krzysztofj5 23.11.2003 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2003 W całym domu parterowym mam strop Teriva. Sufit otynkowany tynkiem cementowo-wapiennym i gładź gipsowa. W salonie mam kominek, który użytkuję od ponad roku. Po kilku miesiącach od rozpoczęcia palenia w kominku, na suficie pojawiły się rysy na gładzi gipsowej biegnące wzdłuż belek stropowych. Jaka może być przyczyna takiego stanu ? Jak mogę to skutecznie naprawić i zapobiec powstawaniu rys ? W innych pokojach takich rys nie ma. Moje przypuszczenia są następujące: komin spalinowy nie posiada szczeliny dylatacyjnej od stropu. Nagrzewający się komin podczas palenia w kominku odkształca się pod wpływem ciepła i "ciśnie" na strop powodując powstanie mikropęknięć w postaci widocznych rys na gładzi gipsowej sufitu. Jakie jest wasze zdanie na ten temat ?PozdrowieniaKrzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 27.11.2003 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2003 Nie mam zdania na ten temat, ale też mam rysy (strop teriva), wprawdzie niewiele, ale mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.12.2003 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2003 mam pytanie ile zapłaciliście za ten strop i pzry jakiej powierzchni? bardzo proszę o troche recenzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ssaka 20.12.2003 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2003 hej ..a wiec tak wszystkie stropy "skladane' zawsze beda pekac (rysowac sie).tak juz jest czy terriwa czy inny zawsze rysy powstana ..moze predzej moze pozniej ale beda ..;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts