brownie 22.05.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Witam! około 250 metrów od domu zrobiłem sobie miejsce do robienia i grilla i coś w stulu altany. Chciałbym podłaczyc tam prąd, kabel był by wkopany w ziemie ok 70 cm i był by poprowadzony wyłącznie na moim terenie. chciał bym jeszcze załozyc podlicznik do tej altany. Czy taki przyłącz jest legalny?? musze to gdzies zgłaszac?? przyłacz wykona elektryk Prosze o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 22.05.2009 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Witam! około 250 metrów od domu zrobiłem sobie miejsce do robienia i grilla i coś w stulu altany. Chciałbym podłaczyc tam prąd, kabel był by wkopany w ziemie ok 70 cm i był by poprowadzony wyłącznie na moim terenie. chciał bym jeszcze załozyc podlicznik do tej altany. Czy taki przyłącz jest legalny?? musze to gdzies zgłaszac?? przyłacz wykona elektryk Prosze o odpowiedź Przyłącz legalny nie jest z całą pewnością. Przyłącze natomiast owszem, jeśli oczywiście cały czas mówimy o twoim terenie i o użytkowaniu energii przez Ciebie, nie o odsprzedawaniu jej komuś. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 22.05.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 jeśli oczywiście cały czas mówimy o twoim terenie i o użytkowaniu energii przez Ciebie, nie o odsprzedawaniu jej komuś. Sam sobie liczy ile zużyje? Wątpie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brownie 22.05.2009 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 kabel będzie poprowadzony wyłącznie na moim terenie a mianowicie pod ugorem i kawałkiem lasku. energia będzie użytkowana przeze mnie i moich znajomych. nie muszę mieć żadnego pozwolenia żeby zrobić taki przyłącz?? założenie podlicznika do celów pomiarowych jest dozwolone?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 22.05.2009 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 kabel będzie poprowadzony wyłącznie na moim terenie a mianowicie pod ugorem i kawałkiem lasku. energia będzie użytkowana przeze mnie i moich znajomych. nie muszę mieć żadnego pozwolenia żeby zrobić taki przyłącz?? założenie podlicznika do celów pomiarowych jest dozwolone?? Za licznikiem (tym, wg którego jesteś rozliczany) i na swoim terenie możesz sobie zakładać, co Ci się żywnie podoba, zwłaszcza jeśli zrobi to elektryk z uprawnieniami i zgodnie z zasadami sztuki, nie musisz mieć na to żadnych zezwoleń. I pliiizzz, przyłączeeeeee, nie przyłącz! J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brownie 23.05.2009 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 dzięki za odpowiedź Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts