Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek na drzewie

Gość Oyama

Recommended Posts

Gość Oyama

Witam szanownych forumowiczów!

Chce zbudowac synowi domek na drzewie.

Gdzie można znaleźć jakieś projekty czy rozwiązania konstrukcyjne?

Może pamiętacie podobny temat na formu sprzed lat?

Pozdrawiam

Gość ja Bodex

ja mieszkam w takim domku na drzewie

skontaktuj się ze mną to ci dam całą dokumentację

mój adres

Las Kabacki

3 alejką 1 km do przodu

następnie 500 m w prawo

tam zobaczysz dużą lipę

a na niej dawny kiosk RUCHU

to jest właśnie to czego szukasz

zapraszam do siebie

PS

przywieź jakieś trunki bo zimno się zrobiło

To pozostałość po Potopie Sienkiewicza, swego czasu hit w kioskach...

Potrzebna do tego lina polipropylenowa fi 8 do wiązania konstrukcji podestu do drzewa , kilka palików (okrągłych) na konstrukcję podstawy i trochę desek na "budkę". Do budowy przydaje się podest (im wyżej tym atrakcyjniej, ale to dziecko powinno zdecydować jakiej wysokości się nie boi), I najlepiej budować razem z dzieckiem, bo to będzie "Jego" budowa. Pamiętaj, żeby żadnych gwoździ nie wbijać w drzewo, to będzie szkoła ekologii dla dziecka. Co do konstrukcji, to wybacz, każde drzewo jest inne... Jeśli możesz, podstawę mocuj (wiąż) na 3 lub 4 pniach lub gałęziach, wtedy będzie stabilna. Do tego można już gwoździami deski.

Miłej zabawy.

Pamiętaj, że dużo większe znaczenie dla dziecka będzie miała budowa z Tobą, niż to co zbudujecie...

Gość ja Bodex

Domek wyposażony mam nieźle.Brak mi tylko prądu i do pracy mojego kompa potrzebuję dynama

teraz jadę na lewo ze słupa-tylko nikomu o tym ani słowa

życie w takim domu to pełny bajer

zapraszam wszystkich w gości

• 2 weeks później...

Musisz poczekać do wiosny bede synowi budowal cos takiego to ci fotki podesle jak bedziesz chcial. Moja dzialka graniczy z rowem melioracyjnym w ktorym rosnie 5 olch. 2 musialem wyciac ale wyciolem je 1m nad ziemia. Na tych pienkach zbuduje podstawe z desek a powyzej bedzie domek z drabinka sznurkowa oczywiscie. Cala budowla bedzie prowadzona w uzgodnieniu z mieszkancem - synem. Tak powstal juz plac zabaw. Jak masz ochote na fotki to napisz i wiosna sie przypomij o ten plac zabaw.

PZDR