cody 23.05.2009 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 witamchcialem sie dowiedziec czy ktos niezna jakiegos dobrego preparatu do usuniecia smugi z kafelek bo dzis fugowalem łazienke i po zetarciu nadmiaru fugi zostały slady tam gdzie ja nakładalem jest ciemniejsze (chodzi o powieszchnie kafelki gres polerowany)czyscilem to juz HB i jakims srodkiem z mapei ale nic poprostu zapomnialem zaimpregowac kale przed fugowaniem i z tad wzieły sie te plamy czy ktos umie mi cos doradzic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 23.05.2009 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 witam chcialem sie dowiedziec czy ktos niezna jakiegos dobrego preparatu do usuniecia smugi z kafelek ..z kafelków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu00 23.05.2009 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Spróbuj octem, ale najpierw zrob próbe w jakimś mało widocznym miejscu.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 23.05.2009 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 u nas jest ten sam problem i to DUŻY (jak widac na zdjęciach ) http://www.empikfoto.pl/albumy37/394846/816816/previews/25243234_dsc02786.jpg http://www.empikfoto.pl/albumy37/394846/816816/previews/25243298_dsc02783.jpg http://www.empikfoto.pl/albumy37/394846/816816/previews/25243330_dsc02776.jpg próbowaliśmy już środków Sopro (fuga jest Sopro i miałam nadzieję, że chemia tej samej firmy nam pomoże ) HD i innych "profesjonalnych" środków. Trochę zeszło ....................... trochę. Teraz zamierzam wypróbować właśnie OCET - jak to nam nie pomoże ........... myć, myć i jeszcze raz myć ......................... w końcu się domyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 23.05.2009 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Jak ocet czy domestos tego nie ruszą to już nie wiem co - to oczywiście odnośnie poleru bo wydaje mi się że ta smuga to taka już "wżarta" w powierzchnię płytki ? A pozostałości po fudze z płytek (też za późno zaczęliśmy wycierać) na mokro ścierałam bardzo ostrą ściereczką (płytki szkliwione) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cody 23.05.2009 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 oj widze ze ty masz dopiero problem bo umnie to tylko okolo 2 m2 wiec wrazie czego skoje to i bedzie z głowy ale twojej łazienki szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu00 23.05.2009 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Jeśli moge coś doradzić co do octu Ocet jest kwasem wiec reaguje z materiałami mineralnymi (kruszywami w fudze ale tez byc moze z kaflami). Dlatego zrobcie probe może na jakiejś płytce ktora została albo w mniej widocznym miejscu. Najlepiej rozlac trocje octu i zostawic na godzinke. Jesli nie bedzie sladów to OK . Jeśli bedziecie juz czyścić płytki to dajcie octowi (octu) troszke "popracować". Najlepiej przetrzeć nim płytke i na to mokre przyłozyc gazete i potem ewentualnie ją jeszcze spryskac. Ja generalnie sprzątam wszysko po wykonczeniówce octem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 24.05.2009 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 oj widze ze ty masz dopiero problem bo umnie to tylko okolo 2 m2 wiec wrazie czego skoje to i bedzie z głowy ale twojej łazienki szkoda po jednym dniu mycia jest już o niebo lepiej - tylko co się człowiek napracuje jeszcze kilka razy i będzie cudnie krzychu00 dzięki za info o tym jak myć octem - w przyszłym tygodniu wypróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cody 24.05.2009 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 oj widze ze ty masz dopiero problem bo umnie to tylko okolo 2 m2 wiec wrazie czego skoje to i bedzie z głowy ale twojej łazienki szkoda po jednym dniu mycia jest już o niebo lepiej - tylko co się człowiek napracuje jeszcze kilka razy i będzie cudnie krzychu00 dzięki za info o tym jak myć octem - w przyszłym tygodniu wypróbuję to moze mi zdradzisz jakis specyfikiem ci to schodzi bo ja jutro zrana sie zabieram do roboty i musze to jakos usunac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 24.05.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 codynajpierw czyściliśmy którymś z preparató HG, ale kupiliśmy sopro, bo takie też są fugi i czyści znacznie lepiej.Sopro ZSE 718http://pl-pl.sopro.com/products/tfp/prace%20glazurnicze/rpm/reinigungsmittel/10906/file.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 25.05.2009 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 to jak już jesteśmy w temacie czyszczenia fug, to ja z takim zapytaniemNa podłodze i ścianach fugi w kolorze czekolady. Te na ścianie super brązowe. Te na podłodze zaś w 50% jakby były zakurzone cały czas. Jak przetrę na mokro to oczywiście robią się brązowe. Ale po wyschnięciu dalej jakieś takie a'la zakurzone. Czym to czyścić? wspomniany ocet, czy może jakieś produktowe specyfiki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 25.05.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 glować daj znać jak tam efekty I na przyszłość pamiętajcie, że fugę należy zaraz zmywać jak tylko przeschnie. A może spróbować jeszcze cifem, on jest dobry do wszystkiego, ale ten w białej butelce i zielonej nakrętce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cody 25.05.2009 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 umnie ta fuga to nie problem zmywania tylko ze to gras polerowany jest w chin a oni tego tam nie impregnuja i tu jest problem bo wszystkie kafelki ktore pochodza z europy sa odrazu zaimpregnowane i fuga sie wnie nie wgryza a ja sie sugerowalem tym ze one sa z niemczech tylko teraz wiem ze niemcy je importowali a chin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts