prem 24.11.2003 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2003 Witam.Temat nawiazuje do poprzedniego dot. odbioru budynku. Czy potrzebny jest odbior instalacji CO, wodnej i kanalizacyjnej w przypadku gdy mam szambo szczelne na posesji, nie korzystam z gminnego wodociagu???Jesli tak - kto moze odebrac te instalacje... czy wystarczy moze jakis wpis kier. budowy? Pozdrawiam wszystkich i dzieki za zainteresowanie poprzednim tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 24.11.2003 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2003 Odbioru CO nie potrzebujesz, ale już podłączenie np. instalacji gazowej do budynku czy wykonanie instalacji gazowej w budynku już tak. Jesli masz szambo to powinien być wpis kierownika budowy w dziennik że jest szczelne. Dobrze mieć jakiś atest na szambo. Wodę jak robili Ci przyłącze to też powinieneś mieć protokół odbioru to starczy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prem 24.11.2003 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2003 Wiec wyglada to tak:1.gazowa - mam protokoly inst. wewn. i zewn.2.CO - nie trzeba no i OK3.wodna - nie mam przylacza do wodociagu, wode zapewniam we wlasnym zakresie (hydraulik podpial mnie do rury w ziemi z ktorej bralem wode w trakcie budowy, a teraz mam hydrofor w po. technicznym). Czy w takim razie musze miec jakis odbior? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 24.11.2003 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2003 Rozumiem, że własny zakres czyli co studnia. Obawiam się, że coś poowinno być, może jakiś Sanepid, że woda nadaje się do spożycia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prem 24.11.2003 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2003 Hmmm. nic z sanepidu nie mamSprobuje na razie w takiej wersji/kier.bud. powiedzial ze raczej moze nie byc takiego odb. Oby sie nie mylil. Chce koniecznie odebrac do konca roku.Potem moga byc problemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 24.11.2003 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2003 po prostu zadzwoń do inspektoratu budowalnego i spytaj o dokumenty. Mają na 100% bardzo precyzyjna listę, a twoje wątpliwości rozwieją na pewno. Pozdrawawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts