Andrzej z Wadowic 22.05.2009 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Witam Potrzebuję rozgryść teczniczne szczegóły nakrycia blaszanego tego komina. Jak taką czapę się mocuje. Z czego najlepiej ją wykonać przy ogrzewaniu gazowym (ewentualnie pellety). Komin mam systemowy, który planuję ocieplić styropianem a nstępnie otynkować. Zastanawiam się jak mocowana (czym ?) jest od strony wewnętrznej taka blacha i jak głęboko powinna być wpuszczona. Podaję link do interesującego mnie rozwiązania http://picasaweb.google.pl/1974andrzej/DropBox?authkey=Gv1sRgCID1wfCflLa4GQ#5338554936330683490. Proszę o rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 22.05.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Witam Potrzebuję rozgryść teczniczne szczegóły nakrycia blaszanego tego komina. Jak taką czapę się mocuje. Z czego najlepiej ją wykonać przy ogrzewaniu gazowym (ewentualnie pellety). Komin mam systemowy, który planuję ocieplić styropianem a nstępnie otynkować. Zastanawiam się jak mocowana (czym ?) jest od strony wewnętrznej taka blacha i jak głęboko powinna być wpuszczona. Podaję link do interesującego mnie rozwiązania http://picasaweb.google.pl/1974andrzej/DropBox?authkey=Gv1sRgCID1wfCflLa4GQ#5338554936330683490. Proszę o rady Ocieplanie komina do kotła styropianem jest chyba niezgodne z przepisami (jestem tego prawie pewny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej z Wadowic 22.05.2009 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Styropian można zastąpić wełną jeśli rzeczywiście byłby problem z odbiorem. Temat metalowej nasady dalej nierozwiązany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 22.05.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Ocieplanie komina do kotła styropianem jest chyba niezgodne z przepisami (jestem tego prawie pewny). Mam ocieplone styropianem, szeryf zaakceptował to myśle, że z kominiarzem nie bedzie problemu (mam taką nadzieję). Kanały wentylacyjne i jeden spalinowy do kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 22.05.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Witam Potrzebuję rozgryść teczniczne szczegóły nakrycia blaszanego tego komina. Jak taką czapę się mocuje. Z czego najlepiej ją wykonać przy ogrzewaniu gazowym (ewentualnie pellety). Mam wylana betonowa płytę. Płyta ta jet okuta blacha płaską (taka sama jak do obróki komina). Czapka metalowa jest przykrecona farmerami do płyty betonowej poprzez dyble. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts