FlashBack 14.07.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 A jak chce to wykonac wykonawca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzykos 14.07.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Jak mi podpowiesz,to Ci powiem... Po prostu stawiałem już ścianki z regipsów,ale nie po skosami,dlatego pytam jak ten profil górny zamocować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 14.07.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Poczekam na opis wersji wykonawcy z fotka skosu ze scianka. A i czy skos juz oprofilowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 15.07.2009 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 jakiej długości stosujecie wkręty do przykręcania łączników pod profilie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 15.07.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Lacznikow jak krzyzowe i przedluzajace nie skreca sie, pytanie o jakie inne laczniki chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 15.07.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 http://www.bbww.com.pl/galerie/lacznik-krzyzowy-do-prof_491.jpg o tutaj ten przykręcamy do krokwi i pytanie na jak długie wkręty to robić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 15.07.2009 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 To cos to lacznik krzyzowy , otworyn sa w zupelnie innym celu, ten element sluzy do sufitow podwieszanych. Polecam uchwyt do belek tzw.grzybek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 15.07.2009 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Lacznikow jak krzyzowe i przedluzajace nie skreca sie, pytanie o jakie inne laczniki chodzi. Hmmm... A ja widziałem bodajże na filmie Knaufa jak skręcają profile z łącznikiem wzdłużnym. To jak to w końcu ma być? Skręcać, czy nie? Bo już kilka skręciłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 15.07.2009 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Obejrzałem jeszcze raz film ( ) i coś mi się chyba pomyliło, bo tam jednak nie widać żeby skręcali. W takim razie czy to duży błąd że mam skręcone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzykos 15.07.2009 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 A i czy skos juz oprofilowany? Jeszcze nie,bo nie wiem czy najpierw wykonać "przedścinkę" czy skosy. Ale widzę Flashback,że nie wytłumaczysz mi jak przymocować ten górny profil... Tylko nie wiem czemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 15.07.2009 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Nie wytlumacze bo, nie wiem po co wogole chcesz go mocowac do krokwi. I co z twoim wykonawca bo juz sie zaczynam gubic w wersjach. Wrzuc tu fotke tej sciany ze skosem. I dlaczego wazniejsza jest dla ciebiemurlata niz polac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 15.07.2009 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Obejrzałem jeszcze raz film ( ) i coś mi się chyba pomyliło, bo tam jednak nie widać żeby skręcali. W takim razie czy to duży błąd że mam skręcone? Wlasciwie to, mozesz je juz tak zostawic ale pozostalych juz nie skrecaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 15.07.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 I tak też zrobię. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 16.07.2009 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Jak prawidłowo uszczelnić przejście rury kominka wentylacyjnego przez połać dachu? zakłam, że obie folie - paroprzepuszczalna i paroszczelna powinny być dokładnie przyklejone taśmami do rury kominka. Czy na coś trzeba zwrócić szczególną uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 16.07.2009 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Kominki sa do kanalizacji, wystarczy okryc pion izolacja otulinowa /welna z folia/. kupuje sie gotowce pod srednice rury. Styknie jeden odcinek takiej otuliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 16.07.2009 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 One są już zamontowane. Kominek, folia paroprzepuszczalna, wycięty otwór i wisi rura - napowietrzenie kanalizacji jeszcze nie podłączone. Czy mam uszczelnić taśmą przy przejściu przez folię paroprzepuszczalną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 16.07.2009 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 One są już zamontowane. Kominek, folia paroprzepuszczalna, wycięty otwór i wisi rura - napowietrzenie kanalizacji jeszcze nie podłączone. Czy mam uszczelnić taśmą przy przejściu przez folię paroprzepuszczalną? Jak skonczyles juz krycie dachu i jest jeszcze na budowie dekarz to, wolaj go do roboty to jego dzialka. Chyba, ze montowal je gratis to, mozna mu wybaczyc ale nie odpuszczać błedu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 16.07.2009 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 A było gratis. Byłem przy montażu. Zrobił od góry krzyżyk, przeciął folię, wsunął rurę i poszedł. rozumiem, że trzeba to uszczelnić, ale jak? Wywinąć folię do góry, żeby ew. nie gromadziła się woda, podkleić na płasko? Jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 16.07.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Nie wiem najczesciej zastaje wlasnie nie obrobione polaczenia, to nie moja dzialka pytaj dekarza. Tasma do membran, tasma wzmacniana, klejem uszczelniajacym elastycznym na -40 do +90 stopni cel. Jest tego cala masa. Ale skoro dekarz nie obrobil to pewnie nie trzeba, podobnie jak wyccieta tylko na okno, dach memrana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 16.07.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Coś znalazłem.Zdjęcie nr 5 w pliku http://www.doerken.de/dachdetails/de/data/Allg_Verlegehinweise2.pdfW dużym skrócie: wyciąć kołnież z tej samej folii, naciąć, nałożyć na rurę, uszczelnić jakimś delta flexx band (pewnie można też czymś innym) i po bokach również przykleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts