frykow 22.05.2009 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Sumak mi w zeszłym tygodniu przemarzł. Posadzony z 5 tygodni temu, w zeszłym tygodniu doświadczył w nocy ujemnej temperatury. I wszystkie liście zwiędły, wyschły i w końcu odpadły. Powiedzcie - czy roślina po takim przeżyciu dochodzi do siebie, a jeżeli tak to po jakim czasie? I czy można ją jakoś wspomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 23.05.2009 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 U mnie w ten sposób oberwał orzech włoski, ale nie był przesadzany i wiem, że przeżyje. Nie wiem na ile skutecznie zmroziłeś swojego sumaka , ale jeśli rzeczywiście padł to zastanów się dobrze nim wsadzisz następnego. Mam kilku znajomych, którzy długo bezskutecznie walczyli o usunięcie go z ogrodu. To chwaścisko rozłazi się wszędzie. Jeśli się jednak zdecydujesz, to wsadź go w miejscu otoczonym regularnie koszonym trawnikiem, no albo na granicy z nielubianym sąsiadem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 24.05.2009 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Są już odmiany hodowlane, nie dające odrostów korzeniowych! Odbije po przymrożeniu. Pączki będa już za 2-3 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts