volder1 23.05.2009 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Witam.http://images40.fotosik.pl/125/5785786e0646b02am.jpg Czym opryskać te piękne mszyce czarne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 23.05.2009 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Witam. http://images40.fotosik.pl/125/5785786e0646b02am.jpg Czym opryskać te piękne mszyce czarne . Najlepiej woda pod ciśnieniem. Bezpiecznie dla przyjaznych owadów i dość skuteczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
volder1 23.05.2009 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Lubię "żywe", ale nie lubię mszyc które są nieprzyjazne dla moich ulubionych czereśni. Czym je zniszczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 23.05.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Lubię "żywe", ale nie lubię mszyc które są nieprzyjazne dla moich ulubionych czereśni. Czym je zniszczyć. Dowolnym preparatem na mszyce, jeśłi Ci nie przeszkadza,że padnie również wiele owadów żywiących sę mszycami. Mi przeszkadza więc poprzestanę na wodzie pod ciśnieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
volder1 23.05.2009 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Dobrze, więc narazie puki drzewka są małe spróbuję wodą. Gdy podrosną trzeba będzie używać trucizny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 24.05.2009 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Dobrze, więc narazie puki drzewka są małe spróbuję wodą. Gdy podrosną trzeba będzie używać trucizny. Gdy podrosną mszyce dadzą im raczej spokój A jak się jakieś pojawią to nie będą stanowiły zagrożenia jeśli wcześniej opryska się drzewko przeciw chorobom jakie mszyce mogą wywołać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
volder1 24.05.2009 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Właśnie o to pytałem - opryskać - czym? - i kiedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 24.05.2009 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Moja mama ma panet na mszyce: 1 łyżka płynu ludwik na 1 litr wody i twierdzi, ze goni jej to mszyce z wszytskich roślin Czy działa? - nie wiem, ale faktycznie mszyc u niej nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 24.05.2009 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Właśnie o to pytałem - opryskać - czym? - i kiedy? Pytałeś czym opryskać mszyce. Na zapobieganie chorobom jest już za późno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
volder1 24.05.2009 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Jutro sprawdzę z tym ludwikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 25.05.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 wyciąg z tytoniu działa bardzo dobrze. Kupujesz paczkę najpodlejszych fajek, zdejmujesz papierki, tytoń zaparzasz jak herbatę (w ok. 1 litrze wody), dodajesz łyżeczkę wspomnianego "ludwika" i taką mieszanka pryskasz rośliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
volder1 31.05.2009 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 Pryskałem : - roztworem z płynem do mycia naczyń - łyżeczka na litr- są - roztworem tytoniu i płynu do mycia naczyń - są - spróbuję jeszcze zaparzyć im tytoniową herbatkę. Moje to mutanty jakieś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 31.05.2009 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 wyciąg z tytoniu działa bardzo dobrze. Kupujesz paczkę najpodlejszych fajek, zdejmujesz papierki, tytoń zaparzasz jak herbatę (w ok. 1 litrze wody), dodajesz łyżeczkę wspomnianego "ludwika" i taką mieszanka pryskasz rośliny. Jak kiedyś robiłem ze "Sportów" to wrzucałem całą paczkę... Papier i fusy się odcedziło. Padały jak muchy po Muchozolu.. A Pirimoru wtedy nie było... był za to Azotox. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 31.05.2009 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 Witam czy prawdą jest jakoby czereśnie były łatwiejsze w uprawie nięż wiśnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 31.05.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 wyciąg z tytoniu działa bardzo dobrze. Kupujesz paczkę najpodlejszych fajek, zdejmujesz papierki, tytoń zaparzasz jak herbatę (w ok. 1 litrze wody), dodajesz łyżeczkę wspomnianego "ludwika" i taką mieszanka pryskasz rośliny. Jak kiedyś robiłem ze "Sportów" to wrzucałem całą paczkę... Papier i fusy się odcedziło. Padały jak muchy po Muchozolu.. A Pirimoru wtedy nie było... był za to Azotox. Proponuje cos jeszcze bardziej eko- tj.1 max 2% zawiesine dowolnego oleju jadalnego w wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts