TMK 13.01.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Chodzi mi o to czy coś się stanie gdbym tak właśnie zrobil. Wiem jak to się robi, lecz pytam o inne warianty i czy jakies szkody z nich moga wyniknac obejrzyj: http://pl.youtube.com/watch?v=3BinZzGScDk nie da się włożyć wełny z naddatkiem 30cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateusz87 13.01.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 To co powiesz na to http://img55.imageshack.us/img55/951/11111jh6.jpg ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 13.01.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 To co powiesz na to http://img55.imageshack.us/img55/951/11111jh6.jpg ? To nie lepiej całe rolki przyklejać do krokwi? Czysto, szybko... ja mam tak, kombinuj jak uważasz http://img443.imageshack.us/img443/5121/m125yw0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 13.01.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Chodzi mi o to czy coś się stanie gdbym tak właśnie zrobil. Wiem jak to się robi, lecz pytam o inne warianty i czy jakies szkody z nich moga wyniknac Tak, wełna ściśnięta traci swoje właściwości Nie wiem w jakim stopniu ale traci. Możesz napisać do jakiegoś producenta to Ci wyjaśni. Poza tym się zapytam jak pewnie wielu tutaj PO CO ?? Koledzy wyjaśnili jak robić najłatwiej i najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateusz87 13.01.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Po co to nie wiem, ale ktos sie tak uparl i nie przetlumacze :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 13.01.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 To ja się zapytam przy okazji: jakiego sznurka używacie - taki polipropylenowy może być? Taki jak się używa w gospodarstwie np. do paczkowania słomy - taki biały?Tak myślę żeby on nie spruchniał szybko bo wtedy wełna spadnie na karton gips - chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 13.01.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Po co to nie wiem, ale ktos sie tak uparl i nie przetlumacze :] Jeśli Ci ta osoba płaci to wytłumacz że to źle jak nadal będzie przy swoim - zarabiaj pieniądze z zaznaczeniem że "Nie bierzesz odpowiedzialności" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 13.01.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 To ja się zapytam przy okazji: jakiego sznurka używacie - taki polipropylenowy może być? Taki jak się używa w gospodarstwie np. do paczkowania słomy - taki biały? Tak myślę żeby on nie spruchniał szybko bo wtedy wełna spadnie na karton gips - chyba Jak najbardziej sztuczny. Rolniczy jest ok pod względem składu, jednak za gruby do mocowania zszywaczem. Ja kupowałem w Castoramie kłębek 1000m (z nazwy specjalny do wełny) za ok 40zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateusz87 13.01.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Wiec co sie stanie jesi naddatek bedzie zamaist 2cm 30cm ? Ja tego nie robie, lecz ktos tak robi niemal na moich oczach. U siebie w domu. Daje Paski dlugosci rolki zwezone do 100cm - rozstaw krokwi 70cm. Wyglada to jak ciasto drozdzowe ktore nie meisci sie w foremce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateusz87 13.01.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Na to wiem, ze bedzie szla jeszcze juz z kostki welna poprzeczna. Swoja droga bedzie trzymac to cieplo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 13.01.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 To ja się zapytam przy okazji: jakiego sznurka używacie - taki polipropylenowy może być? Taki jak się używa w gospodarstwie np. do paczkowania słomy - taki biały? Tak myślę żeby on nie spruchniał szybko bo wtedy wełna spadnie na karton gips - chyba ....tyle to już było wałkowane że nie chce mi się po raz kolejny tego samego pisać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 13.01.2009 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 To ja się zapytam przy okazji: jakiego sznurka używacie - taki polipropylenowy może być? Taki jak się używa w gospodarstwie np. do paczkowania słomy - taki biały? Tak myślę żeby on nie spruchniał szybko bo wtedy wełna spadnie na karton gips - chyba Jak najbardziej sztuczny. Rolniczy jest ok pod względem składu, jednak za gruby do mocowania zszywaczem. Ja kupowałem w Castoramie kłębek 1000m (z nazwy specjalny do wełny) za ok 40zł ...przepłaciłeś! w Agromie za 2000m płacę 17.50zl! ...lepiej mocować papiakami...szybciej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 13.01.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 To ja się zapytam przy okazji: jakiego sznurka używacie - taki polipropylenowy może być? Taki jak się używa w gospodarstwie np. do paczkowania słomy - taki biały? Tak myślę żeby on nie spruchniał szybko bo wtedy wełna spadnie na karton gips - chyba ....tyle to już było wałkowane że nie chce mi się po raz kolejny tego samego pisać... Hmm szukajka nie zadziałała to napisałem, Zamiast zbędnego komentarza mogłeś nazwę podać albo linka wkleić albo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 13.01.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 ...przepłaciłeś! w Agromie za 2000m płacę 17.50zl! ...lepiej mocować papiakami...szybciej.... Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia Agroma obecnie jest krócej czynna niż pracuję, a casto do 21:00 - czasami nie ma wyboru. Papiakami nie jest szybciej, mam zszywacz elektryczny na zszywki grubości 1,2mm - idzie błyskawicznie i dobrze trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 13.01.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 ...przepłaciłeś! w Agromie za 2000m płacę 17.50zl! ...lepiej mocować papiakami...szybciej.... Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia Agroma obecnie jest krócej czynna niż pracuję, a casto do 21:00 - czasami nie ma wyboru. Papiakami nie jest szybciej, mam zszywacz elektryczny na zszywki grubości 1,2mm - idzie błyskawicznie i dobrze trzyma. Ćwiczyłem już z zszywaczami... trochę mi nie na rękę a na papiakach mocno naciągnę sznurek i później dobiję młotkiem. Ale nie przeczę że innym może być wygodniej inaczej robić. A co do sznurka.... wożę go 320km do Warszawy to samo z nitami - kupuję albo u siebie albo w Nadarzynie (sprawdzone-krótkie i miękkie). Wieszaki kotwowe (grzybki) długie na 270mm też mam w jednej sprawdzonej hurtowni w Markach... czasem jadę nawet 60km by kupić... ale czego się nie robi dla wygody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 13.01.2009 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 To ja się zapytam przy okazji: jakiego sznurka używacie - taki polipropylenowy może być? Taki jak się używa w gospodarstwie np. do paczkowania słomy - taki biały? Tak myślę żeby on nie spruchniał szybko bo wtedy wełna spadnie na karton gips - chyba ....tyle to już było wałkowane że nie chce mi się po raz kolejny tego samego pisać... Hmm szukajka nie zadziałała to napisałem, Zamiast zbędnego komentarza mogłeś nazwę podać albo linka wkleić albo ok. tu masz 13 stron o poddaszu... fotki... instruktarz od A do Z http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=2999986#2999986 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 13.01.2009 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Wieszaki kotwowe (grzybki) długie na 270mm też mam w jednej sprawdzonej hurtowni w Markach... czasem jadę nawet 60km by kupić... ale czego się nie robi dla wygody... W tych Markach pod Wawą? Jak możesz daj adres świeży w temacie jestem jak widziałeś i każdy namiar się zda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 13.01.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 ok. tu masz 13 stron o poddaszu... fotki... instruktarz od A do Z http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=2999986#2999986 Thank You master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 13.01.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 A co do sznurka.... wożę go 320km do Warszawy to samo z nitami - kupuję albo u siebie albo w Nadarzynie (sprawdzone-krótkie i miękkie). Wieszaki kotwowe (grzybki) długie na 270mm też mam w jednej sprawdzonej hurtowni w Markach... czasem jadę nawet 60km by kupić... ale czego się nie robi dla wygody... Dla Ciebie to praca, dla mnie jednorazowa (nie)przyjemność, ale z 4tys zaoszczędzone w kieszeni. Wrocławskie misie za wysoko śpiewały i nie zarobiły u nas wogóle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 13.01.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 W tych Markach pod Warszawą... na ul Kościuszki jest hurtownia jak dobrze pamiętam Klinkier-Dom... Wieszak do poddaszy 270mm kosztuje 0.86z/szt a w (??) Pęcicach (??) kupowałem za 1.20zł/szt!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts