piękny goły beton pod wymarzone płytki, Także chyba tylko wypada życzyć cierpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.04.2002 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2002 Temat był już omawiany. Należało zagruntować posadzkę razem z farbą i polożyć kafelki.A te godziny w tygodniu przeznaczyć z żoną na coś innego.Jaka strata, a i szpachelek szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts