orko 14.03.2010 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Wygląda na to, że barakuda wreszcie doczytał coś do końca! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 14.03.2010 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Może faktycznie wykazałem zbyt dużo entuzjazmu i post wyglądał jak reklamówka, ale przyznaję że jestem pod wrażeniem tej izolacji. Nie jest to "mój" produkt choć pewnie wkrótce stanę się posiadaczem kilkuset metrów na moim poddaszu. ...byłem na stronie i widziałem... parametry przeczytałem... powiem szczerze, że z suchego opisu wygląda to ciekawie, jednak jak każde rewolucyjne rozwiązanie wymaga chyba sprawdzenia w praktyce.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda 14.03.2010 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 To co w Polsce nazywacie rewolucją inni stosują od dawna . Nie mam zamiaru budować nowych teorii .Wystarczy trochę się dokształcać samemu , polskie tygrysy architektury nie lubią tego robić . Budownictwo szkieletowe liczy sobie ponad dwieście lat, a to że dociera do nas z takim opóźnieniem to wina architektów i sposobu ich uczenia. Jeszcze raz podkreślam , nie uzurpuje sobie patentu na coś co dawno zostało wymyślone , ale są na tym forum specjaliści co mają swoje teorie i dopiero czas pokaże kto miał rację , więc spokojnie . Nie robię rewolucji , dzielę się swoją wiedzą i wcale nie będę zawiedziony jeśli ktoś nie chce z tej wiedzy korzystać . Dlatego z góry przepraszam wszystkich malkontentów. Mam jednak nadzieję , że każdy ma swój rozum i dlatego uważam że wiedza to siła argumentów , a nie uporu. Ja podaje argumenty , a przemyślenia zostawiam innym . Nie staram się operować ani inwektywami , ani obrażać , jeśli nie zostanę do tego sprowokowany. Tak że drodzy adwersarze życzę Wam każdemu aby opinie popierali argumentami - to jest konstruktywne działanie dla dobra ogółu. popzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda 14.03.2010 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 karcio 102 przepraszam , jeśli pominąłem Ciebie ,bo bezapelacyjnie wątek jest Twój , ale wydawało mi się że odpowiadając na Twoje pytanie uzasadniłem w jaki sposób ja bym to wykonał i jeśli czegoś nie rozumiesz pytaj . Ja posługuję się zasadą że przy prawidłowo wykonanym ociepleniu poddasza płyty kładzie się poziomo tzn w poprzek krokwi. Jeśli wykonałeś poddasze wg innego sposobu , to zwróć się do specjalistów którzy te sposoby opatentowali . Ja nie uznaje kompromisów w tym względzie . Ocieplenie poddasza , jak również ułożenie prawidłowe folii robi się albo dobrze , albo źle i podaje argumenty . Wierzę we własną wiedzę w tym zakresie i nie uprawiam eksperymentów na własnym "siedzeniu". Podkreślam eksperymentowali ludzie 200 lat temu , a dzisiaj wystarczy korzystać z ich doświadczenia. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 14.03.2010 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 karcio 102 przepraszam , jeśli pominąłem Ciebie ,bo bezapelacyjnie wątek jest Twój ........ ktoś tu przeoczył ze wątek jest Izy, która to założyła go 7 lat temu... ........Podkreślam eksperymentowali ludzie 200 lat temu , a dzisiaj wystarczy korzystać z ich doświadczenia. pozdrawiam ... wzmacniając konstrukcję więźby dachowej płytami gk przykręconymi prostopadle do krokwi... głupota nie boli... niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 14.03.2010 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 (...) głupota nie boli... niestety... faktycznie niestety - gdyby bolała ludzie zaczęli by się leczyć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 14.03.2010 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 ... a gdyby umiała latać.... to by się działo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 17.04.2010 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 (edytowane) ...co jest? temat spadł z topu? no to hop do góry! ...przynajmniej doda mi go do subskrypcji Edytowane 17 Kwietnia 2010 przez Rom-Kon ale byk ortograficzny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 17.04.2010 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 A ja mam pytanie o cenę ocieplenia poddasza, wełna 15 , 5 folia i płyty. Budujemy w Wielkopolsce jeśli to ma znaczenie. WIem, że był osobny wątek na temat cen ale w tym nowym forum trudno mi się połapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maniek123 12.06.2010 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Jedno jest pewne ludzie ktorzy w polsce sami sie uczą i praktykuja dziwne metody 99% robią żle u mnie zabudowe poddasza wykonywał chlopak ktory 7 lat w Angli pracował tylko przy plytach gipsowych i po rozmowie z nim podczas prac wykonywanych umnie jedno jest pewne nigdy zadnych plaszczyzn czy to sufit czy poddasze nie wykonuje sie na pojedynczym stelazu zawsze podwojny krzyzowy mowią żeby nieprzykrecac plyt do profilu przysciennego umnie są przykrecone i niepopekane jest tez normalnie poszpachlowane normalnie bez dziwnych kontrolowanych pekniec czy tym podobne i jest dobrze nic niepeka ludzie najwazniejszy jest stelaz niepowiem za metr 55zł m2 ale warto sam sie przekonałem o tym bo pierw robil umnie usluge pan za 30 zł i niestety dlamnie musiał zaoszczedzic na czasie swojej pracy i dotego niewiedza techniczna to pierwszy krok do pekniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 13.06.2010 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 A ja mam pytanie o cenę ocieplenia poddasza, wełna 15 , 5 folia i płyty. Budujemy w Wielkopolsce jeśli to ma znaczenie. WIem, że był osobny wątek na temat cen ale w tym nowym forum trudno mi się połapać W każdym regionie wygląda to inaczej, ale na internecie są chyba jakieś poglądowe kalkulatory na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 13.07.2010 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Witam Czy ktos moze mi powiedziec jak daleko wsunąć wełnę w stronę murłaty ??? Pytam bo tam są zamontowane szczeliny wentylacyjne, a w nich tzw. grzebienie ??? Czy tamtędy nie bedzie sie dostawala wilgoc do ocieplenia ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akusta 04.08.2010 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Jak myślicie, czy warto zastosować do ocieplenia poddasza wełnę grubości 30 cm, czy Waszym zdaniem wystarczy 20. W podłodze - w zależności od wysokości legara - poprawnie 60% wysokości między stropem a warstwą spodnią płyty OSB/Spano lub podłogi. W niziutkich suchych posadzkach na legarach wełna najczęściej 50 lub 100. W krokwiach - brak doświadczenia. Pozdrawiam r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 05.08.2010 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 (edytowane) wow, Akusta, sadzisz, że od listopada 2003 roku izat ciągle boryka się z tym problemem ?? Edytowane 5 Sierpnia 2010 przez edde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 05.08.2010 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 02.09.2010 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 ja zaczęłam sznurowanie....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moo88 03.09.2010 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Wełna, żeby spełniać warunki nie może być zbytnio ściśnięta. 5 cm na 25 grubości jeszcze ok. Ale nie więcej. Przestrzenie między włóknami też są izolacją. Więc pakując Bóg wie jaką grubość między krokwie i ściskać ile się da to nie jest dobry pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 03.09.2010 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Połowa zasznurowana - matko myślałam że jest to przyjemniejsze Może za dwa tygodnie upchamy wełnę. Czy 12cm w krokwie 15cm i na to 15 cm będzie dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dab 18.10.2010 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 układasz na konstrukcji pod płyty GK a co w sytuacji gdy nie planuje sie plyt G/K badz chce sie je polozyc w pozniejszym czasie? Jak przymocowac te koncowa warstwe welny? Macie jakies sprawdzone metody? (czy tez pozostaje jedynei ruszt pod G/K?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 18.10.2010 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Dab nie mam pojęcia U mnie poddasze zasznurowane, wełna czeka na upchnięcie . Teraz zastanawiamy się jakiej firmy kupić profile, wieszaki, folię, płyty itd. Może ktoś coś doradzi???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts