Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SANEPID ZAMKNĄŁ PRZEDSZKOLNY PLAC ZABAW

Recommended Posts

• Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja Wam powiem, po co prysznic. Z mojego wlasnego, przedszkolnego doswiadczenia sprzed lat ...dziestu. Tylko nie smiac mi sie, prosze!!!

Majac lat trzy lebo trzy i pol, zgodnie z dziennym planem zajec w przedszkolu wybralam sie do parku. I w tymze parku bawilam sie swietnie i znakomicie po prostu, pomykajac miedzy zywoplotami i jedzac kwitnace bialo chlebki (pogoda byla boska).

Zajeta okrutnie...puscilam baczka... :oops:

<10 minut pozniej>

Ktoras z moich kolezanek zauwazyla, ze cos brzydko pachnie nieustajaco. Jak to dzieci, aby sprawdzic, czy to aby nie my, zajrzalysmy sobie do rajstopek. No coz, MOJ baczek sie zmaterializowal...

Przyszla Pani Rysia (to postrach byl, intendentka + sprzataczka) i szlochajaca uprowadzila mnie z Krainy Zabaw do przedszkola, tam rozdziala.

Baczek w miedzyczasie rozsmarowal sie od kolan az po pepek. Sie nie dalo w umywalce...

Prysznica wonczas w moim przedszkolu nie bylo, wykorzystalismy wanne. Stara, zeliwna, na czterech nogach.

Pamietam dwie godziny cichego szczescia, kiedy po calej operacji, czekajac na powrot pan i dzieci z placu zabaw, samotnie kalkowalam krolewny z bajek przez rozowe, bibulkowe serwetki :D

Innym razem, jakies dwalata pozniej, letnia pora usiadlam na murku. Mialam na sobie spodniczke i male majteczki, a dziwnym trafem w miejscu gdzie posadzilam zadek, ktos inny zrobil wczesniej kupe.(Chyba kot).

Ta stara, kilkudniowa, zmacerowana kupa podstepnie zawinela sie pod moje majteczki i bardzo bylo pozniej niefajnie, bo skonczylo sie na wielokrotnych wizytach pieciolatki u ginekologa (wdarla sie gleboko....a razem z nia bakterie coli).

Z zewnetrznych brudow rowniez ratowala mnie wowczas przedszkolna wanna.

Reasumujac - prysznic w przedszkolu JEST potrzebny.