Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zwieńczenie komina

Recommended Posts

Witam

Potrzebuję rozgryść teczniczne szczegóły nakrycia blaszanego tego komina. Jak taką czapę się mocuje. Z czego najlepiej ją wykonać przy ogrzewaniu gazowym (ewentualnie pellety). Komin mam systemowy, który planuję ocieplić styropianem a nstępnie otynkować. Zastanawiam się jak mocowana (czym ?) jest od strony wewnętrznej taka blacha i jak głęboko powinna być wpuszczona. Podaję link do interesującego mnie rozwiązania http://picasaweb.google.pl/1974andrzej/DropBox?authkey=Gv1sRgCID1wfCflLa4GQ#5338554936330683490. Proszę o rady

Witam

Potrzebuję rozgryść teczniczne szczegóły nakrycia blaszanego tego komina. Jak taką czapę się mocuje. Z czego najlepiej ją wykonać przy ogrzewaniu gazowym (ewentualnie pellety). Komin mam systemowy, który planuję ocieplić styropianem a nstępnie otynkować. Zastanawiam się jak mocowana (czym ?) jest od strony wewnętrznej taka blacha i jak głęboko powinna być wpuszczona. Podaję link do interesującego mnie rozwiązania http://picasaweb.google.pl/1974andrzej/DropBox?authkey=Gv1sRgCID1wfCflLa4GQ#5338554936330683490. Proszę o rady

Ocieplanie komina do kotła styropianem jest chyba niezgodne z przepisami (jestem tego prawie pewny).

Witam

Potrzebuję rozgryść teczniczne szczegóły nakrycia blaszanego tego komina. Jak taką czapę się mocuje. Z czego najlepiej ją wykonać przy ogrzewaniu gazowym (ewentualnie pellety).

Mam wylana betonowa płytę. Płyta ta jet okuta blacha płaską (taka sama jak do obróki komina). Czapka metalowa jest przykrecona farmerami do płyty betonowej poprzez dyble.