Arabella 23.05.2009 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Kilka lat temu kupiłam cytryńca z nadzieją na owoce. Owszem nawet kwitnie ale owoców nie ma. Myślałam że to kwestia konieczności obcopylności czy też i sadzonek męskich lub żeńskich i mój samotny cytryniec nie chce się dlatego zrealizować Kupiłam następny egzemplarz - i nic. Co mam zrobić aby uzyskać owoce?? Pomóżcie wspomóc cytryńca i mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 23.05.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Mam ten sam problem więc kupiłem podobno zapylacz dla większości cytryńców i czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 24.05.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Cytryniec jest rośliną rozdzielnopłciową, najczęściej jednopienną, czyli na jednej roślinie znajdują się zarówno kwiaty męskie jak i żeńskie. Zdarzają się również przypadki dwupienności, czyli że na oddzielnych roślinach zawiązywane są kwiaty żeńskie lub męskie. ...Prawidłowo prowadzone krzewy powinny zacząć owocowanie w 4-6 roku po posadzeniu. http://www.clematis.com.pl/wms/wmsg.php/ .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arabella 24.05.2009 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Cytryniec jest rośliną rozdzielnopłciową, najczęściej jednopienną, czyli na jednej roślinie znajdują się zarówno kwiaty męskie jak i żeńskie. Zdarzają się również przypadki dwupienności, czyli że na oddzielnych roślinach zawiązywane są kwiaty żeńskie lub męskie. ...Prawidłowo prowadzone krzewy powinny zacząć owocowanie w 4-6 roku po posadzeniu. http://www.clematis.com.pl/wms/wmsg.php/ .. Tego się obawiałam tzn.: dwupienności. Bo rośliny mają wiecej niż 4 lata. Nawet próbowałam zajrzeć im "pod ogon" aby dobrać odpowiedniego partnera, ale niewiele się dowiedziałam. Obawiam sie że znów zakupię jednopłciowca. Gdzie można nabyć zapylacz do cytryńca? Ale jeśli okaże sie że usiłuję zapylić samca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 25.05.2009 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 u clematisa, ale chyba nie wysyłkowo.Ja byłem osobiście, ale po uprzednim kontakcie tel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts