Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ocieplenie poddasza użytkowego

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

zapodaj tu jakas fotke poddasza

http://www.hot.jpg.pl/zdjecie/97086/strych.html

te deseczki maja grubosc?

nie bedzie tu problemow z akustyka, glowne ocieplenie miedzy belki i pod nie tyle samo co na krokwie. na marginesie nie mniej pod jak 10cm przy zasadniczej izolacji 15cm. sprawdz dokladnie droznosc wszelkich wymaganych szczelin pod deskowaniem dachu.

przed montazem izolacji w belki zamontowac trzeba wszystkie wieszaki, nie bedzie klopotow z omijaniem sznurkowania i tlamszenia ulozonej wczesniej izolacji dodatkowo ominie cie podwojne zaciaganie sie farfoclami z welny (przy ukladnaiu i przy montazu wieszakow).

szczerze, to zamiast klinkieru powinna byc izolacja. przynajmniej na pol metra w dol od dochodzacej do komina welny.

w tym miejscu wystarczy ta sama welna co w pozostalej czesci dachu.

A z czego dorobić tą izolację?

i jeszcze jakimi profilami zabudować ten skos ?

http://img411.imageshack.us/img411/3474/20090823013.th.jpg

odpowiedź na moją negatywną opinię o partaczach którzy nam zepsuli poddasze:

"postąpił pan bardzo nieuczciwie.nie dosyc że chcił pan oszukac moją firmę na ilośc metrów do zrobienia to czekał pan aż prace będą prawie na ukończeniu i wcześniej nie wnosił pan żadnych poprawek po to by pod koniec prac wnieśc swoje nie uzasadnione uwagi bo taką metodą ociepla się poddasza od wielu lat. pod koniec prac wymyślił pan rzekomych podwykonawców ibłędy których wcześniej nie było po to by nam nie zapłacic za wykonaną prace a przestrzegano nas przed zleceniodawcą który w ten sposób buduje dom.zapłaciłem pracowniką za pracę staciłem paliwo pan mnie oszukał a jak bez roszczeń finansowych oddałem klucze to pan mnie obsmarował w internecie."

:evil:

• 1 month później...
szukam szukam i nie znalazłem odpowiedzi na temat izolacji pomiedzy kominem a wełną
może to pomoże

w linku na rysunku jest uszczelnienie elastyczne - czy może to być papa ??

izolacja w obrebie komina powinna byc wykonana z welny.

wiatroizolacje wywija sie na komin i przykleja do niego. zakryja to obrobki.

A czy wata szklana nadaje się do ocieplenia poddasza? Moze inaczej. Pierwsza warstwa waty szklanej 15-20cm i druga warstwa wełny mineralnej 5cm, folia itp itd...

I czy płyty kartonowo gipsowe mozna klasc na poddaszu ktore nie bedzie dodatkowo ogrzewane...? czy nic im sie nie stanie?

Tak nadaje sie, wystarczy dobrac odpowiedni jej rodzaj.

jak mam rozumiec, ze poddasze nie bedzie dodatkowo ogrzewane?