Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ocieplenie poddasza użytkowego

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzieki Flash Back za rade. A co do tej folii to mam nadzieje ze posklejaja ja. Czyli wychodzi na to ze w zadnym wypadku folia nie moze byc miedzy dwoma warstwami welny???

nie widze tu szansy na wykonanie izolacji pod tymi balonami. wszystko zostanie stlamszone.

nie wiem jak wygladaja skosy, bo czesc sufitowa jest do poprawki (jak dostaniesz sie na gore nad ocieplenie zobaczysz, ze welna wcale nie wyplenia przestrzeni miedzy belkami, od gory beda szpary) welna jest za szeroka, brak zmijkowania (sznurkowania) by czesciowo utrzymac welne w calej przestrzeni miedzy belkami.

odradzam umieszczania folii miedzy warstwami izolacji cieplenej.

<a href=http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img1109/min_dsc00020c782.jpg' alt='min_dsc00020c782.jpg'> Czy taki sposob ocieplenia jest dobry albo przynajmniej do przyjecia?

...w sprawie foli pomiędzy warstwami wełny wypowiedziałem się już tu:

http://forum.muratordom.pl/post3749867.htm?highlight=#3749867

...nie ma sensu pisać a raczej kopiować z tamtego tematu tutaj...

Witam!

Ja mam pytanie do fachowców.

Jakie wymiary powinny mieć krokwie oraz krokwie koszowe/narożne by było dobrze ocieplać poddasze?

Czy takie wymiary są dobre:

- krokiew 8x16 cm

- koszowa/narożna 10x16 cm

Czy nie będzie lepiej, gdy te koszowe/narożne będą miały 10x18 cm?

Podpowiedźcie mi jak to jest z tymi wymiarami. A może to wcale nie jest takie ważne/uciążliwe przy ocieplaniu?

Pozdrawiam.

Witam!

Jakie wymiary powinny mieć krokwie oraz krokwie koszowe/narożne by było dobrze ocieplać poddasze?

- krokiew 8x16 cm

Podpowiedźcie mi jak to jest z tymi wymiarami. A może to wcale nie jest takie ważne/uciążliwe przy ocieplaniu?

Pozdrawiam.

fachowcem w tej dziedzinie wprawdzie nie jestem, ale wymiary krokwi to chyba dobiera konstuktor skoro mają trzymać dach... :roll:

Witam!

- krokiew 8x16 cm

Pozdrawiam.

to jeszcze raz powtorze glosniej. Gdzie masz projekt! zgubiles? wystap do architekta/konstruktora o duplikat.

rozumiem przestwic krokiew bo zachodzi na sciane szczytowa lub jest zbyt blisko sciany/komina, rozsunac bo rozstaw ledwie 5cm wiekszy niz szerokkosc okna polaciowego itp. co utrudni docieplenie/likwidacje mostkow cieplnych przy ocieplaniu, ale zabawa w przerobki wymiarow to juz przesada.

Witam pytanie mam:

Może głupie może nie ale ...

1.Czy tą folię paraizolacyjną zakłada się wszystko jedno z której strony?

2. Jak łączenia foli muszę być sklejone taśmą?

3. Jak tak to jaką?

4. Jak zakończyć folię od sufitu przy przejściu na skos, robić to na zakładkę (sufit pod spód skosu) czy może dociąć równo i zakleić.? 5.czy wywinięcie foli na ścianę jest bardzo istotne? Być może wystarczy folię równo przykleić do profilu UD?

Porobię parę fotek i coś wrzucę jeszcze dziś .. jak nie zapomnę.

Z góry oczywiście dzięki za odpowiedź

ad.1 chodzi o strone "prawa"/"lewa" przy paroizolacjach "zoltych" nie ma to znaczenia napisy sa przydatne pozwalaja rozroznic produkt.

ad.2,3 zaklad min 10cm sklejony tama jednostronna lub tasma dwustronna, gorne pasy zachodza na dolne.

ad.4 jak w 2 i 3

ad.5 mozesz wywinac na sciane